Zilele Filmului Romanesc la TIFF

5 Iun 2007
Zilele Filmului Romanesc la TIFF

Pentru trei zile, productiile romanesti vor fi reginele Festivalului International de Film Transilvania. Zilele Filmului Romanesc, care incep maine la TIFF, sunt cele care inchid festivalul. Joi, vineri si sambata, cinefilii vor putea vedea 6 lungmetraje (dintre care 5 in premiera absoluta) si 24 de scurt si mediu metraje.

La capitolul lungmetraje, una dintre premierele absolute programate maine este Ingerul necesar, debutul in lungmetraj al regizorului Gheorghe Preda. Atat regizorul cat si echipa se vor inalni cu publicul clujean la proiectia filmului programata pentru ora 18.00, la cinema Republica. Filmul este povestea Anei, o tanara compozitoare de succes, care sufera de astm si traieste singura, refuzandu-si contactul cu oamenii. Pana intr-o zi, cand un necunoscut ii trimite de la distanta dovezi din ce in ce mai agresive de dragoste.

Tot maine, publicul clujean are privilegiul de a se intalni cu celebra actrita Irina Petrescu, omagiata la TIFF 2007 cu Premiul pentru intreaga cariera. Irina Petrescu va fi prezenta atat la proiectia de la Cluj a filmului Rautaciosul adolescent (joi, ora 17.30 la cinema Victoria), cat si la cea din Sibiu din data de vineri, 8 iunie (ora 18.00, la Pavilionul CCE).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells