Cars 2, prima cronică

de Ştefan Dobroiu în 30 Iun 2011
Cars 2, prima cronică

Cinemagia a văzut (legal şi în România) continuarea Cars 2 şi poate să-ţi spună că, deşi nu este deloc de neuitat, animaţia Pixar merită să-ţi iei cei mai mici membri ai familiei şi să faci o vizită la cinema. Pe lângă că arată nemaipomenit, vrăjitorii de la Pixar fac exact ceea ce ştiu mai bine: să spună o poveste despre prietenia care depăşeşte orice obstacol.

Unele dintre cele mai iubite personaje ale tuturor timpurilor (spunem asta bazându-ne nu pe succesul primului film, ci pe suma de aproape zece miliarde de dolari încasată de Disney din vânzarea jucăriilor şi-a altor produse inspirate de  Cars), Lightning McQueen (Owen Wilson) şi Mater (Larry The Cable Guy) îşi continuă aventurile, doar că de această dată ele au loc pe tot parcursul lumii, ceea ce e un nemaipomenit prilej pentru glume cu parfum local. Provocaţi într-o competiţie internaţională, McQueen şi Mater ajung în Japonia şi Italia, dar nu se opresc deloc aici, mai ales că subiectul se învârte în jurul unei conspiraţii a cărei miză este în stare să afecteze întreaga lume a maşinilor.

Nu te gândi la primul film, în care Lightning este eroul: a venit vremea lui Mater, iar nătăfleţul ruginit chiar are ce face în sequel, căci printr-o serie de împrejurări ajunge să fie cooptat într-o echipă de spionaj internaţional care trebuie să descopere misterul unei arme secrete dotate cu o putere extraordinară. Bineînţeles, eficienţii spioni Finn McMissile (Michael Caine) şi Holley Shiftwell (Emily Mortimer) sunt convinşi că prostioarele debitate de Mater sunt de fapt o parte importantă a dechizării sale, cei doi agenţi britanici crezând că Mater este de fapt un agent american uns cu toate alifiile.

Se vede că echipa Pixar iarăşi a folosit sute de oameni pentru o singură producţie: Cars 2 arată foarte bine şi se mişcă foarte bine. Dacă primul film era revoluţionar în ceea ce priveşte tehnologia folosită (numai pentru reflexiile în caroseria maşinilor s-au folosit câteva luni de producţie în 2005), continuarea nu se lasă deloc mai prejos, iar acest lucru este evident când personajele se întrec în curse: uitat este deşertul din jurul micului Radiator Springs, acum avem de-a face cu luminosul Tokyo şi pitorescul orăşel italian Porto Corsa, fundalul unor curse presărate cu accidente spectaculoase, numai bune să te facă să te chirceşti puţin sub greutatea ochelarilor 3D.

E adevărat, în comparaţie cu celelalte filme Pixar, Cars 2 pare superficial şi făcut pentru că "trebuie". Povestea este haotică, iar hopurile de pe traiectoriile dezordonate ale personajelor nu aduc suficientă emoţie, dar rezultatul final este unul distractiv, dacă eşti avertizat dinainte şi nu te aştepţi la prea multe.

Atenţie, Cars 2 este precedat în cinematografe de scurtmetrajul Vacanţă în Hawaii, care îţi prilejuieşte o reîntâlnire cu mult-iubitele personaje din Toy Story! Premisa este următoarea: Ken şi Barbie visează la o vacanţă în Hawaii şi sunt distruşi când simpatica Bonnie, stăpâna lor, pleacă fără ei în excursie. Doar că prietenii la nevoie se cunosc: Woody (Tom Hanks) şi restul jucăriilor fac ce fac şi recreează în dormitorul lui Bonnie emoţia şi aventura specifice popularei destinaţii de vacanţă din largul Statelor Unite.

Cars 2 (şi scurtmetrajul Hawaiian Vacation) se lansează în cinematografele din România la începutul lunii august.

Poţi vedea mai jos un trailer dublat:

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 30 iunie 2011 11:42
Cars 1 si 2 sunt singurele filme Pixar pe care nu le-am vazut.... si nici nu planuiesc sa le vad. La primul nu mi-a placut ideea, personajele masini nu m-au amuzat... de-asta l-am ratat. Iar la al 2-lea... wow, e vazut ca primul mare esec Pixar
PungaDePopcorn pe 7 iulie 2011 15:23
Cars 1 e super-tare. Chiar daca ai 21 de ani, te uiti la el cu placere pt ca are de toate: comedie, imagine buna si te invata ceva. Merita! L-am vazut de cel putin 20 de ori si tot nu ma plictisesc!!!
legiune pe 30 iunie 2011 12:12
Film vazut.
gogu pe 30 iunie 2011 14:28
este vreun film , care sa aiba parte de critici , in cronicile astea prezentate de cinemagia, de 2 luni de cand citesc aveti numai laude pentru aproape toate filmele prezentate,
costykaras pe 30 iunie 2011 14:53
Bayard ! Nu iti pot spune ce sa faci insa iti propun sa vezi Cars 1 ....o poveste captivanta care te da pe spate! Incearca si o sa vezi ca, comentariul meu nu este in van !
Ar3na pe 30 iunie 2011 15:16
@gogu, ai dreptate, pana si Pitbull(Mihnea) nu prea isi mai da interesul.
@Bayard, sa stii ca nu e rau Cars 1. Pueril, dar intr-o zi ploioasa e perfect, mai ales daca mai ai si un frate mai mic ca mine, bucuria lui.

johnnyg pe 30 iunie 2011 15:41
@Ar3na. Cars 1 pueril? Tu glumesti, nu? Presupun ca un mesaj intr-adevar valoros spus prin intermediul unui film de animatie marca Pixar, e pueril . . .
emaster pe 30 iunie 2011 18:01
Si eu si baiatul meu asteptam cu nerabdare cars 2, e o animatie care merita vazuta de la cel mai mic la cel mai mare. Cars 1 a fost mult prea tare, deci nu cred ca al doilea film a sa lase de dorit.
happyM pe 30 iunie 2011 22:36
Nu cred in superficialitatea acestui film, mai ales ca dupa trailer si dupa cum scrie si in articol"arata bine si se misca bine".
xerses pe 30 iunie 2011 22:51
Mi-a placut Cars 1 asa ca il voi vedea si pe al doilea.
Othello pe 1 iulie 2011 13:37
Asa si eu, cronici se scriu mereu, dar depinde de persoana daca apreciaza filmul sau nu. Personal Cars1 mi s-a parut genial, am vazut trailerul la cars 2 si mi se pare la fel de tare asa ca oricum o sa il vad.
alex_il_fenomeno pe 1 iulie 2011 14:27
sigur nu o sa ratez acest film !
Anik pe 1 iulie 2011 18:29
S-a lasat asteptat filmul, dar sigur o sa merite!!
Prepina pe 1 iulie 2011 22:27
Chiar ca abia astept sa il vad, cred ca o sa fie super tare. Cars 1 a fost demential.
Diabooolik pe 2 iulie 2011 11:19
Trailerul e super tare, abia astept filmul. Filmele Pixar mereu au fost tari.
Parislove pe 2 iulie 2011 18:48
Da si mereu iese ceva de calitate. Eu ce nu inteleg de unde vin toti cu pareri, daca nu au vazut nici macar partea 1, cum de isi dau cu parerea despre partea a 2-a? De unde vin cu atatea infoematii nefondate?
Alllexica pe 3 iulie 2011 04:10
Asa e ma romanu', sa zica ceva sa se bage in seama chiar daca nu stiu despre ce vorbesc. Noi sa fim sanatosi si sa ne bucuram de film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells