Câştigători Oscar: planuri de viitor

de Ştefan Dobroiu în 28 Feb 2012
Câştigători Oscar: planuri de viitor

Un premiu Oscar reprezintă cel mai adesea un salt înainte în cariera unui actor de la Hollywood. Onorariile sale cresc, iar primul efect al reuşitei sale este acela că primeşte un vraf de scenarii pentru noi proiecte. Nu ştim deocamdată ce surprize în carieră la aduce Oscarul, dar ştim deja câteva planuri de viitor pentru fiecare câştigător important al galei de ieri dimineaţă.

Unul dintre Oscarurile surpriză a fost cel acordat lui Meryl Streep pentru The Iron Lady (toţi ne aşteptam să câştige Viola Davis). Ei bine, Streep, care nu are nevoie de ajutorul celei de-a treia statuete Oscar pentru a fi vânată de agenţii de casting, pregăteşte în acest moment patru proiecte.

La unul dintre ele a şi terminat filmările, iar premiera americană este programată pentru luna august. Actriţa împarte ecranul cu Tommy Lee Jones şi Steve Carell în această comedie dramatică despre doi soţi care, după 30 de ani de căsnicie, trec printr-o perioadă mai proastă şi îşi rezervă un weekend de consiliere maritală pentru a decide dacă divorţează sau nu. Oare metodele neconvenţionale ale psihologului (Carell) îi vor aduce pe calea cea bună?

Actriţa rămâne pe teritoriul comico-dramatic al familiei în August: Osage County, unde ar trebui să apară pe ecran alături de Julia Roberts. Povestea se învârte în jurul unei bogate familii ale cărei probleme dau pe dinafară când liderul clanului, dependent de droguri, nu mai este de găsit. Rămâne pe umerii soţiei sale şi ai fiicei să ţină lucrurile sub control, dar e posibil ca ele să nu se ridice la înălţimea aşteptărilor.

Meryl Streep mai este ataşată unui proiect regizat de bunul ei prieten Stanley Tucci, Mommy & Me, în care ar trebui să apară alături de specialista în comedie Tina Fey. Povestea se învârte tot în jurul relaţiei cu năbădăi între o mamă şi fiica ei.

Jean Dujardin lasă comedia şi se apucă de thriller cu spioni. Actorul premiat pentru Artistul se pregăteşte să filmeze pentru Möbius, cu premiera europeană programată în februarie 2013. Dujardin ar trebui să interpreteze un agent care se îndrăgosteşte de legătura sa din Rusia, o funcţionară într-o bancă pentru rolul căreia este avută în vedere populara Cécile De France. Filmările vor avea loc în Monte Carlo şi Ungaria. După ce a câştigat Oscarul, sunt mari şanse ca Dujardin să lanseze o carieră internaţională, inclusiv cu proiecte la Hollywood. Până atunci mai are în vedere un proiect, comedia One Wild Moment, despre doi prieteni vechi (Dujardin şi Vincent Cassel) care-şi aduc fiicele într-o vacanţă la mare şi trec printr-o mulţime de situaţii penibile când fiica unuia se îndrăgosteşte de celălalt...

Şi Michel Hazanavicius schimbă comedia pe dramă. După ce în ultimul deceniu a regizat trei comedii (toate cu Jean Dujardin), regizorul pregăteşte pentru la anul un proiect încă nenumit, cu soţia sa (şi actriţa principală din The Artist), Bérénice Bejo, într-un rol principal. Subiectul îl are în centru pe un puşti care sa pierdut de părinţi în Cecenia, ajutat să-i regăsească de o lucrătoare la un ONG local. În acest moment este neclar dacă Hazanavicius chiar va regiza, din moment ce Oscarul pentru regie câştigat la premiile Academiei îi vor deschide nenumărate uşi la Hollywood. Cariera lui poate aduce cele mai mari surprize în anii următori...

Christopher Plummer a devenit cel mai vârstnic câştigător de Oscar din istoria premiilor Academiei (fără a lua în considerare Oscarurile onorifice), dar actorul de origine canadiană nu dă semne că vrea să iasă la pensie, nici la cei 82 de ani ai săi. Se pregăteşte în acest moment de o producţie HBO, Muhammad Ali's Greatest Fight, aşteptată la sfârşitul anului. Plummer îl interpretează pe John Marshall Harlan, un avocat implicat în scandalul iscat de refuzul lui Muhammad Ali de a lupta în Războiul din Vietnam. Proiectul este regizat de Stephen Frears şi îl va mai avea pe afiş pe Frank Langella.

Câştigătoare pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, Octavia Spencer va lansa anul acesta The Trials and Tribulations of a Trailer Trash Housewife, unde interpretează rolul unei bune prietene a eroinei, o femeie abuzată de soţul ei. Actriţa are un rolişor şi în următorul proiect al lui Diablo cody (scenarista lui Juno şi Young Adult), iar site-ul imdb.com o listează şi în grupul de actori asociat celui mai recent proiect al sud-coreeanului Joon-ho Bong (autorul mega-succesului The Host, adus şi în România), Snow Piercer. Actriţa va juca alături de Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt şi Tilda Swinton într-o poveste dintr-o lume acoperită de zăpadă, în care un tren de călători face tot posibilul să ajungă la destinaţie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
angesa pe 28 februarie 2012 12:11
Intrebare: Cum se va descurca Jean Dujardin , daca va fi implicat in proiecte internationale , cu "necunoasterea " limbi engleze? :-))
Se apuca sa o invete asiduu , cred , nu ? altfel ?

angesa pe 28 februarie 2012 12:12
Simpatica poza , din articol! 2 actori charismatici ! :-)
Bayard pe 28 februarie 2012 13:18
Proiecte cam neinteresante..... poate exceptie cel cu Muhammad Ali
xerses pe 28 februarie 2012 21:43
Bravo Cristopher Plummer!
alex_il_fenomeno pe 1 martie 2012 17:01
Jean Dujardin ramane cu picioarele pe pamant ! bravo lui !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells