Călătorii în spaţiu

de Gloria Sauciuc în 4 Nov 2014
Când existenţa omenirii pe Terra este ameninţată, un grup de exploratori depăşeşte limitele spaţiului pentru o călătorie interstelară în SF-ul Interstellar, din 7 noiembrie în cinematografele noastre

Iată în ce alte filme, ordonate cronologic, personajele au călătorit în spaţiu, în misiuni de recunoaştere ori salvare, sau animaţi de alte scopuri.

2001: A Space Odyssey (1968)

În 2001, nava S.S. Discovery şi echipajul ei, astronauţii Dave Bowman şi Frank Poole, împreună cu computerul lor de bord, HAL 9000, călătoresc ca să descopere ce forţă extraterestră supraveghează de departe Pământul. Alien (1979) În timp ce se întoarce pe Pământ, nava spaţială Nostromo interceptează un SOS de pe o planetă îndepărtată. Cei şapte membri ai echipajului sunt treziţi din somnul criogenic, iar nava îşi schimbă cursul şi coboară pe planetă, acolo unde vor descoperi mii de ouă ale unei specii necunoscute.

The Right Stuff (1983)

Filmul este o evocare a primilor ani de program spaţial (1947-1963), dupa cartea The Right Stuff, scrisă de Tom Wolfe: poveştile şi aventurile adevărate ale piloţilor de încercare de la baza aeriană Edwards Air Force Base şi a primilor astronauţi care au participat la proiectul Mercury.

Event Horizon (1997)

Un horror SF, Event Horizon este despre o altă călătorie în spaţiu: nava Lois and Clark este trimisă în căutarea unei alte nave de cercetare, Event Horizon, dispărută în timpul unei tentative de a recrea o gaură neagră şi apoi reapărută subit. Echipajul va găsi nava dispărută: dar pe ea a luat naştere o formă a răului pur.

Armageddon (1998)

Pământul este ameninţat de către un asteroid de dimensiunile statului Texas. Vor fi trimise două navete înspaţiu, pline de muncitori petrolişti specializaţi în sonde, dar fără experienţă în spaţiu (jucaţi de Bruce Willis şi Ben Affleck), care trebuie să provoace explozia asteroidului.

Mission To Mars (2000)

Comandantul Woody Blake (Tim Robbins), Jim McConnell (Gary Sinise), medicul Terri Fisher (Connie Nielsen) şi cercetătorul Phil Ohlmyer (Jerry O'Connell) pornesc într-o călătorie eroică de şase luni pe Marte. Filmul este povestea captivantă a acestor oameni şi a pericolelor aproape insurmontabile pe care le au de înfruntat în timpul călătoriei în spatiu şi a descoperirii uimitoare pe care o fac odată ajunşi pe Marte.

Sunshine (2007)

În călătoria lor interstelară, echipajul navei Icarus II captează un semnal de la Icarus I, navă disparută în urmă cu şapte ani. Este anul 2057, Soarele este pe cale să se stingă pentru totdeauna, iar omenirea este în pericol de a dispărea. Unica şi ultima speranţă a Pământului este Icarus II. Un accident cumplit are loc şi nava Icarus II ajunge în mare pericol. Membrii echipajului trebuie să lupte nu numai pentru viaţa lor şi pentru a nu-şi pierde minţile, dar şi pentru viitorul intregii omeniri.

Europa Report (2013)

Când sondele descoperă un ocean ascuns sub suprafaţa îngheţată a uneia dintre lunile lui Jupiter, Europa Ventures - o companie privată de explorare a spaţiului, trimite şase dintre cei mai buni astronauţi din lume pentru a confirma descoperirea şi pentru a explora ceea ce s-ar putea afla în oceanul de pe Europa.

Interstellar (2014)

În contextul în care existenţa omenirii pe Terra este ameninţată, un grup de exploratori depăşeşte limitele spaţiului şi cucereşte imensele distanţe ale unei călătorii interstelare.

Star Wars: Episode VII (2015)

O continuare a epopeei semnată de George Lucas, plasată la 30 de ani distanţă de evenimentele din Star Wars: Episode VI - The Return of the Jedi (1983).

Jupiter Ascending (2015)

Numai atunci când Caine (Channing Tatum), un fost soldat modificat genetic, ajunge pe Pământ pentru a o găsi, Jupiter începe să întrevadă destinul ce i s-a hărăzit: semnătura ei genetică o face următoarea pe lista unei extraordinare moşteniri în stare să readucă echilibrul în Cosmos.

The Martian (2015)

The Martian spune povestea unui astronaut rămas singur pe Marte, care luptă să supravieţuiască. Pe Terra, NASA încearcă să organizeze o călătorie în scopul salvării lui. În regia lui Ridley Scott, cu Kate Mara, Jessica Chastain şi Matt Damon.

Passengers (2015)

O navă spaţială transportă mii de oameni către o colonie de pe o planetă îdepărtată, dar o defecţiune la o cabină de dormit face ca unul dintre pasageri să se trezească cu 90 de ani înaintea celorlalţi. Realizând că va îmbătrâni şi muri singur, acesta decide să mai trezească pe unul dintre membrii echipajului. Keanu Reeves deţine rolul principal, restul distribuţiei nefiind încă anunţată.

Exploreaza subiecte similare:

2001: A Space Odyssey, The Right Stuff, Event Horizon, Armageddon, Mission To Mars, Sunshine, Europa Report, Interstellar, Star Wars: Episode VII, Jupiter Ascending, The Martian

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells