Tom Hooper, de la Discursul Regelui la Mizerabilii

de Cristina Grigore în 24 Feb 2011
Tom Hooper, de la Discursul Regelui la Mizerabilii

Cu 12 nominalizări la Oscar şi numeroase alte premii importante deja câştigate, Discursul Regelui al lui Tom Hooper îi va aduce acestuia, aproape sigur, recunoaşterea meritelor, până când va începe lucrul la viitorul său proiect, adaptarea romanului lui Victor Hugo, Mizerabilii.

Conform 24 Frames, regizorul este tentat de oferta unui musical de buget mare care să urmeze întâmplările din romanul scriitorului francez. Una dintre cele mai cunoscute istorii ale Europei a fost transformată deja într-unul dintre cele mai longevive spectacole pe Broadway.

Acţiunea se petrece la începuturile secolului XIX, în Franţa, intriga urmărind evoluţia personajelor principale în încercarea lor de a se salva din lumea crudă şi complicată în care trăiesc. Personajele secundare includ prostituate, tineri revoluţionari şi muncitori.

Cartea a mai fost ecranizată, cea mai cunoscută producţie (1998) avându-i pe Liam Neeson şi Geoffrey Rush drept protagonişti. În film joacă şi Uma Thurman, Claire Danes şi Hans Matheson (The Tudors).

Înainte de a lua în considerare musicalul Les Miserables, Hooper a primit oferta de a regiza Iron Man 3, pe care a refuzat-o, fiind ulterior acceptată de Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 24 februarie 2011 18:44
interesant...nu stiam ca a refuzat sa regizeze Iron Man 3

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells