Europa Report

(2013)

Misiunea Europa

Poster Europa Report Poster Europa Report

Sinopsis Europa Report

Europa Report

În zilele noastre, o misiune de cercetare se îndreaptă spre Europa, una din lunile lui Jupiter, pentru a investiga posibilitatea existenței vieții extraterestre în sistemul solar. Când sondele descoperă un ocean ascuns sub suprafața înghețată a lunii, Europa Ventures, o companie privată de explorare a spațiului, trimite șase dintre cei mai buni astronauți din lume pentru a confirma descoperirea și pentru a explora ceea ce s-ar putea afla în oceanul de pe Europa.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.4
Sharlto Copley Sharlto Copley James Corrigan Michael Nyqvist Michael Nyqvist Andrei Blok Karolina Wydra Karolina Wydra Katya Petrovna
Daniel Wu Daniel Wu William Xu Anamaria Marinca Anamaria Marinca Rosa Dasque Embeth Davidtz Embeth Davidtz dr. Unger
Dan Fogler Dan Fogler dr. Sokolov Christian Camargo Christian Camargo Daniel Luxembourg Isiah Whitlock Jr. Isiah Whitlock Jr. dr. Pamuk
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Wayfare Entertainment

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Blue Sky Media

Țara

SUA

Părerea criticului

Gloria pe 25 Iulie 2013 19:54
Anamaria Marinca este pilot în Sf-ul Europa Report, tensionant chiar în absenţa unei formule hollywoodiene şi impresionant prin reacţiile umane ale protagoniştilor în situaţii limită.

Cu acţiunea desfăşurându-se preponderent în spaţiul claustrant al navei Europa Unu, SF-ul Europa Report ne-a amintit de clasicul The Andromeda Strain: scenografic totul este foarte actual, dar minimalist, decorul nu variază decât spre final, când are loc descinderea pe satelit.

Construit pe formula „found-footage”, cu şefi ai Europa Ventures, o firmă privată ce a finanţat misiunea pe Europa încercând să reconstituie evenimentele, thrillerul alternează testimonialele cu scene din interiorul navei şi cu flashback-uri, acest tip de montaj dând ritm întregului film. Cei şase astronauţi sunt prezentaţi în acţiunile lor repetitive pe navă, până… citeşte

6 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
nyuszi pe 02 Iulie 2013 23:27
I-as da nota 8, dar nu pot ca e blocat. :)

Mi-a placut! Initial nu stiam la ce sa ma astept, dar a fost fain. Chiar finalul m-a dezumflat un pic, adica, as fi preferat sa nu vedem nimic, dar totusi a fost okay. Si am inteles ca destul de realist in ceea ce priveste scenele care tin de viata in spatiu, munca in costumele alea greoaie, etc.

Normal, nu stim ce e pe Europa, dar se pare ca din putinul ce stim, oamenii de stiinta au teoretizat ca daca exista viata undeva in sistemul solar (afara de Pamant), atunci probabil acolo. Noi ne bazam definitiile de "viata" pe ceea ce cunoastem, dar asta nu inseamna ca e limitata la atat. Deci cine stie? :)

M-a impresionat prestatia Anamariei Marinca! Dintre toti, de ea mi-a placut cel mai mult, chiar inainte sa-mi dau seama cine e. Imi parea cunoscuta, dar nu-mi dadeam seama de unde, si am venit sa investighez.… citeşte

13 0
morfil pe 13 noiembrie 2013 20:46
" Noi ne bazam definitiile de "viata" pe ceea ce cunoastem, dar asta nu inseamna ca e limitata la atat. Deci cine stie? " Aceasta remarca face toti banii ! Din pacate, e greu sa gasesti oameni de stiinta care sa caute si altfel de viata, bazata pe alta chimie, chiar dincolo de granitele materiei (macar sa accepte asta ca posibilitate). Inca vedem cosmosul prin lupa antropocentrismului. Sa speram, totusi, ca generatiile viitoare vor trece peste acest baraj nenorocit. Umilinta in fata cosmosului si deschiderea rationala catre toate posibilitatile gandite intr-o anumita perioada de timp ar face bine unor fiinte mici precum noi, oamenii. Aroganta si incapatanarea stim unde duc: catre autodistrugere.
Beastmaster pe 01 Iulie 2013 00:08
un film bun
facut in stilul documentarelor NASA de pe Discovery Channel, pe care eu le-am cam vazut pe toate. Asta nu-l face insa decit ceva mai credibil, mai realist. Avem si noi o actrita foarte buna in acest film, Anamaria Marinca. Scenariul este acceptabil, desi eu garantez ca daca se va trimite ceva pe Europa va fi un robot, altceva este aproape imposibil tinind cont ca nici macar spre Marte care este foarte aproape nu se poate trimite asa usor. Deasemenea ce pretinde scenaristul ca s-a gasit pe Europa este iar din punctul meu de vedere cel putin fantezist, eu am speranta ca se va gasi macar un organism unicelular de tipul celor care traiesc pe linga vulcanii submarini. In film se supraliciteaza insa dar este logic daca vrei sa-l faci un SF Thriller. S-au descurcat acceptabil si cu scenele de imponderabilitate, pe ansamblu un film care merita vazut. Eu l-am vazut pe conversie de la 2D la 3D si… citeşte
9 0
Get0dac pe 01 Septembrie 2013 09:25
Un sf. european, realist, bine construit, acaparant tocmai prin lipsa efectelor hollywoodiene. Simti ca participi efectiv la expeditie, empatizezi cu membrii echipajului. Ce imi place cel mai mult este modul in care este prezentata intreaga misiune,... discovery....plauzibil, fara teleportari sau alte vise umane nedescoperite inca. Felicitari Anamariei Marinca. Recomand. Vizionare placuta.
7 0
CatalinPHD pe 18 Iulie 2013 21:58
Plăcut, deloc rău...Poate chiar există ceva acolo...
7 1
kenya pe 17 August 2013 09:48
Nota 10 cu felicitari-excelenta ecranizare,fara "condimente"inutile si artificiale,fara exagerari....daca maine s-ar putea pleca catre Jupiter,exact asa ar fi.Senzatia de realitate pe care o ai pe tot parcursul filmului este o experienta minunata,iar sfarsitul este perfect plauzibil.
Cu siguranta filmul se inspira din cartea lui Arthur C.Clarke-Odiseea Spatiala-doar se inspira,si o face exact cat si cum trebuie.

4 0
IGGI pe 14 Iulie 2013 16:17
Un film care te tine in suspans pana la sfarsit ...Mie mi-a placut si il recomand
3 2
cosmin_kedii pe 11 Septembrie 2013 15:54
" Europa " este destinat în primul rând pentru telespectatorii care apreciaza documentarele științifice,din punct de vedere tehnic , chiar și fotografierea cu camere diferite, nu strica imaginea de ansamblu a filmului în sine , atmosfera de spatiu , sau thriller sci -fi este prezent de la începutul până la sfârșitul filmului
3 3
AndreBlack pe 06 Octombrie 2013 23:58
Europa Report
Un film foarte bun . Chiar mi-a placut foarte mult si am ramas foarte impresionat de el . Un SF reusit chiar daca nu s-a facut la Hollywood . Merita vazut filmul , eu il recomand cu caldura .
2 0
vladimir84 pe 02 Octombrie 2013 10:05
Foarte bun filmul, gen documentar, cu un subiect inedit si cu o desfasurare a actiunii care te tine captivat pe toata durata sa. Iar finalul este inimaginabil.
2 0
norww3 pe 28 Septembrie 2014 12:16
Merita
Bun de tot !!! Pacat ca nu a avut puterea financiara sa fie sustinut filmul si pentru un Oscar !!! Il merita chiar.. Realizat gen documentar a prins la public, acolo sus e ceva, totusi.. Nu suntem de capu' nostru in Univers !!!
1 0
insecticid pe 15 Septembrie 2013 14:12
Dezamagitor
M-am pregatit pentru un film spectacular dar din pacate dupa primele 10 minute am inceput sa dau inainte poate-poate o sa fie ceva captivant. Nimic insa. E genul documentar cu efecte mai bune si dialoguri. Imi aminteste de un documentar de pe Discovery doar ca era vorba despre o calatorie spre Marte.
Concluzie: nu mi-a placut.
Nota 4 (doar pentru efecte).

1 6
Sorin87 pe 01 Ianuarie 2016 22:56
Mi-a placut filmul, a fost foarte interesant si finalul neasteptat
0 0
Stefanzy pe 31 Ianuarie 2015 10:09
6.3
Un SF ok , chiar mi-a placut modul in care s-a aratat dar speram sa fie ceva mai interesant . Regizorul a precizat ca a vrut ca filmul sa fie si ca un fel de documentar . Filmul nu prea are actiune , iar eu cred ca ar mai fi trebuit niste detaliu in film . Adica daca nici actiune , explozii sau draci nu ne arati , macar sa ne arati mai detaliat treaba astronautilor si problemele lor (in limita intelegerii celui care vizioneaza filmul) . Cealalta parte a filmului care se presupunea a fi cea dramatica nu m-a emotionat dar mi-a placut finalul si modul in care filmul a fost filmat (found-footage) , fara a intra in penibilul camerei agitate din Paranormal Activity .

P.S: Am ramas surprins sa vad ca Anamaria Marinica a jucat in acest film !

0 0
lavara_laiarna pe 22 Noiembrie 2017 22:09
cu tot regretul ori prea proști ori prea surprinși de situații.cum să pui un fier de călcat pe niște răcituri?iar ptr final orice aș fi ales dar nu o caracatiță electronică...de inspirație JulesV.
0 1
stasaploua pe 15 Iulie 2013 23:52
hmmm
un pic cam static ...m-am cam plictisit la un moment dat . Anamaria Marinca are o prestatie buna . Nota mea pt acest film este 6
0 6

Spune-ţi părerea despre Europa Report

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Europa Report
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells