Catherine Zeta-Jones: "Mişcările au fost un şoc"

19 Iun 2012
Catherine Zeta-Jones: "Mişcările au fost un şoc"

După ce a făcut senzaţie în Chicago (care i-a adus şi un Oscar), Catherine Zeta-Jones îşi încearcă din nou puterile cu dansul şi vocalizele în Rock pentru totdeauna, noul muzical al lui Adam Shankman (Hairspray). Explorare a scenei muzicale a anilor '80, muzicalul ţi-o arată pe Zeta-Jones în rolul Patriciei Whitmore, o conservatoare în stare de orice pentru a stăvili spiritul liber al cântăreţilor şi dansatorilor perioadei. Află din interviul de mai jos ce a însemnat pentru actriţă revenirea pe scenă.

Ce anume te-a motivat să te implici în Rock of Ages şi cum a fost să o interpretezi pe Patricia Whitmore?
Când Adam Shankman m-a sunat să mă întrebe dacă vreau să cânt şi să dansez din nou, am acceptat fără să mă mai intereseze vreo clipă să văd scenariul. Mi-a povestit pe scurt despre ce e vorba. Nu văzusem muzicalul Rock of Ages până atunci şi încă nu l-am văzut, ceea ce pentru mine e destul de normal. Nici Chicago nu văzusem, în schimb am facut filmul. În plus, am ocazia să cânt "Hit Me With Your Best Shot", care este una dintre piesele mele preferate semnate de Pat Benatar. Ardeam de nerăbdare.

Ceea ce mi-a placut în mod special la personaj a fost complexitatea lui. Patricia Whitmore este o conservatoare de dreapta a anilor '80, care bineînteles că are ceva de ascuns, chiar mai mult decât lasă impresia. M-am gândit că mă pot distra mult cu ea şi aşa a şi fost. Acelaşi lucru este valabil pentru toţi actorii implicaţi în acest proiect, care odată ce au văzut filmul s-au distrat de minune.

Cum a fost să cânţi "Hit Me With Your Best Shot", care e ceva complet diferit de ce ai interpretat tu în Chicago?
Am avut repetiţii doar câteva zile înainte de filmări, pentru că erau atât de multe numere de dans şi cântece de repetat, când am ajuns eu în Miami. Aşa că am repetat şi două zile mai târziu am şi filmat scena respectivă. A fost minunat, numai când mă gandesc cât de bine am colaborat cu Mia (Michaels), care este după părerea mea unul dintre cei mai buni coregrafi ai generaţiei noastre.

Cum nu am mai cântat şi dansat de ceva vreme, toate mişcările noi au fost ca un fel de şoc pentru organismul meu, care a fost nevoit să-şi reamintească din trecut câteva lucruri, însa din fericire a ieşit totul minunat.

Cum a fost colaborarea cu Adam Shankman la acest film?
Este prima dată când colaborez cu Adam la realizarea unui film, însă ne ştim de mult timp şi de fiecare dată a fost foarte amabil cu mine. Sunt implicată într-o acţiune caritabilă anuală pentru Motion Picture and Television Fund, unde cânt şi îmi invit oaspeţii să cânte alături de mine în Los Angeles, iar el a fost şi de această dată un cavaler şi a regizat întregul show pentru mine, de vreo trei ori chiar. Astea au fost cam singurele ocazii în care am lucrat împreună. Ceea ce ne face să comunicăm foarte bine unul cu celălalt cred că este şi trecutul nostru ca dansatori. Nici măcar nu trebuie să ne spunem multe pentru că efectiv vorbim o altă limbă. În momentul în care l-am cunoscut am avut impresia că ne ştim de ani buni, iar acum îl consider un foarte bun prieten şi un regizor incredibil.

“Partenerul tău la crimă" este interpretat în film de Bryan Cranston, care îi dă viaţă primarului. Cum s-a ajuns la relaţia din film dintre voi?
Este un actor minunat, de-a dreptul desăvârşit. Chiar dacă e vorba despre o comedie, dramă, musicaluri, teatru, el se pricepe la toate. Îmi doream mult să lucrăm împreună şi cu toate că nu am repetat mult, există o tachinare continuă între noi care nu ţine cont numai de ceea ce se întâmplă pe ecran, ci şi de ce se întâmplă în afara lui.

Ce amintiri ai din era rock’n’roll care e descrisă în film? Erai pasionată de genul ăsta de muzică sau aveai alte preocupări?
Nu prea, lucram deja la vremea aia. Am început să lucrez în teatru de la o vârsta foarte fragedă. Fiind europeană, la vremea aia eram pasionată mai mult de noul curent european şi în special de trupele britanice. Los Angeles era atât de departe pentru mine la vremea respectivă şi până la 14 ani nici măcar nu văzusem America. Aşa că pentru mine întregul fenomen a fost ca şi cum aş fi vizionat un film.

În anii aia LA-ul era o veritabilă scenă muzicală. Toată muzica provenită de aici a fost excepţională, însă a cam trecut pe lângă mine, trebuie să recunosc. În schimb, toate piesele prezente în film au fost memorabile, pentru că le ascultam mereu la radio. Mă poartă efectiv înapoi în acele vremuri cu părul imens şi machiajul îndrăzneţ, cu Joan Collins şi Dynasty.

Cum ţi s-a părut că a fost Tom Cruise în rolul lui? Ai fost surprinsă când i-ai văzut noul look?
E minunat în rolul ăsta. Când am fost să repet pentru "Hit Me With Your Best Shot", Adam mi-a arătat nişte imagini nemontate cu el şi tot ce am putut să spun a fost un sincer "wow!". Însă nu mă surprinde asta din partea lui Tom Cruise. Să-l văd pe Tom într-o astfel de scenă pentru mine ca actor e un veritabil festin.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 19 iunie 2012 10:10
Imi pare rau pt Rock of ages pt ca a are o distributie stelara. In American u scos decat 15 mil in prima saptamana. Mamma mia si Phantom of the opera sunt cele mai bune muzicaluri din pct meu de vedere. Chicago, Moulin rouge sunt alte muzicaluri bune dar nu exceptionale. Spre exemplu Hairspray nu mi-a placut. Ca sa imi placa un film trebuie sa-l vad a doua oara. Daca nu o sa vreau sa-l vad a doua oara inseamna ca nu mi-a placut. Cand o sa vad si Rock of ages o sa spun cat e de bun.
alex_il_fenomeno pe 11 iulie 2012 15:02
sunt curios ce prestatie a mai reusit ... oricum , filmul il astept de mult !
Rippa pe 8 martie 2014 18:34
mi a placut de ea in Zoro!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells