Totul despre noul Oz

de Ştefan Dobroiu în 7 Iul 2012
Totul despre noul Oz

Poate că acum nu-ţi dai seama, dar când o să înceapă promovarea pentru Oz: The Great and Powerfull o să vezi că producţia lui Sam Raimi inspirată de Vrăjitorul din Oz se va număra printre cele mai mari filme din 2013. Cu un buget de 200 de milioane de dolari, proiectul este la fel de consistent ca şi John Carter, doar că sperăm să nu aibă ghinionul acestuia la încasări. Poţi afla din materialul de mai jos despre premisele noului Oz, despre actorii numai unul şi unul, dar şi despre impactul pe care filmul l-ar putea avea asupra buzunarelor noastre în martie 2013.

Din avalanşa de subiecte "revizioniste" (care pornesc de la poveşti clasice, dar le schimbă premisele, cum ar fi Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător sau amânatul Hansel and Gretel: Witch Hunters), Oz: The Great and Powerful s-ar putea detaşa din punctul de vedere al potenţialului, din moment ce doar porneşte de personajul din "Vrăjitorul din Oz" al lui L. Frank Baum, imaginându-i protagonistului un trecut fără nicio legătură cu aventurile lui Dorothy. Tehnic, producţia aşteptată şi în România pe 8 martie 2013 este un prequel. Iată despre ce e vorba...

În vizor îl avem pe Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ ale cărui valori morale se schimbă după cum bate vântul. Oscar are impresia că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior când balonul său este purtat de o tornadă până în Oz, unde crede că are tot ce-i trebuie pentru a-i "vrăji" pe coloraţii locuitori. Asta până când în cale i se aşază trei vrăjitoare, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams), care nu sunt deloc convinse că abilităţile sale vrăjitoreşti sunt la fel de mari pe cât le laudă el. Cu ingeniozitate, iluzii şi poate chiar puţină magie, Oscar va trebui să-i convingă pe toţi că el este "marele şi puternicul" vrăjitor din titlu şi, cine ştie, poate că făcând asta va deveni şi un om mai bun...

Chiar dacă filmările s-au terminat de ceva vreme, iar Oz: The Great and Powerful se află acum în post-producţie, cei de la Disney nu s-au grăbit deloc să facă publice cadre din film, prin urmare felul cum va arăta premiera de la anul este un mister. De-abia zilele trecute a apărut un teaser poster (l-am folosit pentru a ilustra acest material şi-l poţi vedea într-o versiune mai mare şi în galerie), dar până când nu vom vedea un trailer sau cadre oficiale aspectul magicului ţinut Oz nu putem decât să ne întrebăm ce ni se pregăteşte. Cert este că producătorii nu s-au dat înapoi de la nicio cheltuială pentru ca noua peliculă să impresioneze din punct de vedere vizual, iar la cârma proiectului se află Sam Raimi, care a dovedit de câteva ori până acum că ştie cum se cheltuiască bugete imense pentru efecte speciale.

Presiunea de pe umerii regizorului este mare, căci cei de la Disney speră ca noua producţie să aibă un succes comparabil cu marele hit de acum doi ani, Alice în Ţara Minunilor al lui Tim Burton, unul dintre puţinele filme care au reuşit să depăşească pragul de un miliard de dolari încasări. Printre marile atuuri ale producţiei nu sunt doar specialiştii în efecte vizuale, ci şi actorii, Sam Raimi înconjurându-se de câteva nume cunoscute, cu mare potenţial de box office.

În primul rând James Franco, din nou pe un afiş al unui film semnat de Sam Raimi după apariţiile sale din cele trei producţii cu Spider-Man. La 34 de ani, Franco are şansa să muşte din al doilea rol principal foarte consistent al carierei sale, după ce anul trecut apărea în Rise of the Planet of the Apes, blockbuster ce a reuşit să strângă aproape 500 de milioane de dolari în lumea întreagă. Oz: The Great and Powerful este un proiect de un calibru încă şi mai mare, iar de succesul sau insuccesul său vor depinde multe pentru Franco.

Actorul este înconjurat de trei dintre cele mai în vogă actriţe ale momentului, de la Mila Kunis, de văzut luna aceasta în comedia Ted, cu Mark Wahlberg şi deja un mare succes de casă în Statele Unite, la Michelle Williams, nominalizată la Oscar pentru rolul din din My Week with Marilyn, şi Rachel Weisz, şi ea aşteptată într-un posibil succes al verii, Moştenirea lui Bourne, lansat în România pe 8 august. Cu o asemenea companie, Franco va trebui să muncească din greu ca să ne convingă şi pe noi că e "marele şi puternicul" distribuţiei...

Ce crezi, Oz: The Great and Powerful are şanse să întreacă Alice în Ţara Minunilor la încasări?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dorinHD pe 7 iulie 2012 14:32
Ce crezi, Oz: The Great and Powerful are şanse să întreacă Alice în Ţara Minunilor la încasări?

Raspuns: Cu siguranta

Bayard pe 7 iulie 2012 21:02
Ar insemna sa aiba incasari de nivelul The Avengers.... asa ca nu prea
chrismechris pe 7 iulie 2012 14:41
Pare interesant, astept sa apara.
legolas05 pe 7 iulie 2012 14:58
astept sa vad filmul,pare interesant
vladtud pe 7 iulie 2012 17:45
Am vazut pe imdb parerea unei persoane care spunea ca a vazut un trailer test (a fost luata din mall si platita pentru a umari niste trailere si sa-si spuna parerea) si din ce spunea el/ea filmul se aseamana mult cu Alice (multe scene CGI) insa desi efectele din trailer nu erau finisate , acestea aratau mai bine decat cele din Alice.
Eu sunt foarte nerebdator sa vad un trailer!

Eb00kie pe 8 iulie 2012 10:26
Din cate inteleg din articol, filmul se bazeaza pe un subiect reciclat cu perseverenta de-a lungul anilor:

Un om intr-o situatie nefavorabila care deodata se trezeste cu o imagine publica complet diferita care promite prosperitate, sau ii cere pur si simplu sa se integreze pentru a supravietui. Scopul lui este sa reuseasca cu dibacie sa-i induca in eroare pe cei care banuiesc adevarul. Pe parcursul acestei aventuri invata lectii importante de viata, realizand cat de gresit era stilul lui de viata original si eventual isi asuma adevarata identitate.

Daca as putea macar sa numar toate filmele de acest fel... Avem filmele cu schimb de corpuri (Freaky Friday), filmele cu persoane moarte care sunt trimise in alte corpuri(Down to Earth(2001)), filme cu persoane care isi schimba infatisarea sau se prefac a fi ceva ce nu sunt si, in cele din urma, filme cu personaje care parasesc cadrul familiar pentru alta lume (Alice in Tara Minunilor, ca veni vorba, Gulliver). Dar divaghez.

Ce ar mai putea salva filmul in aceasta situatie sunt efectele vizuale si auditive. Avand in vedere ca asta a salvat si Avengers, filmul ar mai avea o sansa, insa avand in vedere natura... pasnica a acestui film, un mare efort de imaginatie este necesar pentru a include in aceasta povestioara pentru copiii un sarpe armat antigravitational.

Ce se poate face? N-are tema, nici sclipici - acest film poate doar sa faca apel la magia fetei frumoase a Milei Kunis, dar nu va intrece niciodata un Tim Burton.

alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2012 11:17
cred ca restul amanuntelor trebuie sa le aflam noi !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells