Tom Hanks în acţiune: va lupta cu piraţii somalezi!

de Cristina Grigore în 16 Mar 2011
Tom Hanks în acţiune: va lupta cu piraţii somalezi!

Spre deosebire de Jack Sparrow, care avea de înfruntat piraţi blestemaţi, cu aspect înfricoşător, cei cu care se va lupta Tom Hanks nu vor avea aceeaşi înfăţişare ciudată, dar vor fi la fel de periculoşi, repezentând echivalentul modern al celor din aventurile personajului interpretat de Johnny Depp.

Potrivit Deadline, Hanks va interpreta rolul căpitanului-erou Richard Phillips într-un film bazat pe incidentul faimos în presa internaţională din 2009, legat de capturarea unui vas american de către un grup de piraţi somalezi.

Filmul, care nu a primit încă un titlu, va fi produs de Columbia Pictures, ce a achiziţionat drepturile de ecranizare a vieţii lui Phillips, dar şi ale cărţii scrise de acesta în urma interacţiunii cu piraţii, A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS and Dangerous Days at Sea. Povestea curajosului căpitan al navei comerciale Maersk Alabama va fi recreată şi va arăta cum, pentru a-şi salva echipajul, acesta a hotărât să se predea piraţilor după ce vasul său a fost capturat de către aceştia.

Era prima captură a unui vas american pe coasta de est a Africii de la 1800 încoace, iar cazul a intrat în atenţia întregii lumi şi a pus la grea încercare curajul şi rezistenţa lui Phillips şi a echipajului său. În a cincea zi de captivitate, căpitanul şi membrii echipajului au fost salvaţi de puşcaşii marini americani, în urma unei operaţiuni extrem de riscante.

Scenariul va fi scris de Billy Ray (State of Play, Fightplan), iar de film se va ocupa aceeaşi echipă de producţie din spatele Reţelei de Socializare, care îi include pe Scott Rudin, Michel DeLuca, Kevin Spacey şi Dana Brunetti.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 16 martie 2011 11:16
Mda, pana nu au prins niste americani nu s-a discutat despre problema piratilor somalezi, desi captureaza zeci de vase an de an. Au fost romani prizonieri pe-acolo ani intregi.
alex_il_fenomeno pe 16 martie 2011 17:47
cred ca producatorii s-au inspirat pentru acest film de incidentele reale cu care se confrunta azi navele din marile africane !
anaelena pe 16 martie 2011 18:13
cred ca o sa fie interesant mai ales ca Tom nu prea dezamageste
Gebeleizis pe 4 mai 2011 15:57
Daca apare Tom Hanks in film,cu siguranta cu o sa avem un film bun.
margott pe 7 mai 2012 19:26
N-am gasit nimic despre filmul asta pe net. Mai apare pana la urma ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells