"Copilaria lui Icar", a patra zi de filmare in Romania

de Gloria Sauciuc în 4 Sep 2008
"Copilaria lui Icar", a patra zi de filmare in Romania

Alex Iordachescu filmeaza de patru zile "Copilaria lui Icar", la Bucuresti, incepand astfel sa dea viata uneia dintre cele mai inedite povesti care s-au turnat pe taram romanesc: manipularea genetica. Guillaume Depardieu (fiul celebrului actor Gerard Depardieu) se afla si el de cateva zile in Romania, pentru a-l juca pe Jonathan Vogel, personajul principal din filmul lui Iordachescu, o coproductie franco-romano-elvetiana.

Depardieu (foto) joaca rolul unui judecator, Vogel, pe care un accident foarte grav l-a desfigurat si care se afla in postura de a accepta sau nu targul pe care i-l propune o corporatie ce urmeaza sa produca un medicament revolutionar. Pentru Alex Iordachescu acesta este primul film de lungmetraj pe care il face, debutul sau in regie realizandu-se cu mediu-metrajul "Andreea si tramvaiul" (2004), cu actrita Maria Dinulescu in rol principal. Aceasta are un rol si in filmul "Copilaria lui Icar".

"Intr-o zi am citit ca joc o infirmiera - intr-o stire, lucru despre care eu nu stiam nimic. Mai tarziu ma suna Alex (Iordachescu - n.red.) si ma intreaba daca as vrea sa il ajut cu filmul lui... Asa ca m-am intors cu o zi mai devreme de la Ventia (unde a fost, alaturi de regizorul Adrian Sitaru, pentru prezentarea filmului romanesc "Pescuit sportiv"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells