Recomandări TV. Mister, serial fantasy nou și comedie

de Cinemagia în 4 Nov 2019
Marți are premiera pe micul ecran serialul fantasy Materiile întunecate

Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de prezentele recomandări, programul complet al posturilor TV de la noi, plus rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Mister. Domnișoara Christina (2013)
Luni, 4 noiembrie, ora 22:35, TVR 1

 „Ajutat de o echipă cu excelent ochi pentru detaliu şi de coloana sonoră inspirată, regizorul Alexandru Maftei aruncă pe ecran o combinaţie extrem de rară în cinematograful nostru: film de epocă şi horror de atmosferă”, scria Cinemagia la data lansării filmului în cinematografe. Povestea se învârte în jurul tânărului Egor Paşchievici, interpretat de un foarte cristic Tudor Aaron Istodor. Împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton, din O lună în Thailanda), Egor ajunge la moşia Moscu, în centrul căreia tronează somptuosul conac al familiei. Egor speră să poată picta în linişte, bucurându-se de compania Sandei, dar zilele la conac sunt bântuite de referiri la domnişoara Christina, mătuşa Sandei ucisă în timpul răscoalei de la 1907. 

Dramedie. Second Act (2018)
Marţi, 5 noiembrie, ora 11:15, Film Now

Jennifer Lopez este Maya, o cvadragenară care pune mâna pe un post de consultant după ce minte că este absolventa unei facultăţi prestigioase. Faptul că în CV pune şi cunoaşterea limbii chineze şi îndemânarea în întreceri cu caiacul, printre multe altele, garantează elementul comic al filmului, pentru că Maya trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Dar A doua şansă ajunge să discute şi teme mai relevante, precum egalitatea de şanse şi importanţa relativă a studiilor. Chiar dacă nu inovează şi nu se îndepărtează prea mult de la reţetă (dacă ne gândim un pic, filmul seamănă foarte mult cu o altă producţie din cariera lui Lopez, Maid in Manhattan), A doua şansă ar putea să te binedispună şi să-ţi ofere o lecţie de viaţă”, scria Cinemagia la data lansării filmului în cinematografe.

Serial nou. Materiile întunecate (2019)
Marţi, 5 noiembrie, ora 20:00, HBO

Primul episod al acestui serial fantasy se dufuzează pe 5 noiembrie și prezintă o istorie alternativă, într-o lume paralelă cu o geografie proprie, cu o tehnologie diesel-punk, într-o lume care amestecă Evul Mediu și Inchiziția, cu Iluminismul de secol XVIII și cu mijloacele începutului secolului XX - perioada în care se făceau primele expediții către Poli și în care oamenii călătoreau cu dirijabile. Primul episod a fost dens, cu un univers fantasy coerent, o desfășurare uluitoare de forțe scenografice, cu un buget uriaș de producție, un înlocuitor merituos al serialului Urzeala Tronurilor, în care ne atașăm deja de protagonistă, orfana Lyra (Dafne Keen), crescută între zidurile Universității din Oxford, un copil agil, curios, aventuros, cu o inimă mare (va pleca într-o misiune de căutare a prietenului ei, Roger, în pofida necunoscutului care se ridică înaintea ei).

SF. Her (2013)
Joi, 7 noiembrie, ora 20:30, HBO 2

Meritul scenaristului Spike Jonze este că ne pune pe gânduri, făcându-ne să reflectăm asupra posibilităţii unui viitor (probabil îndepărtat, dacă nu imposibil) în care sistemele artificiale capătă conştiinţă de sine. Universul science-fiction este, totuşi, doar schiţat de către Spike Jonze, ferindu-se astfel de intrarea pe un teren ale cărui legi trebuie extrem de bine motivate, pentru a avea - cu adevărat - viaţă. Jonze, care semnează şi regia, ne plasează în acest viitor, concentrându-se doar pe povestea de dragoste, pe modul în care s-ar putea înfiripa (probabil inspirat de corespondenţele şi „relaţiile” pe messenger, în care „iubitul”/„iubita” este doar o sumă de gânduri tipărite în fereastra de conversaţie, fără formă), cum creşte şi care sunt dilemele unei astfel de legături.

Comedie romantică. Overboard (2018)
Vineri, 8 noiembrie, ora 19:05, CineMAX

O interpretare destul de fidelă a filmului din 1987, cu Goldie Hawn şi Kurt Russell, Amnezie cu surprize aduce cam aceeaşi perspectivă a originalului, cu diferenţa majoră că bărbatul este bogătaşul râzgăiat iar femeia este omul de rând, care îi dă primului o lecţie de viaţă. Schimbarea de roluri funcţionează, nu doar datorită atitudinii contemporane mai deschisă către imaginea unui tată care găteşte şi care se ocupă de copii, dar şi datorită chimiei perfecte dintre el şi ea: personajul lui Eugenio Derbez pare că şi-a dorit toată viaţa să fie tatăl unei familii obişnuite, iar Kate (Anna Faris) nu simte atât dezgust (faţă de un bărbat care a umilit-o), ci pare mai degrabă o Cenuşăreasă care l-a descoperit pe Făt Frumos şi încearcă să-l recupereze prin orice mijloace. Filmul încearcă să reabiliteze un grup etnic - hispanicii, probabil la iniţiativa lui Derbez care semnează şi co-producţia, grup etnic ţintă a numeroase critici nemeritate în contextul politic actual.

Dramedie. Burnt/Super Chef (2015)
Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 12:30, Cool TV

„Este şocantă încrâncenarea cu care criticii americani atacă Super Chef/Burnt pe motiv că personajul principal este "antipatic". Trecând peste superficialitatea acestei abordări, etichetarea chef-ului Adam Jones (un excelent Bradley Cooper) drept "antipatic" este mai mult decât surprinzătoare: un exemplu de pasiune aproape obsesivă pentru perfecţiunea culinară, Jones este un exemplu de dedicare absolută. Poate nu vrei să-l scoţi la bere şi nici nu ai vrea să-ţi fie şef, dar cu siguranţă vrei să-l auzi vorbind timp de 100 de minute despre perseverenţă, sacrificiu şi ambiţie. Filmul reuşeşte o combinaţie rară la cinema: să fie relevant în timp ce amuză şi captivează”, scria Cineamgia la data lansării filmului în cinematografe

Arte marțiale. Armura Divină (1986)
Duminică, 10 noiembrie, ora 13:00, FilmCafe

După ce fosta sa iubită este rapită, Jackie și Alan pornesc în căutarea unor antichități foarte valoroase pentru călugării unei secte ciudate care ceruseră această răscumpărare. O parte din obiecte le este pusă la dispoziție de un colecționar bogat, care însă le cere să îi aducă înapoi nu numai o parte ci întreaga colecție și le-o încredințează pe fiica sa, May, care dorește să îi însoțească în această aventură. Jackie Chan joacă și semnează și regia.

Exploreaza subiecte similare:

Domnişoara Christina, Second Act, jennifer lopez, Ioana Anastasia Anton, Tudor Istodor, His Dark Materials, Dafne Keen, Maid in Manhattan, Her, Overboard, Anna Faris, Long xiong hu di, Burnt, Jackie Chan, Bradley Cooper, Spike Jonze

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells