Suburbicon

(2017)

Suburbicon

Poster Suburbicon Postere Suburbicon

Sinopsis Suburbicon

Suburbicon

Suburbicon este o comunitate din suburbie, liniștită și fericită, cu grădini și case îngrijite… locul perfect pentru a trăi împreună cu familia, iar în vara anului 1959, familia Lodge exact asta făcea. Dar liniștea aparentă ascunde o realitate tulburătoare. Soț și tată, Gardner Logde (Matt Damon) va trebui să supraviețuiască celor mai violente și decadente părți ale orașului.

O poveste imprevizibilă despre oameni care greșesc și fac alegeri nepotrivite. Acesta este Suburbicon.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.8

Caseta tehnică

Produs de

Black Bear Pictures; Dark Castle Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Paramount Pictures

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Box office Suburbicon

Weekend premieră (30.10.2017)
  • Loc 6
  • Spectatori 8.171
  • Încasări (RON) 173.485,00
Total
  • Spectatori 19.187
  • Încasări (RON) 385.927,00
  • Încasări (USD) 97.608,76

Părerea criticului

Gloria pe 05 Noiembrie 2017 21:17
Pete de sânge peste visul american
Dacă astăzi avem filme de acţiune cu eroi ce posedă mai multe faţete, cu anumite comentarii de subsol sociale, cu mistere inserate între crime violente, George Clooney, din fotoliul de regizor, nu doar spune o poveste de crimă şi răzbunare plasată cândva la începutul anilor 1960 în Statele Unite al Americii, dar o spune exact ca o producţie de Hollywood de epocă, cu patos şi cu convingerea imperturbabilă că binele învinge.

Era o vreme când, în filme, cei buni erau sută la sută buni, cei răi erau răi până în măduva oaselor şi - fără excepţie - răii primeau la sfârşit o pedeapsă exemplară pentru tensiunea pe care o creau pe parcursul filmului. Suburbiconul lui George Clooney nu face exepție: o crimă oribilă (dar şi cu o notă de ridicol) într-o suburbie înstărită, care trăia visul american, declanşează o investigaţie în care… citeşte

5 6
GabrielaSirbu pe 15 noiembrie 2017 13:22
Ti-am pus un rosu pentru ca nu am inteles de ce i-ai dat filmului DOAR 5 stelute...desi nu-i aduci nicio critica cu exceptia : " Ne aşteptam la final la un flash-forward….." unde folosesti un plural aiurea...eu una nu ma asteptam la ce te asteptati tu sau cei din plural...
rodica_vargolici pe 13 noiembrie 2019 16:01
FELICITARI Gloria, va apare comentariul si la cautarea filmului pe google

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
pentru_brasov pe 08 Noiembrie 2017 09:09
Un fel de Blade runner fără franciză
Filmul nu e rău. Chiar nu înțeleg notele proaste de pe IMDB...adică toate prostiile Marvel sau ciorbele reincalzite primesc note de 7 și 8, iar un film frumos făcut, cu un ritm corect și actori excepționali ia 4? Este problema publicului cred. În sala erau majoritatea sub 25 de ani, obișnuiți cu Thor și Fast and Furious, iar comentariile lor vroiau sa fie "cool" în sensul în care "ei înțelegeau de ce filmul e "de cacat"..

Daca ai peste 35 de ani, înțelegi limba engleza și poți sa te scufunzi în atmosfera acelor ani, filmul este foarte bun. Și Matt Damon și Julianne Moore joacă perfect, la fel și băiețelul alb, copilul lui Matt.

Singura problema reală a filmului este predictibilitatea. Îți dai seama imediat care e problema familiei Lodge, și apoi pas cu pas ce va face fiecare pana la final.

Este un film peste media… citeşte

12 4
woodstar pe 8 noiembrie 2017 13:33
:)))) ce catalogam noi persoanele fara sa avem un habar despre ce vorbim... te crezi atotstiutor ca ai inteles un film din care nu era mare lucru de inteles? trebuie sa ai peste 35 de ani ca sa realizezi ca e o propaganda rasista sau care e faza? Toti ce au votat pe IMDB note mici au sub 25 de ani? Criticii care au votat pe Metacritic si Rotten Tomatoes si au spus ca filmul e o mizerie au sub 25 de ani si nu l-au inteles? :))) "film peste media acestui an" .. cred ca ai vazut cam putine filme anul asta
cmpunk2012 pe 16 decembrie 2017 22:40
de ce consideri ca parerea ta trebuie sa fie universal acceptata? adica eu pot sa spun ca filmul este o mizerie, tu poti sa spui ca este o capodopera, marcel poate sa spuna ca e ok, laurentiu poate sa spuna ca e mediocru si tot asa. notele pe imdb, rotten tomatoes, etc sunt date in mare parte obiectiv. notele pe cinemagia sunt subiective. asa ca hai sa lasam criteriile penibile ca "cei sub 25 de ani obisnuiti cu thor si fast n furious" nu pot sa inteleaga un film mai complex. cunosc persoane si de 15-16 ani obisnuite cu filme precum pulp fiction, the hateful 8, interstellar sau looper, asa ca hai sa nu generalizam.
GabrielaSirbu pe 09 Noiembrie 2017 14:48
Mie mi-a placut filmul pentru: ipocrizia cu care unii-si "educa" copii obligandu-i sa minta (ce-ai vazut nu este adevarat) , deznadejdea copilului care nu-l poate face pe ta-su MINCINOS, derularea actiunii, discutia de la final tata-fiu+jocul tuturor.
Eu zica sa-l vedeti.

7 3
czinege_ioan_cristian pe 04 Noiembrie 2017 22:04
Dezamagire totala
Parerea mea sa evitati vizionarea acestui film mai ales la cinema... acasa e altceva...macar nu platiti ptr el..
6 8
ionion1992 pe 31 Ianuarie 2018 13:19
Bun venit in suburbie!
Mi-a placut filmul ,foarte interesant si misterios de la inceput pana la sfarsit .Recomand!
5 1
ddonpandy pe 26 Ianuarie 2018 20:25
in ultima perioada am vazut numai filme pe jumate fara a viziona pana la sfarsit filmu nu prezenta interes , dar acest film e cel mai bun vizionat din ultima perioada a venit cu ceva diferit ,mister 8 thriler 7 drama 5- ma facut sal vad pana la sfarsit
5 2
woodstar pe 04 Noiembrie 2017 16:13
O incercare catastrofica de a amesteca comedia neagra cu problemele rasiale.
"George Clooney regizeaza un film dupa un scenariu scris de Coen brothers ce ii are in distributie pe Matt Damon si Juliane Moore - asta e de vazut!" - reactia mea dupa ce am aflat de film si am vazut trailerul. Doamne, cat de dezamagitor a fost filmul asta! In primul rand, vreau sa va avertizez ca daca v-a intrigat trailerul sa nu mergeti cu mari sperante ca o sa plecati dezamagiti.

Suburbicon incearca sa ne prezinte doua povesti in paralel ce nu ajung sa fie destul de dezvoltate iar asta ajunge in scurt timp sa se transforme intr-o harababura totala. Mai nimic din film nu merge, naratiunea este plictisitoare, comedia este neamuzanta.. nu a existat un moment in care macar sa zambesc, satira este obositoare si cinematografia are cateva momente de stralucire dar in rest extrem de neinspirata.

Bun, sa vorbim despre cele doua povesti. Prima, se contureaza in jurul… citeşte

3 5
mirceathekid pe 10 Februarie 2018 14:36
Un film extraordinar plin de suspans pacat de nota mica ar merita cel putin un 8 ,finalul e de Oscar !
2 3
Criticeste pe 02 Noiembrie 2017 19:00
De-abia astept filmul si din ce am vazut prin alte review-uri este unul foarte interesant...Revin cu un review in weekend...
2 3
woodstar pe 3 noiembrie 2017 11:55
Cred ca ai ratat review-urile de unde afli ca e o propaganda impotriva albilor si ca e o mizerie rasista...
Corbu28 pe 12 Noiembrie 2017 23:25
Nu merita vazut la cinema
Slab de tot filmul. O porcarie rasista tipic americana.
2 6
Chris2016 pe 02 Decembrie 2018 22:35
Slabut filmul! Nu recomand.N-am inteles legatura actiunii principale cu problema rasiala. Oare mai pune cineva botul la asa ceva?
1 0
Dragos.87 pe 22 Februarie 2018 03:53
Filmul este bun pentru ca are cateva mesaje foarte bune si intelepte.Ipocrizia si rasismul sunt de-a dreptul niste boli de obicei netratabile iar filmul o spune exact cum trebuie prezentand subtil dar suficient.Filmul are o atmosfera buna care te introduce in poveste starnindu-ti curiozitatea intr-un mod realistic.Clooney in fotoliul de regizor face o treaba buna iar actingul se descurca de asemenea foarte bine.Este un film bun cu multe invataminte insa nu este pentru oricine.
1 2
cezar_crucianu pe 06 Noiembrie 2017 07:50
slabut
scenariu subtirel , actorii. mai ales mat damon incearca sa traga de ei dar in final iese un mare fis. genul de filme al lui george clooney care combina comedia cu suspansul. in acest film care se taraie cu viteza melcului nimic nu iese bine , ca aspect a reusit sa redea doar atmosfera tipic a a oraselor americane in dezvoltare din anii60, in rest pace si liniste.
1 3
Iulidesprefilme pe 15 Martie 2020 13:41
Cred că este un film de văzut pentru fanii genului sau ai actorilor...
0 0
blackmore pe 07 Februarie 2019 21:58
O alta mizerie tipic americana , deci nimic nou................
0 0
Ghemot pe 26 Februarie 2018 22:47
Un film ce prezintă povestea unui orășel aparent normal, dar care se transformă într-un adevărat coșmar!
0 0

Spune-ţi părerea despre Suburbicon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Suburbicon
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells