Domnișoara Christina

(2013)

Domnișoara Christina

Poster Domnișoara Christina Postere Domnișoara Christina

Sinopsis Domnișoara Christina

Mai mult
Domnişoara Christina

Filmul este o ecranizare a binecunoscutei nuvele "Domnișoara Christina" de Mircea Eliade.
Sosit la conacul familiei Moscu împreună cu iubita lui, Sanda, tânărul pictor Egor Pașchievici observă că întrega ei familie o venerează pe domnișoara Christina, mătușa ei, ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul domnișoarei Christina și începe să o viseze. Curând însă granița între vis și realitate se…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
3 premii şi o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Miss Christina

Produs de

Abis Studio

Distribuit in Romania de

Abis Studio

Țara

Romania

Box office Domnișoara Christina

Weekend premieră (28.10.2013)
  • Loc 7
  • Spectatori 9.267
  • Încasări (RON) 93.621,20
Total
  • Spectatori 27.152
  • Încasări (RON) 292.869,20
  • Încasări (USD) 88.888,33

Părerea criticului

StefanDo pe 07 Iunie 2013 12:20
După ce a readus la viaţă comedia romantică românească în 2010, cu Bună! Ce faci?, Alexandru Maftei schimbă tonul în Domnişoara Christina, ecranizare după nuvela omonimă a lui Mircea Eliade. Ajutat de o echipă cu excelent ochi pentru detaliu şi de coloana sonoră inspirată, Maftei aruncă pe ecran o combinaţie extrem de rară în cinematograful nostru: film de epocă şi horror de atmosferă.

E greu de prevăzut cu cât entuziasm va întâmpina acest film publicul din România, dar ce putem spune este că Cinemagia se aştepta la mult mai puţin, dat fiind bugetul nu foarte generos şi dificultatea subiectului. Povestea se învârte în jurul tânărului Egor Paşchievici (unde mai găseşti un nume atât de romantic în zilele noastre?), interpretat de un foarte cristic Tudor Aaron Istodor. Împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton, din O lună… citeşte

18 6
into_the_labyrinth pe 21 noiembrie 2013 17:15
Citisem cronica ta, dar de-abia astăzi am văzut filmul. Şi chiar mi-a plăcut mult, îl cataloghez ca pe o reuşită, iar imperfecţiunile sunt minore. De acord cu părerea ta, doar că, personal, destul de entuziasmat după vizionare, i-am acordat o notă mai mare
Paragon pe 22 februarie 2014 10:13
Sunt de aceeasi parere. Am totusi o nedumerire. Cum ai defini termenul "cristic" din fragmentul " interpretat de un foarte cristic Tudor Aaron Istodor." ?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
barbarella pe 08 Iunie 2013 21:57
Cui i-a placut nuvela o sa ii placa si filmul. Nu face modificari pt a "moderniza" subiectul, nu tine cont de trenduri. Reda exact atmosfera magica din nuvela. Un film simplu si deosebit.
16 8
Sylvester77 pe 11 octombrie 2016 16:56
Mai bine il remasterizau pe cel vechi. Dar cine s-o faca ? Iohannis ? Hm.
SandraS. pe 10 Iulie 2013 10:15
Cel mai bun film romanesc pe care l-am vazut in ultimii ani!
14 11
malls pe 16 noiembrie 2013 12:33
Sa vezi Undeva in Palilula, din 2012...a luat vreo 6 Gopo, dar nu stiu de ce nu au iesit afara cu el.
Mishu25 pe 31 Octombrie 2013 23:42
Ecranizarea merge pe directia corecta dupa parerea mea, cam asa imi imaginam si eu cand am citit. Se simte lipsa de experienta in domeniul fantasy/horror, se cam exagereaza cu muzica macabra, urlete de lupi si cate un bas sinistru care puncteaza aproape fiecare replica, iar actorii presteaza asa si asa..pe alocuri replicile suna fals. Totusi, am simtit ca s-a pus pasiune in realizare, atmosfera de mister e bine realizata, imaginea superba..deci ma bucur ca s-a facut o incercare si pe alt domeniu decat dramele despre mizeria actuala (chiar daca majoritatea sunt valoroase, exista si alte subiecte de film)
11 2
SYNDJ pe 24 februarie 2014 02:48
Complet de acord cu tine. Nu numai cu ce ai scris in comentariu dar si cu nota acordata. Totusi, mie, coloana sonora mi-a placut, chiar daca, cum ai scris si tu, exagereaza cu dramatismul in anumite locuri. Mai avem de lucrat muuuult pe partea de fantasy/horror/suspans, dar e o ecranizare bunicica. Si eu mi-am imaginat tot cam asa nuvela lui Eliade :)
mblue pe 07 Iunie 2013 09:40
Mie mi-a placut filmul dar din pacate prestatia lui Tudor Istodor mi s-a parut cam slabuta(parca citea replicile de promter).
9 4
Milla pe 11 noiembrie 2013 11:27
Exact acelasi lucru a zis si prietenul cu care am mers sa-l vad :))
catalin_nica pe 14 noiembrie 2013 22:32
Si mie mi a placut filmul iar prestatia lui istudor a fost oribila,a stricat filmul pana si fetita a jucat mult mai bine decat el.
lili22 pe 11 August 2013 13:59
i-auzi!
Unde joaca mamitica primeste rol si baiatul, eu pe Istodor il consider un actor foarte slab, nu se remarca prin nimic.
Cunosc foarte bine cartea, dar nu imi imaginam ca sinistrul cuplu Morgenstern-Istodor va juca in film.Regizorul a vrut sa iesim oripilati din sala de cinema, probabil, cind a gindit distributia..................................................................................................................
Azi am reusit sa vad si eu filmul pe HBO. foarte slab, nimic din atmosfera nuvelei scrise de Eliade nu apare in acest film.Istodor , gresit distribuit, alturi de mamita lui scoteau niste urlete de cred ca nu o sa pot dormi in aceasta noapte.Nu stiu cine a distribuit copilul acela obez in rolul Siminei.
Nu as revedea filmul nici platita.

9 16
Milla pe 11 noiembrie 2013 11:28
:))
MrJuVe pe 05 Iunie 2013 18:15
Nota 3 pentru decoruri si incercarea de a recrea o epoca. In rest, nimic!
8 10
Milla pe 11 noiembrie 2013 11:18
Sunt absolut de acord cu tine. Sicer de ceva vreme nu am mai avut ocazia sa vad un film atat de teatral si plictisitor. Stau si ma intreb, oare cand se va rennunta la a juca filmele precum pe scena de teatru?...
malls pe 16 Noiembrie 2013 12:28
Tudor Istodor (si nu numai) joaca incredibil de prost, n-are nicio expresie, nu-si modifica tonalitatea si intonatia nicio secunda, e la fel de la inceputul filmului si pana la sfarsit. Indiferent cat de panicat, de indragostit, de calm, de speriat este, el vorbeste la fel de indiferent precum o prezentatoare de stiri - fals, ieftin, dezamagitor.

Apreciez curajul lui Alexandru Maftei, insa, daca nu esti pregatit sa calci pe un teren nou, mai bine nu calci, ca iese ceva ieftin si de prost gust. Epoca nu e bine conturata iar personajele au fost alese cu ochii inchisi.

6 2
into_the_labyrinth pe 21 Noiembrie 2013 14:39
Un film superb, care te introduce într-o atmosferă gotică excepţională (atenţie, gotică, nu horror, diferenţa trebuie precizată), în care tânărul Egor Paşchievici se va confrunta cu o încercare teribilă, trebuind să aleagă între două lumi, cea reală şi cea a spiritelor, cea palpabilă şi cea supranaturală, cu tentă malefică, acest mesaj fiind pregnant pe toată durata peliculei. Regizorul Alexandru Maftei reuşeşte, după părerea mea, trei lucruri extrem de importante: redarea acestei dileme cu iz supranatural într-un mod agreabil, chiar credibil, introducerea reuşită a unor elemente erotice sau de groază fără să violenteze privitorul, fără să cedeze comercialului şi facilului (capcană în care cad mulţi) şi gradarea tensiunii peliculei astfel încât spectatorul să fie transpus permanent, să fie conectat la film. De asemenea, interpretarea… citeşte
6 5
into_the_labyrinth pe 19 ianuarie 2014 21:26
PS. Tocmai am citit nuvela lui Eliade. Felicitări încă o dată regizorului Alexandru Maftei, care a respectat cu adevărat originalul, păstrând dialogurile şi atmosfera din lucrare. Alţii ar fi masacrat această memorabilă nuvelă a unui mare scriitor, filosof şi istoric al religiilor român
cezarika21 pe 01 Decembrie 2015 18:12
O ecranizare marcată de amatorism
”Domnişoara Christina” este o apariție insolită în cinematografia românească, o încercare de diversificare stilistică şi tematică a cinematografiei româneşti sufocate de producțiile minimaliste care ne aduc pe ecran mizeriile zilnice din viață și de comediile supertâmpite adresate unui public cu o inteligență precară. Filmul, compromis în mare parte de amânarea timp de ani buni a intrării în producție, a încăput în cele din urmă pe mâinile lui Alexandru Maftei, un specialist în realizarea de reclame ce realizase o încercare firavă de comedie cu un pronunțat iz comercial intitulată ”Bună! Ce faci?” (2010).

Povestea de dragoste de inspirație eminesciană a lui Mircea Eliade nu a fost înțeleasă nici la vremea apariției ei (când a fost etichetată ca pornografie de către un grup de ”critici literari” reduși) și nici în… citeşte

5 1
sabinalin pe 03 Noiembrie 2013 14:15
Doua surprize foarte placute: In primul rand numarul spectatorilor. Ma asteptam sa bata vantul in sala dar, la ora 20.00 in seara zilei de sambata, trei sferturi din sala Albastra a centrului cultural Eugen Ionescu era plina! Probabil poporul a fost atras si de eticheta de "film horror", bineinteles ca nu-i asa ceva dar e bine daca prin aceasta eticheta creste numarul spectatorilor la un film obligatoriu de vazut fie si numai prin prisma faptului ca e o ecranizare, a doua, dupa remarcabila nuvela semnata Mircea Eliade. A doua surpriza placuta e, bineinteles, filmul. E mai viu si mai coerent decat ecranizarea din 1992, nici ea de lepadat, tensiunea e la cote maxime iar regizorul Alexandru Maftei confirma stralucit impresia foarte buna lasata cu "Buna, ce faci".
5 6
Demonized pe 07 Decembrie 2013 19:50
O panarama de film,un horror de duzina si penibil care nu a reusit decat sa-mi starneasca un zambet batjocoritor pricinuit de grimasele actorilor.Sfatul meu?Mai bine zici ''PAS''!
4 4
Nikolle007 pe 02 Noiembrie 2013 01:00
Din trailer, pare ca orice film romanesc : prost facut! Bine ca se aude scartaitul, fosnetul frunzelor, dar n use aude vocea actorilor, si interpreteaza , rostesc cuvintele fara vlaga .... Totala dezamagire...
4 6
movie_fan77 pe 15 noiembrie 2013 14:58
romanii nu mai stiu sa faca filme. Pana si filmele comuniste din anii 1970-80 erau mai bune
Helensie pe 30 Octombrie 2013 08:19
„Premiera in Romania
01.11.2013”
Și voi deja comentați filmul?! Călătoriți în timp cumva?...
Mă rog, aștep să văd filmul, căci cartea mi-a plăcut.

3 2
diana_andrie pe 1 noiembrie 2013 15:24
Mai este un film "Domnisoara Christina" din anul 1992 care intradevar, respecta cartea cu strictete.
iris_d pe 05 Februarie 2014 14:09
Ma intristeaza cat de slab e
De cand am vazut filmul sunt continuu socata de recenziile bune pe care le primeste...
E un film fascinant de slab !! Regia deplorabila, joc actoricesc ce se lupta parca cu inversunare sa fie mai jalnica chiar decat regia..

Si atatia oameni care l-au elogiat de cand a fost premiera.. Serios??? Ati vazut macar filmul? E o comedie (a se citi "porcarie" in cazul de fata)! Problema e ca nu intentiona sa fie comedie.... a fost transformata intr-una prin montaj si joc actoricesc slab, era probabil singura varianta de a scoate din el ceva cat de cat "rulabil", si tot e jalnic.

Nu cred ca m-a mai deprimat atat de tare un film romanesc, pacat de coloana sonora si imagine.

3 3
dorina_sara pe 13 Noiembrie 2013 23:27
Specific filmelor romanesti, ciudate si trebuie sa recunosc, unele prost facute. Filmul acesta a fost dragut in felul lui doar ca "horror-ul" filmului s-a transformat intr-o comedie. La cele mai "inspaimantatoare" faze, oamenii din sala radeau in hohote...iar la sfarsit, normal, lumea nemultumita. Pacat....ca nu suntem in stare sa facem un film adevarat!
3 5

Spune-ţi părerea despre Domnișoara Christina

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Domnișoara Christina
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells