Tony Gilroy, de la scenariu la regie pentru Bourne 4

de Cristina Grigore în 6 Oct 2010
Tony Gilroy, de la scenariu la regie pentru Bourne 4

Tony Gilroy îi ia locul lui Paul Greengrass pentru regia celei de-a patra continuări a seriei Bourne, el angajându-se încă din luna iunie şi la scenariul noului thriller, anunţă Deadline. Cunoscut mai mult ca scenarist (State of Play, primele trei serii Bourne, Armageddon, The Devil’s Advocate), Gilroy nu este străin nici de scaunul regizoral, el având la activ alte două titluri, Duplicity şi Michael Clayton (la care a fost şi autorul scenariului).

Conform Deadline, deşi The Bourne Legacy are prioritate maximă pentru studiourile Universal, având data de lansare stabilită pentru 2012, proiectul este departe de a fi intrat în linie dreaptă, mai ales că nici actorul din rolul principal nu a fost încă ales. Matt Damon a declarat că nu va reveni în rolul spionului amnezic Jason Bourne decât dacă Greengrass va reveni şi el ca regizor al filmului. Unele surse arată că cei de la Universal încearcă să îl convingă pe Damon să nu renunţe la celebrul personaj, însă sunt hotărâţi să meargă mai departe şi fără el.

Robert Ludlum, din ale cărui romane au fost inspirate scenariile primelor filme din serie, a murit in 2001, aventurile lui Bourne fiind continuate, în alte şase cărţi, de Eric Van Lustbader. The Bourne Legacy, publicată în 2004, nu va servi drept inspiraţie pentru noul film, însă îi împrumută, deocamdată, titlul.

Atât Paul Greengrass cât şi Doug Liman (regizorul primei părţi a trilogiei) au fost extrem de apreciaţi, atât de critici, cât şi de public, pentru aportul lor la marele succes al francizei. Rămâne de văzut dacă Tony Gilroy va reuşi să ridice Bourne 4 la acelaşi nivel.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
http://classiq.ro/ pe 6 octombrie 2010 11:17
Vreau filme originale. Chiar nu mai sunt apreciate? Totul se rezuma la boxoffice? Nu v-ati plictisit de continuari, 3, 4, 5 sequels la un film?!!?
oana pe 6 octombrie 2010 14:59
matt damon sa fie in continuare jason bourne....fara el filmul nu va avea acelasi succes cu siguranta!!!
GIV pe 6 octombrie 2010 19:13
Hai sa fim cinstiti, le-am vazut pe toate, inclusiv primul, cu Peter Strauss!! Sunt bune, eu cred ca pot continua, daca dupa prima serie au fost multi ,multi ani pentru nr.2, cred ca s-a dovedit soliditatea proiectului !! Iar Damon chiar este bun in rol !! Aici chiar nu se discuta fragilitatea unei continuari, inca mai este ...seva in idee !!
xenimus pe 6 octombrie 2010 19:19
Cand zici 'Jason Bourne' te gandesti din start la Matt Damon, din punctul de vedere a fanilor celor 3 parti aparute.
Fara el nu stiu daca o sa mai fie aceeasi atractie

sabinalin pe 7 octombrie 2010 07:42
Fara Damon si Greengrass nu va mai fi la fel. Se poate continua, poate deveni un nou Bond...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells