Supereroii, primire entuziastă!

de Ştefan Dobroiu în 24 Apr 2012
Supereroii, primire entuziastă!

După ce Iron Man 2 a fost primit cu răceală de jurnaliştii de film din lumea întreagă, ne puteam aştepta ca The Avengers, reunirea unora dintre cei mai populari supereroi Marvel, să aibă de suferit mai ales din cauza... aglomeraţiei. Cu Iron Man, Thor, The Hulk, Căpitanul America, Văduva neagră şi Nick Fury (o nouă achiziţie este Hawkeye) în acelaşi timp pe marele ecran, era nevoie de o mână de fier şi în scenariu, şi la regie, pentru a controla chimia foarte volatilă a supereroilor.

Şi se pare că Joss Whedon a reuşit. Primele cronici centralizate de site-ul RottenTomatoes sunt în proporţie de 96% pozitive, iar media notelor individuale date Răzbunătorilor este peste opt, deci te poţi aştepta la un film pe cinste pe 4 mai, când The Avengers este programat pentru lansarea românească.

Să nu crezi că criticii de pe RottenTomatoes sunt nişte fani înrăiţi: cronicile sunt scrise de jurnalişti de la Associated Press, The Hollywood Reporters, Variety şi-aşa mai departe, adică de oameni care pică greu în plasa supereroilor. Toţi laudă producţia Marvel, cu excepţia unei domnişoare de la Boxoffice Magazine, căreia filmul i s-a părut că seamănă cu Transformers 3!

Cele mai lăudate sunt schimburile de replici între cei şase supereroi. "Dialogul străluceşte la fel de mult ca şi efectele speciale: poate că oamenii ăştia poartă costume ridicole, dar sub ele sunt făcuţi din carne. În absolut orice privinţă, filmul se ridică la înălţimea aşteptărilor", scrie Christy Lemire de la Associated Press. "E remarcabil: un film cu supereroi care distrează, captivează, eplodează şi mai are timp să se autoexamineze, dar să examineze şi lumea în care trăim", comentează şi Paul Verhoeven de la The Vine. Variety scrie că premiera Marvel "este escapism la un nivel sofisticat". Mai mult, vechiul concurent al Variety, The Hollywood Reporter, plusează cu "Whedon reuşeşte un festin uimitor reuşind să stabilească echilibrul în circul său de supereroi, creat în aşa fel încât îi va mulţumi şi pe fani, dar şi pe nou-veniţi". Sună bine, nu?

Criticile se învârt în jurul faptului că The AVengers, la cele 142 de minute ale sale, este cam lung şi haotic, dar părerile de mai sus ne fac să credem că, departe de a fi perfect, The Avengers ar putea să ne captiveze oricât de lung ar fi. Eric Goldman de la IGN spune că "a fost nevoie de o jumătate de secol pentru ca acest lucru să se întâmple pe ecran, dar a meritat aşteptatea: distribuţia perfectă are parte de un scenarist şi regizor perfect".

Nici componenta 3D a filmului nu a scăpat neobservată: efectele 3D arată foarte bine, iar numărul secvenţelor de acţiune este neobişnuit de mare, scrie The Hollywood Reporter, care prevede că încasările producţiei Marvel vor fi... "marvelous". Dacă ţi-era teamă că supereroul tău favorit nu va avea parte de o prezenţă prea consistentă pe ecran, poţi să te linişteşti, căci şi echilibrul între cei şase "principali" a fost lăudat: "Joss Whedon echilibrează cu îndemânare circul de celebrităţi, dând tuturor superstarurilor sale ceea ce merită".

The Avengers se lansează în România pe 4 mai, în cinematografele 3D din întreaga ţară. Iată sinopsisul oficial: "Când un inamic neaşteptat ameninţă siguranţa mondială, Nick Fury, directorul agenţiei internaţionale de păstrare a păcii cunoscute sub numele de S.H.I.E.L.D., îşi dă seama că are nevoie de o întreagă echipă pentru a îndepărta dezastrul. Astfel începe o operaţiune de recrutare ce depăşeşte graniţele globului."

Te duci să vezi The Avengers la cinema?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius93 pe 24 aprilie 2012 09:53
Categoric ! Chiar daca nu ma mai atrag atat de mult filmele cu supereroi, sunt cativa actori in distributie pe care-i urmaresc de mult timp asa ca va fi o placere sa-i vad pe toti la un loc.
catajedi pe 24 aprilie 2012 09:55
Pare un film excelent. Daca secventele de actiune sunt pe masura si echilibrul dintre eroi este bine realizat chiar merita vazut. Eu unul m-as duce sa-l vad la cinema. Sunt foarte tentat. Doar ca pana la cel mai apropiat cinematograf de localitatea mea sunt 60 km. Eu astept filmul acesta de foarte mult timp. Pacat ca nu se lanseaza in toata lumea in aceeasi zi. Sunt enorm de multe tari in care filmul se lanseza pe 29 aprilie (toate tarile mari din Europa), adica cu o saptamana inaintea Romaniei si a Statelor Unite. La cat de mult astept acest film cred ca nu voi mai avea rabdare si voi lua filmul daca apare pe Internet filmat in cinema. Chiar pacat, daca lansarea avea loc cu adevarat in aceeasi zi, m-as fi dus cred ca 100% sa-l vad. Asa 100% nu voi mai avea rabdare.
catajedi pe 24 aprilie 2012 10:06
Rectificare, pe IMDB.com lansarile mai ales in tarile mari din Europa incep cu data de 25 aprilie, chiar si mai devreme de 27 aprilie, cat am vrut eu de fapt sa spun. In concluzie daca nu apare nici o copie (cu sunet in engleza) pana in data de 4 mai ma voi duce cu siguranta sa vad filmul, ceea ce recomand si tuturor fanilor supereroilor Marvel, benzilor desenate, filmelor de actiune cu multe efecte speciale si nu numai. Singura problema, cel putin in cazul meu, este ca nu mai am rabdare. Acest film chiar merita vazut la cinema, dar nerabdarea mea, bat-o vina, este foarte, foarte mare.
gmihalka pe 25 aprilie 2012 08:58
MERITI o veste buna...acum 25, respectiv 27 de minute au aparut primele 2 copii pe cum zicea Optimus Prime.."WORLD WIDE WEB".BAFTA la toti nerabdatorii...prin care ma numar.MARE PACAT ca vom rata la cinema...
cosmin742000 pe 24 aprilie 2012 10:22
Mie nu imi plac filmele cu 1/10 supereroi , dapoi cele cu nenumarati supereroi.
10nutz_413x pe 24 aprilie 2012 10:58
ori nu ai avut copilarie ori ai peste 40 de ani...in orice caz, e dreptul tau sa nu iti placa dar mai rar vezi asa oameni
SakuraBlack90 pe 25 aprilie 2012 20:14
@Bayard : Interesant :)) Filmele au actiune benzile nu =)) Totusi benzile desenate iti lasa imaginatiea sa lucreze , nu-ti dau dureri de cap - 3D si iti lasa ceva rest in buzunar ... @gmihalka : Esti pe langa subiect , adica filmele cu eroi Marvel Eu vreau sa vad "This ain't a superheroes movie " 3D bineinteles :)) Nu exista ? O sa apara el !
xerses pe 24 aprilie 2012 10:25
Va fi primit bine....
cristi23 pe 24 aprilie 2012 10:43
super...abia astept sa vad filmul,sunt mare fan al benzilor desenate si productiile bazate pe benzi desenate merita asemenea critici pozitive....
Manusa pe 24 aprilie 2012 10:52
Abia astept sa merg sa il vad, si in 3D cred ca filmul va straluci :)
10nutz_413x pe 24 aprilie 2012 10:59
eu am citit ceva review-uri care spuneau ca 3d-ul nu e asa d estralucit si ca decat sa il vezi 3d mai bine 2d...acuma nush..probabil tot la 3d ma voi duce :)
ViCkTh00r pe 24 aprilie 2012 11:35
Prefer sa merg, sa vad cu ochii mei si sa simt emotiile si trairile pe care (sunt sigur) ca mi le va transmite acest film! 10000 de cronici nu m-ar influenta deloc nici negativ, nici pozitiv. Ceea ce vad cu ochii mei este sfant!

Un lucru este cert, putin vor fi cei ce se vor arata dezamagiti de acest film!

HarryCineastul5 pe 24 aprilie 2012 11:51
Multumesc de articol.... Acum o sa imi rod unghile pana la film si cand o sa apara propabil ca o sa fiu primul acolo,,
MNarcis pe 24 aprilie 2012 13:27
Eram in dilema cu ce film sa vad de ziua mea de nastere (bineinteles un film bun ca doar este o zi speciala pt mn) si acest articol m-a convins ca acesta este filmul perfect ca sa il vizionez de ''ziua mea'' (fara sa fiu dezamagit de film sau de alegerea facuta, avand in vedere ca filmele: Iron Man, Green Lantern si Captain America m-au dezamagit destul de mult).......deci multan' pt articol!
legolas05 pe 24 aprilie 2012 14:30
o sa il vad
CosminHorrorMaster pe 24 aprilie 2012 17:31
Cred ca este cel mai asteptat film al anului. Sper sa merite!
^Neo^ pe 24 aprilie 2012 19:32
E primul film care are sanse sa stranga anul acesta peste 40.000 de spectatori (poate chiar peste 50.000) in weekend-ul de debut in Romania. In USA nu ar mira pe nimeni peste 160 de milioane de dolari in primele 3 zile de rulare.
Bineinteles ca il voi viziona la cinema. Sper insa sa se ridice la calitatea primului Iron Man care chiar mi-a placut.

SilverKnight pe 24 aprilie 2012 19:41
Abia astept sa apara, ador universul Marvel.
Vorador pe 24 aprilie 2012 20:13
''Te duci să vezi The Avengers la cinema?''
Raspunsul: Bineinteles

dlena pe 24 aprilie 2012 20:28
Cu toate ca nu aveam nevoie de incurajari ca sa vad filmul ma bucur ca pana si criticii i-au apreciat valoarea.........mai raman cateva zile de asteptare si putem sa le dam si noi drepate :D
JohnnyAddams pe 24 aprilie 2012 20:44
The Avengers are un potential fantastic. E scris de Whedon, un scenarist Pixar, e genul de scenarist care are record pozitiv in ceea ce il privesc filmele bune.
Petra pe 24 aprilie 2012 22:21
Eviden c-am sa merg sa-l vad in cinema.
Pacat ca Sibiul nu mai are cinema 3D.

alex_il_fenomeno pe 15 mai 2012 17:44
trebuie sa fii nebun sa nu urmaresti un asemenea film !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells