Scântei sexy: Friends with Benefits

de Ştefan Dobroiu în 1 Sep 2011
Scântei sexy: Friends with Benefits

Primul lucru care-ţi vine în minte când te gândeşti la Friends with Benefits (nu ne place traducerea românească, Prietenie cu folos) este că subiectul seamănă suspect de mult cu No Strings Attached/Fără obligaţii, comedia cu Natalie Portman şi Ashton Kutcher pe afiş. Nouă ni se pare că filmul cu Justin Timberlake şi Mila Kunis este mult mai bun şi chiar merită o vizită în doi la cinema.

Dacă Portman şi Kutcher se potriveau ca nuca în perete (probabil doar Demi Moore se potriveşte cu mai tânărul Ashton, dar mai bine nu pe marele ecran), cu totul alta e situaţia în cazul lui Justin şi Mila: între cei doi există o chimie care dă foarte bine şi reuşeşte să te ţină în priză cu replici deştepte, chiar dacă povestea e departe de-a ieşi pe primul loc la concursul de originalitate.

Timberlake este Dylan, un art director la o publicaţie online al cărui ochi infailibil îl face să devină interesant pentru o revistă de bărbaţi. Trimisă să-l recruteze este head-hunterul Jaime (Kunis), care, cu un amestec de tupeu, sinceritate şi veleităţi de ghid turistic îl face pe Dylan să accepte postul, chiar dacă asta înseamnă să părăsească Los Angeles-ul pentru New York. Între cei doi se va înfiripa curând o prietenie cu totul şi cu totul neprofesională, iar legătura va deveni şi mai strânsă când se provoacă reciproc la o partidă de sex fără implicaţii sentimentale. Ai înţeles: prieteni, dar cu beneficii (sexuale!).

Povestea nu se îndepărtează ulterior de la reţetă şi ştii de la început că se va întâmpla ceva care să-i îndepărteze unul de celălalt şi apoi altceva care să-i apropie, dar previzibilul din spatele acestui film regizat de Will Gluck (are la activ şi succesul Easy A/Păcătoasa) nu umbreşte câteva atu-uri infailibile ale comediei: două staruri cu lipici (mai ales la noi), dialoguri inspirate, o regie alertă şi ritmată, o coloană sonoră bine aleasă şi aşa mai departe.

Bine stă Friends with Benefits şi la personaje secundare. Emma Stone apare la început în rolul fostei prietene a lui Dylan, a cărei isterie îl împinge probabil pe vajnicul art director în braţele lui Jaime. Woody Harrelson este Tommy, colegul gay al eroului, iar Patricia Clarkson mama iresponsabilă a eroinei. Richard Jenkins vine cu Alzheimer (pentru emoţie) şi înţelepciune (Dylan trebuie să-şi dea seama la un moment dat ce vrea de la viaţă), iar de partea comică se ocupă micul Nolan Gould, pe care ar trebui să-l ştii din sitcomul multi-premiat O familie modernă, unde interpretează rolul mezinului cam nătâng al clanului Dunphy.

Filmul se lansează pe 9 septembrie în toată ţara şi n-ar fi rău să-ţi iei cea mai bună prietenă (sau cele mai bune prietene) şi să te răcoreşti la cinema. Cine ştie, poate-ţi vin idei!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 1 septembrie 2011 08:02
Cam ce idei?Nu inteleg rostul "racoririi" la cinema si ideile care pot veni daca mergi cu prietena la cinema.
Han_Solo pe 1 septembrie 2011 09:54
Chiar asa batut in cap esti de nu intelegi? (sper sa o vezi ca o gluma). "n-ar fi rău să-ţi iei cea mai bună prietenă " - nu se refera la prietena cu care ai o relatie si locuiesti impreuna si cu care ai de gand sa iti faci si cativa urmasi.
alex_il_fenomeno pe 1 septembrie 2011 13:05
mi se pare un filme excelent !
SuperGirl pe 1 septembrie 2011 13:09
Friends with Benefits mi-a placut mai mult decat No Strings Attached. Nu stiu daca este mai bun dar cu siguranta este mai amuzant si ne arata mai mult. Nu imi imaginam ca o sa rad copios la un film cu Justin (not a big fan) dar am facut-o si cred ca as mai face-o din nou. Mila Kunis interpreteaza un personaj diferit de cele de pana acum si o prinde rolul, chiar daca vorbeste putin mai mult. Sper sa o mai vad curand tot in astfel de roluri :)
Costirik pe 2 septembrie 2011 01:18
eu sper sa nu are potential pentru altfel de roluri;)
FreakDoll pe 1 septembrie 2011 13:46
Mai ales la noi?? No shit!:)) Mai ales la EI, clar!!
Mastragaci pe 1 septembrie 2011 23:09
cele mai penale faze is astea cu "chimia". ma lasi ma. auzi ca "cu totul alta e situaţia în cazul lui Justin şi Mila: între cei doi există o chimie" , care mai "da si bine". VARZA
FreakDoll pe 2 septembrie 2011 02:58
Lol! Penale de ce? Fiindca nu esti tu capabil sa le intelegi? Chimia dintre doi actori conteaza foarte mult, se vede pe ecran si influenteaza filmul pozitiv sau negativ.
viorellll pe 1 septembrie 2011 23:44
nu mai fitzi asa invidiasi fratilor ...sincer acum ....nu e prost deloc omu` stie ce face...
andreeeeeeea pe 2 septembrie 2011 23:02
O sa merg saptamana viitoare la cinema sa-l vad. Abia astept!
AimeeLov pe 6 septembrie 2011 14:18
L-am vazut sieste destul de bun...Merita vazut!
So.aLone pe 1 august 2012 00:27
Natalie Portman şi Ashton Kutcher chiar nu ma atrag deloc,am vz filmu,ii cv de el,dar ii mult mai bun,mai haios filmu lui Justin & Mila,dupa parerea mea :).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells