Articole 21

(2008)

21: Șansa vieții lui

Producția

Cu doua saptamani înainte de filmare, cei cinci actori care formau echipa de la M.I.T. s-au pregatit cu consultantul Kyle Morris pentru a învata cum se joaca blackjack(21). Morris, care locuieste în Las Vegas si acorda consultanta cinematografica, a lucrat îndeaproape cu actorii în timpul filmarilor si apare chiar într-o scena a filmului, ca dealer de blackjack.
El relateaza ca, “Echipa de actori m-a surprins. Multi dintre ei nu stiau nimic despre acest joc, dar stiau sa fie actori. Pentru ei era mai important sa-i învat sa arate si sa se comporte ca niste jucatori de blackjack.”
Jim Sturgess recunoaste, “N-am mai jucat niciodata blackjack. Kyle ne-a învatat strategiile de baza —cum sa stai la masa de joc, ce semne sa faci—ca sa parem relaxati la masa de blackjack.”
Pe masura ce avansau, era important ca filmarile sa fie realizate pe cat posibil în cazinouri adevarate. Initial, realizatorii erau preocupati de faptul ca sefii cazinourilor nu vor fi de acord sa coopereze la niste filmari care sa-i arate cum sunt învinsi de niste trisori. “În curand am aflat, de fapt, ca patronilor de cazinouri le-a placut povestea, pentru ca ea dadea impresia jucatorilor ca pot bate sistemul cu usurinta. O asemenea poveste îi poate aduce pe oameni în cazinouri” spune Brunetti.

Cat timp au filmat la Vegas, preocuparea lui Luketic a fost sa surprinda efervescenta si haosul din orasul pacatelor. “Un cazinou nu se poate închide complet niciodata,” spune Luketic, “dar noi am obtinut exclusivitate pentru una sau doua mese de joc, sau pentru un sector mai mic. De multe ori, noi filmam la o masa, iar alaturi se distrau cu adevarat niste tineri dintr-o fratie sau alta. Cazinourile au fost alaturi de noi si ne-au ajutat enorm – Sunt foarte mandru de ceea ce am reusit sa realizam în cele doua saptamani de filmari la Vegas.”

Distribuția Cum se trișează la cărți
jinglebells