Articole 21

(2008)

21: Șansa vieții lui

Cum se trișează la cărți

La blackjack, spotter-ii joaca sume mici, numarand cartile de joc si asteptand sa cresca miza – cu cat raman mai multe carti mari în joc, cu atat miza este mai mare. Daca se întoarce o carte mare, spotter-ii marcheaza -1. Cartile de la 2 la 6 sunt +1. 7, 8 si 9 sunt neutre si nu au nicio valoare.

Cand miza e suficient de mare, spotter-ii îsi încruciseaza bratele pentru a-l anunta pe big player. Atunci el intra în joc, îsi flutura banii si pariaza sume mari, dupa care se ridica si se muta la alta masa, cand se refac cartile. Spotter-ii au un limbaj special cand îi comunica numaratoarea lui big player:

De exemplu, daca numaratoarea arata +15, spotter-ul poate sa-l anunte pe big player, pretinzand ca a pierdut bani, cu formula: “Am pierdut toti banii. Iubita mea o sa ma omoare.”

Daca un spotter are nevoie sa vorbeasca cu alt membru al echipei, semnalul este atingerea unui ochi. Daca spotter-ul observa ca big player a pierdut numaratoarea, spotter-ul poate sa-i semnaleze acestuia ca masa „se raceste”, ducandu-si mana la frunte. Cand un membru al echipei observa ca dealer-ul, sau pit boss-ul, sau unul dintre oamenii de securitate si-a dat seama ca se întampla ceva, atunci semnalul este sa-si treaca degetele prin par: Ridica-te si iesi. Acum.

Producția Din culisele filmului
jinglebells