Articole 21

(2008)

21: Șansa vieții lui

Distribuția

Jim Sturgess (Ben Campbell) a devenit în scurta vreme unul dintre cei mai cautati actori de la Hollywood.

Sturgess si-a facut de curand debutul în muzicalul de rasunet al lui Julie Taymor, Across the Universe/Un cantec strabate lumea, alaturi de Evan Rachel Wood. În prezent el poate fi urmarit alaturi de Natalie Portman, Scarlett Johansson, si Eric Bana în The Other Boleyn Girl.
Sturgess a încheiat recent filmarile la Crossing Over, al regizorului Wayne Kramer, alaturi de Harrison Ford, Ashley Judd si Sean Penn.
Sturgess locuieste la Londra, în Anglia.

KATE BOSWORTH (Jill Taylor) a trecut pe nesimtite de la statutul de starleta începatoare la Hollywood, la unul de mare actrita, de rol principal. Recent, ea a aparut în rolul emblematic al lui Lois Lane din blockbuster-ul Superman Returns, al regizorului Bryan Singer. Ea va parea în curand alaturi de Sigourney Weaver în drama lui David Auburn,The Girl in the Park.

Bosworth a stralucit pe ecran si în filmul lui Kevin Spacey, Beyond the Sea, în care a interpretat-o pe legendara Sandra Dee, alaturi de Spacey, în rolul lui Bobby Darin. Pe langa aprecierile criticii, Bosworth a primit si aprobarea Sandrei Dee însasi, pentru interpretarea fetei de aur a ecranului, din anii 60.

Bosworth a atras atentia odata cu rolul din filmul de succes al lui John Stockwell, Blue Crush, pe care l-a interpretat cu un mare efort de vointa, dupa un simplu curs rapid de surfing.
Hotarata sa nu devina tributara unui singur tip de rol, Bosworth a surprins din nou, abordand personajul din Win a Date with Tad Hamilton, comedia romantica a lui Robert Luketic. Criticii au numit-o primadona Americii pentru interpretarea fetei de provincie, atrasa fara vrerea ei într-un triunghi conjugal.
Odata cu The Horse Whisperer, filmul lui Robert Redford, care a constituit debutul sau la 14 ani, Bosworth a luat decizia de a-si continua studiile si de a accepta numai rolurile care se pot acomoda cu programa ei scolara.

LAURENCE FISHBURNE (Cole Williams) este respectat de realizatori si adorat de public. Cariera talentatului actor cuprinde roluri în film, la televiziune sau în teatru. Printre premiile pe care le-a obtinut se numara un Tony, un Drama Desk Award, un Outer Critic's Circle Award, si un Theater World Award pentru interpretarea sa din piesa lui August Wilson de pe Broadway: “Two Trains Running”; un premiu Emmy pentru aparitia sa în primul episod al serialului Fox TV,“Tribeca”; si o nominalizare la Oscar® pentru interpretarea lui Ike Turner din What's Love Got to do With It.
Fishburne va putea fi urmarit în curand în: Days of Wrath, Tortured, Black Water Transit si Armored.

Pe marele ecran el a mai putut fi vazut în Bobby, care a primit o nominalizare la SAG pentru întreaga echipa actoriceasca si în Mission: Impossible III. Anterior acestor filme, el a jucat în Akeelah & the Bee, un film pe care Fishburne l-a produs sub sigla companiei sale de productie, Cinema Gypsy. Akeelah & the Bee a intrat în competitie pentru mai multe premii, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor -pentru Fishburne, si alte trei premii ale galei Black Movie Awards, din 2006. Fishburne a mai jucat si în trilogia blockbuster The Matrix, The Matrix Reloaded, si The Matrix Revolutions.

Din pleiada impresionanta de roluri jucate de Fishburne putem enumera: Boyz N the Hood, Just Cause, Searching For Bobby Fischer, Deep Cover, Fled, Othello, Event Horizon, Hoodlum, Bad Company, Higher Learning (pentru care a primit un premiu NAACP Image Award, la categoria cel mai bun actor dintr-un film artistic), si filmul nominalizat la Oscar®, The Color Purple, ca si Class Action, King of New York, Red Heat, A Nightmare on Elm Street 3, The Cotton Club, sau Rumblefish. Fishburne îsi continua activitatea umanitara de Ambasador la Unicef.

În ultimii 5 ani, preocuparea principala a lui KEVIN SPACEY (Micky Rosa; Producator) a fost aceea de a sluji Old Vic Theatre Company din Londra, în calitatea sa de director artistic. Old Vic este angrenat în multe activitati educationale sau în beneficiul comunitatii, folosindu-si dotarile si artistii pentru formarea tinerilor si pentru descoperirea unor noi talente, în cadrul programului Old Vic/New Voices. Compania de teatru joaca pentru a patra stagiune adaptarea lui Pedro Almodovar a piesei “All About My Mother”, cu Diana Rigg si pregateste în prezent piesa lui Stephen Fry, “Cinderella”.

Din tinerete, el a optat pentru teatru, cu roluri pe care le-a jucat începand cu liceul si terminand cu teatrele renumite de pe Broadway. El a studiat la Juilliard School of Drama, debutand la New York în “Henry IV, Part I,” productia lui Joseph Papp pentru Central Park.
În 1995, publicul de cinema l-a descoperit pe Spacey odata cu cele trei mari roluri ale sale: Buddy Ackerman în Swimming With Sharks, de George Huang; Verbal Kint, din filmul lui Bryan Singer, The Usual Suspects; si John Doe, din Se7en, al lui David Fincher. El a continuat sa creeze un numar impresionant de personaje în filme cum ar fi: L.A. Confidential, Midnight in the Garden of Good and Evil, The Negotiator, Hurlyburly, Looking for Richard, The Big Kahuna, K-Pax, The Shipping News, The Life of David Gale, Superman Returns si American Beauty. Multe din aceste interpretari i-au adus premii sau nominalizari, inclusiv doua Academy Awards® , pentru rolul secundar din The Usual Suspects si la categoria cel mai bun actor în American Beauty, rol pentru care a mai primit si premiile de interpretare Screen Actors Guild si British Academy’s BAFTA Award.

Debutul regizoral si l-a facut odata cu filmul Miramax, Albino Alligator, iar mai recent, a regizat si a jucat totodata rolul lui Bobby Darin din filmul Beyond the Sea, pentru Lions Gate, alaturi de Kate Bosworth. Aceasta interpretare i-a adus o nominalizare la Globul de Aur, la categoria cel mai bun actor. De asemenea el a obtinut o nominalizare la Grammy Award pentru coloana sonora a filmului.

În 1997, Spacey a creat casa de productie Trigger Street Productions, unde a produs “The Iceman Cometh” , The Big Kahuna ,The United States of Leland si The Sasquatch Dumpling Gang, care a iesit castigator la Slamdance Film Festival si a obtinut premiile pentru cea mai buna interpretare si cea mai buna regie la Festivalul Aspen Comedy.
O noua filiala a companiei, Trigger Street Independent, a produs “Bernard and Doris,” avandu-i în rolurile principale pe Susan Sarandon si Ralph Fiennes, în regia lui Bob Balaban, care a fost lansat de curand pe HBO.

În noiembrie 2002, Spacey si partenera sa de afaceri, Dana Brunetti, au lansat TriggerStreet.com, un website interactiv al comunitatii de realizatori si scenaristi, menit sa descopere noi talente. În doar patru ani de la lansare site-ul a înregistrat peste 200.000 de membri din întreaga lume si o medie de 15 milioane accesari pe luna.

AARON YOO (Choi) a jucat recent în hitul cu succes de casa, Disturbia, alaturi de Shia LaBeouf si în productia HBO/ Picturehouse, Rocket Science, care a adus premiul pentru cea mai buna regie lui Jeffrey Blitz, la Sundance Film Festival de anul trecut. În curand va aparea în productia Sony Pictures Classics, The Wackness, Sony’s Nick and Norah’s Infinite Playlist alaturi de Michael Cera si Kat Dennings si în Game, de Lionsgate, alaturi de Gerard Butler.

LIZA LAPIRA (Kianna), care-si pronunta numele „Lisa,” reprezinta o prezenta fascinanta. În curand va aparea în productia Universal, Repossession Mambo, alaturi de Jude Law si Forest Whitaker. Printre rolurile ei se numara cele din Domino, Brown Sugar, si LA Blues. Dintre proiectele sale de televiziune se remarca aparitiile, ca invitata, din “Grey’s Anatomy,” “Monk,” “The Sopranos,” si “Sex and the City.” Ea a detinut roluri si în serialele “Law & Order: SVU” si “NCIS.”

Sansa vietii lui reprezinta pentru JACOB PITTS’ (Fisher) cea de-a doua aparitie pe marele ecran, dupa rolul sau din Eurotrip, pentru casa de productie DreamWorks.

Realizatorii Producția
jinglebells