Advertisement Advertisement

Secvențe

(1982)

Secvențe

Poster Secvențe Postere Secvențe
 • Regia

  Alexandru Tatos
 • Cu

  Ion Vîlcu, Geo Barton
 • Gen film

  3 voturi

 • Durata

  98 minute
 • Premiera in Romania

  1982

Sinopsis Secvențe

Mai mult
Film compus din 3 episoade independente: "Telefonul", "Prospectie" si "Patru palme", avand ca liant echipa de filmare si implicit atmosfera si problemele specifice muncii depuse de aceasta la relizarea unui film.
Pe platou si in afara lui, viata membrilor echipei de filmare se confrunta cu cea a personajelor, aparand uneori similitudini, alteori discrepante. Singuratatea tanarului din primul scheci se regaseste in singuratatea regizorului. Drama conjugala a directorului de restaurant, din cel de-al doilea scheci, starneste in…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 4

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 Decembrie 2013 18:50
Ficţiunea banală vs. realitatea autentică
Ideea principală a acestui film o constituie relaţia dintre ficţiunea banală şi de multe ori ridicolă şi realitatea vieţii de zi cu zi. O echipă de filmare angrenată în procesul de elaborare al unui nou film ce prezintă o actualitate artificială descoperă secvenţe de viaţă adevărată peste tot în jurul ei, mult mai autentice decât cele imaginate pe platoul de filmare. Spre deosebire de personajele de film ”care nici nu mor, nici nu trăiesc. Le punem doar numere pe tricou, să-i recunoaștem…”, unii figuranți ascund drame reale ce depăşesc minciunile banale transpuse în film. "Secvenţe" poate fi şi un strigăt de exasperare al scenaristului-regizor Alexandru Tatos faţă de minciunile propagandistice impuse cu forţa în cinematografia românească în dauna vieţii autentice.

Cele trei secvenţe care formează filmul de faţă conţin… citeşte

6 2
Vegetarian pe 15 Decembrie 2013 20:56
Ca deobicei caracteristic la filmele romanesti de pana azi , discutiile dintre actori de abea se aud fatza de muzica si alte zgomote . In filmu asta se tot repeta in restaurantul in care se desfasoara prima parte a filmului , melodia Mama Loo din 1973 , celebra si in 1982 in Romania , este pusa la nivel mult mai mare sunetul de la conversatia dintre actorii . Seful grupului de clienti ii tot cere ospatarului sa dea muzica mai incet dar tot amana ca cel cu casetofonu e copilu primarului . Toate pana cand se incurca la socotelile de la nota de plata .

In partea a doua = Cum se fac filmele = filme despre cum se fac filmele

Acest film a fost difuzat online la TVR international in 23 martie 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..

1 3
frodo_b pe 14 Iunie 2011 15:58
Colecționer de ascuțitori
„Secvențele” filmate de Alexandru Tatos este un ars poetica regizoral, o operă unde el își expune toate părerile și toate trăirile sale sufletești. Trei secvențe, trei situații diferite ale căror element comun îl servește echipa de filmare. În film simplu și explicit este arătat lucrul efectuat de către cineaști.

Prima secvență denumită „Telefonul” povestește drama tragică a omului singuratic. Deși pare o situație adevărată la urmă aflăm că studentul ce suna la telefon era doar un actor. Însă el juca întratît de bine rolul încît doar porunca regizorului de a opri filmarea ne trezește la realitate. Această secvență ar putea fi trecută cu vedere ușor dacă nu ar apărea unele paralele duse între singurătatea studentului și singurătatea regizorului. Această singurătate sfîșie și slăbește firea umană căci… citeşte

0 2

Spune-ţi părerea despre Secvențe

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Secvențe
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells