Se face al patrulea Cronicile din Narnia

de Ştefan Dobroiu în 23 Mar 2011
Se face al patrulea Cronicile din Narnia

Cei de la Empire anunţă că aventurile din magicul regat Narnia nu se vor sfârşi cu Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi, filmul din 2010 care a ajuns să strângă mai bine de 400 de milioane de dolari în lumea întreagă.

Walden Media, producătorul francizei, intenţionează să continue aventura narniană cu Nepotul magicianului, cea de-a şasea carte a seriei scrise de C.S. Lewis, dar în acelaşi timp prima din punctul de vedere al ordinii cronologice a evenimentelor prezentate în serie.

Nepotul magicianului prezintă aventura lui Digory Kirke, puştiul care peste ani şi ani va deveni profesorul interpretat de Jim Broadbent în Cronicile din Narnia - Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul. Însoţit de Polly Plummer, acesta va ajunge într-un regat Narnia de-abia creat.

Ecranizarea va detalia sosirea în Narnia a celebrei Vrăjitoare Albe, interpretată în primele trei filme de Tilda Swinton, actriţa reluându-şi cel mai probabil rolul şi în noua producţie.

În acest moment nu se ştie când se vor termina negocierile cu moştenitorii lui C.S. Lewis şi cine va scrie scenariul. Cel mai probabil vom vedea filmul în cursul anului 2013.

Ai vrea să se continue seria Cronicile din Narnia?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ana pe 23 martie 2011 12:47
daca va fi la fel de groaznic ecranizat ca partea a 3-a, mai bine se opresc aici.
legolas05 pe 23 martie 2011 13:24
adevarat...primele doua mi-au placut...al treilea deloc
NightChild pe 23 martie 2011 13:32
Credeam ca sunt singurul caruia nu i-a placut partea a 3-a, dar vad ca m-am inselat. Si mie mi-au placut primele 2, dar al 3-lea a fost foarte plictisitor.
liferobotdog pe 23 martie 2011 13:37
Mai bine continuau cu ordinea cronologica, cand Eustace se intoarce in Narnia. Ar fi fost mai interesant.
Kable pe 23 martie 2011 14:25
Si probbil ca se va face si al 5-lea pt. ca exista si o ultima carte numita Ultima Batalie, iarse puteau face mai multe ecranizari deorece sunt 7 carti, Leul Vrajitoarea si Dulapul ar fi trebuit sa fie al doilea film iar cel nou aparut ar fi trbuit sa fie al cincelea, dar au sarit peste doua carti, fara sa le ecranizeze, carti pe care eu spun ca sunt destul de interesante.
Kable pe 23 martie 2011 14:26
Oh da sio imag. articolului este de lacoperta primei carti.
Bayard pe 23 martie 2011 14:33
Mie mi-a placut mai mult partea a 3-a decat primele 2..... e adevarat, actiunea a fost mai slaba, insa filmul a fost mai interesant. Primele 2 aveau atat de multe clisee in ele....
Delua pe 23 martie 2011 14:47
filmele nu mi-au placut, si nici dupa carti nu pot sa zic ca m-am omorat. partea aceasta (filmul 4/cartea 1)a cronicilor mi s-a parut cea mai nasoala si cea mai jalnica din cauza inspiratiei biblice. (*spoilere)Crearea Narniei se aseamana foarte mult cu crearea lumii din Biblie, vrajitoarea e asemanata cu diavolul, Aslan cu Iisus iar pomul regasit in mijlocul actiunii cu pomul din Adam si Eva...
plus ca n-are nici o logica ordinea in care se ecranizeaza... pe langa faptul ca se intrerupe aventura lui Eutace, se ia totul de la capat, sa fie povestit se nu a fost povestit inaintea primului film...

miryreddy pe 23 martie 2011 14:50
E cartea mea preferata, dar cred ca o sa fie greu de ecranizat. Totusi de abia astept!
NmpN pe 23 martie 2011 15:17
Primele doua parti au fost foarte bune . A 3 a inca nu am apucat sa vad ....As vrea sa continuie seria!:D
ana pe 23 martie 2011 15:19
nu inteleg de ce nu ecranizeaza " Calul si baiatul" sau " Scaunul de argint", mi-au placut mult de tot.
johnnyg pe 23 martie 2011 17:35
Partea a3a e cel mai bun film dintre cele 3 de pana acuma. Si evident, al naibii, de subapreciat. Intensitatea, actiunea, dramatismul, personajele noi, efectele speciale . . . am fost complet uimit de cat de bine s-au potrivit pe efectul final. Dar la fel ca multe filme subapreciate la momentul lansarii (vezi Sarface, Blade Runner, Watchmen) va veni si timpul lui!
@delua. Incearca sa citesti informatii despre conditiile in care au fost scrise cartile si de ce. Poate te lamuresti care-i treaba cu inspiratia biblica.
Singurul meu regret e ca nu sunt ecranizate toate cartile. Sunt usor de ecranizat si datorita faptului ca sunt scurte, filmele pot sa urmeze aproape in totalitate intamplarile din carte, ceea ce s-a si intamplat pana acuma.

Arlequinade pe 23 martie 2011 22:14
Mi-a placut prima carte Narnia, si desi singurul din filme care mi-a trezit interesul a fost primul... pe asta chiar as vrea sa-l vad. Deci ma bucur ca nu au renuntat la serie :)

In schimb am senzatia ca o sa fie greu de introdus in cadrul seriei, pentru ca este atat de diferit de CELELALTE carti ecranizate. O gramada de actiune in viata reala...

Vorador pe 23 martie 2011 23:27
Filmul este bazat pe cartile lui Lewis Clive Staples,iar partea a 3-a The Voyage of the Dawn Treader este exact cum e cartea.Nici mie nu prea mi-a placut ultimul film dar nu e vina celor care l-au facut,ei doar povesteau intamplarile din carte.
alex_il_fenomeno pe 24 martie 2011 19:44
ma gandeam ca se vor ecraniza si celelalte carti ! nu avea cum sa se intrerupa aventurile tinerilor !
adina pe 26 martie 2011 12:44
da mi-as dori sa vad si a 4a parte
filmul a fost superb pana acum

rizea.alex70 pe 2 aprilie 2011 11:11
Normal ca as vrea....pai ce sa faca acum dupa ce au creat 3 filme din serie sa se opreasca?!...nu ar fi demn din partea lor sa lase seria neterminata.....altfel de ce s-au mai apucat sa faca filmele dupa cartile 2,4 si 5....?
Alexa pe 29 aprilie 2011 00:19
vad ca celor mai multi le-au placut primele 2 filme si cred ca stiu si de ce . e simplu. in primele 2 filme au aparut toti cei 4 frati /regi ai narniei asta a facut filmele interesante pentru generatia noastra . cei 4 tineri isi jucau foarte bine rolurile cu multa viata si aveau acel "ceva" care ne provoca interesul si curiozitatea . mi-e sincera sa fiu nu mi-a cam placut in al 3-lea film ca cei doi frati mai mari nu am mai putut sa se intoarca in narnia pentru ca crescusera ,nu avea nici-o logica si acest lucru a facut filmul al 3-lea poate mai plictisitor pt ca noi toti nu obisnuiseran cu aventrurile pline de adrenalina si toate cele a celor 4 copii. si am observat ca atunci cand un film cu multe seriii a inceut cu anumite personaje principale care sunt jucate de niste actori si tuturor ne lace pt ca isi joaca rolurile cu multa viata si dupa un timp pui alti actori sa joace aceleas personaje sau in situatia noastra sa le elimine din film fara un motiv logic nu ne mai rea place. eu atunci cand am afla de exemlu ca va urma sa se faca a 4 a serie din twilight am inceut sa caut informatii despre actori care vor juca si imi era frica sa nu fiu dezamagita de fapptul ca se vor schimba actori.a fost o mare prostie ca nu sa facut ecranizarea primului film cu prima carte adica cu inceutul acestei povesti . pentru ca la sfarsit sa fi ramasesem cu o amintire frumoasa nu cu o amintire care ne-a leau de la mijloc duaia de la inceput si duaia cimne mai stie unde....eu mi-as dori ca al 4-lea film sa fie cu continuarea aventuri lui Eustace si deabea al 5-lea film sa fie cu nerotul magicianului sau mai stiu eu ce si in final al 6-lea sau al-7 lea depinde de cat spatiu trebuie acordat acelor carti neintroduse . deci in ultimul film ar fi frumos ca toti cei 4 frati/regi ai narniei ca se intoarca in narnia si printul casian la fel pentru o ultima batalie
bogdan_chica_rosa pe 21 ianuarie 2017 21:37
a 4 a parte nu este? am vazut undeva ca trebuia sa apara in 2013 si nu o gasesc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells