Tot ce trebuie să ştii despre Super 8

de Cinemagia în 21 Iul 2011

Super 8, regizat de J.J. Abrams şi produs de Steven Spielberg, se lansează la cinema pe 29 iulie, iar Cinemagia îţi pune la dispoziţie tot ce e important să ştii despre acest film, de la subiect, la efecte speciale şi detalii din culise.

În vara lui ’79, un grup de copii dintr-un orăşel din Ohio se hotărăsc să facă un film cu zombies. În timp ce filmează cu camera lor Super 8, copiii sunt martorii unui accident de tren. Scapă ca prin urechile acului de catastrofă, dar îşi dau seama repede că nu a fost deloc un accident. La puţin timp după eveniment, în oraş încep să se raporteze dispariţii în condiţii ciudate, precum şi evenimente inexplicabile. Ajutorul de şerif, Jackson Lamb (Kyle Chandler) încearcă să descopere adevărul, dar acesta se va dovedi mai înspăimîntător decît orice ipoteză şi-ar fi imaginat oricare dintre ei. Filmul este regizat de J.J. Abrams după scenariul său original şi va avea premiera în România într-o săptămână.

Iată cele mai importante informaţii despre Super 8:

Afișează:
1 din 8
Cum a început totul

Cei care au dat naştere acestui proiect sînt doi cineaşti care, la rîndul lor, şi-au petrecut zile bune din copilărie făcând filme cu camere Super 8. E vorba de J. J. Abrams şi de Steven Spielberg, care şi-au început astfel aventura pe marele ecran.

Ca regizor, Abrams este recunoscut pentru maniera în care combină personajele, umorul şi suspansul în filme precum “Mission: Impossible III” sau “Star Trek.”  Ca producător, a realizat thrillerul “Cloverfield” şi este responsabil şi pentru seriale de televiziune precum “Felicity,” “Alias,” “Fringe,” dar şi serialul-cult “LOST.”
Spielberg, cineastul care a creat unele din cele mai memorabile filme din istorie, ca “E.T.,” “Close Encounters of the Third Kind,” sau “Raiders of the Lost Ark,”  l-a inspirat pe JJ Abrams încă de cînd era copil. Acesta a descoperit farmecul camerei Super 8, un format inventat de Eastman Kodak în 1965, la vîrsta de 8 ani, cînd a început să facă filme pe temele care au continuat să-l fascineze apoi o viaţă întreagă: urmăriri, bătălii, monştri.

Câţiva ani mai tîrziu, Abrams şi prietenul său din copilărie, Matt Reeves (regizorul filmului “Cloverfield”), au participat la un festival de filme turnate în Super 8, unde au fost abordaţi de asistenta lui Speilberg din acea vreme să restaureze filmele făcute de Spielberg în Super 8. La vârsta de numai 15 ani, JJ şi Matt Reeves restaurau filmele lui Spielberg în Super 8.

Aşadar, pasiunea lui Abrams şi a lui Spielberg a fost aceea care i-a adus împreună în acest proiect. Abrams îşi dorea să facă un film în tradiţia celor din copilăria sa: despre o comunitate a cărei existenţă normală este abrupt tulburată de evenimente inexplicabile şi terifiante. 


Părerea ta

Spune-ţi părerea
HB pe 21 iulie 2011 09:13
L-am vazut si eu acum cateva zile si pot sa spun ca este un film bun si merita vazut.
legiune pe 21 iulie 2011 11:16
L-am vazut luna trecuta si este pentru copii mai mult.
Cam tarziu.

Bayard pe 21 iulie 2011 11:45
Hm, eu auzisem ca este un film excelent
legiune pe 21 iulie 2011 19:10
este un film bunicel si sa nu mai vorbim de efectele speciale.
alex_il_fenomeno pe 21 iulie 2011 12:45
si eu il am , dar inca nu l-am vazut ! informatiile sunt foarte pretioase !
nicolas84 pe 21 iulie 2011 15:20
sincer nu mi-a placut...am inteles ca trebuia sa fie un omagiu dar...
johnnyg pe 21 iulie 2011 16:07
Nu inteleg cum cineva doreste sa vada un film, care intr-adevar promite, inaintea lansarii acestuia in cinematografe. Singura explicatie ar fi ca nu exista cinematograf in orasul in care locuieste acea persoana. Altfel nu-mi explic preferinta pentru monitor in defavoarea unui ecran de cinematograf.
In alta ordine de idei, astept cu nerabdare lansarea filmului cu, probabil, cel mai bun afis din acest an!

xerses pe 21 iulie 2011 16:44
L-am vazut dar informatiile cred ca sunt pretioase pentru cei care inca nu l-au vazut....
Crist11 pe 21 iulie 2011 17:29
J. J. Abrams şi de Steven Spielberg o echipa perfecta.
nicolas84 pe 21 iulie 2011 19:01
johnny la filmele despre care se discuta mult->e posibil sa nu mai ai rabdare
la filmele care ai sentimentul ca vor fi un faasss desi s-a discutat prea mult inainte despre ele->vrei sa te convingi mai repede.Ideea e ca tu ai dreptate DAR unde crezi ca poti fi dezamagit sau unde e curiozitatea prea mare,se intampla.Desigur tb asteptata o varianta acceptabila sunet+vizual.Totodata crede-ma cand iti spun,cand iti place un film foarte mult(ceea ce nu prea s-a mai intamplat excesiv in ultimii ani)te duci dupa si il vizionezi si la cinema,DAR de ce sa te convingi de anumite chestii pe blana ta si banii tai de prima data,mai ales in conditii de crontzaneli superduperhypermega si oameni care nu stiu sa se poarte la un spectacol,indiferent de ce gen vb.Asa,te convingi si alegi.Bun fiecare este liber desigur sa aiba pareri proprii despe subiect.

legiune pe 21 iulie 2011 19:15
amin si respect
WipeOut pe 22 iulie 2011 02:55
eu zic ca e interesant filmul :D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells