Babel

(2006)

Babel

Poster Babel Postere Babel

Sinopsis Babel

Mai mult
Babel

In Babel, un incident tragic ce implică un cuplu american in Maroc duce la un lanț de evenimente prin care trec patru familii in țări diferite din lume. Legați de imprejurări, dar separați de continente, cultură, limbă, fiecare personaj descoperă că familia e cea care-ți oferă până la urmă mângâiere.

In nisipurile îndepărtate din deșertul marocan, se aude un foc de armă ce detonează un lanț de evenimente care va lega lupta frenetică a unui cuplu de turiști americani pentru supraviețuire, doi…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Vezi pe Netflix
Un premiu şi 5 nominalizări Oscar, un premiu şi 5 nominalizări Globul de Aur, 3 premii şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Anonymous Content

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Summit Entertainment

Distribuit in Romania de

Romania Film , Prorom

Țara

SUA

Site oficial

Babel
Film disponibil pe DVD în România

Box office Babel

Weekend premieră (29.01.2007)
  • Loc 1
  • Spectatori 5.322
  • Încasări (RON) 67.460,16
Total
  • Spectatori 24.053
  • Încasări (RON) 258.399,97
  • Încasări (USD) 99.955,50

Părerea criticului

Gloria pe 18 Martie 2009 17:48
Babelul sufletesc
Babel este un mozaic alcatuit din: piesa naturalista (nunta mexicana), docu-drama marocana (viata pastorilor de capre si insertia povestii ce da curs intregii naratiuni), apoi piesa voyeurist- impresionista, plina de nuante, atmosfera, fluiditate a senzatiilor, lumina - in aceasta poveste se afla pusca- sinuciderii si a uciderii (povestea din Tokyo) si drama lui Susan si a lui Richard (Cate Blanchett si Brad Pitt).

Mai mult decat un film despre dificultatea comunicarii- cum il anunta titlul, Babel este un film despre disperare; si sa vedem cum s-a jucat aceasta- actorii si Inarritu gasindu-i in film toate nuantele si modalitatile de expresie: disperarea Ameliei (Adrianei Barraza)- printre lacrimi stapanite si spaima, se reuseste transmiterea unei tensiuni fara pierderi de intensitate, pe tot parcursul intamplarii; cea a lui Chieko (Rinko Kikuchi)- interesant si provocator… citeşte

12 0
palade_gil pe 11 iulie 2009 12:39
Nu am putut sa vad filmul pana la capat. Corelarea destinelor in tragic sau suferinta...
sebyelton pe 8 martie 2012 16:51
Cred ca mozaic e cel mai portivit termen. Puzzle cred ca e atunci cand nu ti se arata desfasurarea actiunii intr-o ordine cronologica, ci alandala. Domino intuiesc ca sunt filmele cu mafioti, in care este arestat sau omorat un mafiot de rang mai mic, ca in final, rand pe rand sa "cada" toti ca intr-un domino. Oricum de film domino nici nu am auzit, doar imi dau cu parerea :))

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
eu pe 20 Februarie 2008 22:51
Ma doare sufletul de comentariile penibile de aici!Un film Senzational!Ar trebui totusi comentariile penale....interzise!totusi ar trebui taxata Prostia!
19 7
andreyuzzu pe 31 August 2009 00:51
Original
E genial Inarritu asta. Cum 3 povesti care la inceput nu au nici o legatura la un moment dat se leaga perfect (recomand 21 grams si amores perros). E un film superb si care merita vazut macar o data.
18 4
klaudya_e pe 11 octombrie 2010 22:18
Crash (2004) ai vazut?
White1 pe 24 noiembrie 2011 14:03
In Amores Perros si 21 grams sunt 3 povesti, aici sunt 4.
Endre pe 12 Ianuarie 2008 16:36
Da, intr-adevar filmul e de exceptie. In lumea asta globalizata si pline de interese obscure, chiar se poate intampla ca bataile aripilor unui fluture in Japonia sa provoace un uragan in Caraibe... Traim intr-o lume cu posibilitati de comunicatii avansate, dar totusi: nu intelegem unul pe celalalt. Asta este drama omului modern...Babel...
Pt cei carora nu i-a placut filmul - poate nu ati avut parte de o atmosfera care sa favorizeze patrunderea mesajului in voi. Eu am avut ocazia sa-l vad la Berlin, intr-un cinematograf open-air din Kreuzberg, sub cerul senin si plin de stele :) O experienta de nedescris...

10 4
veronica210 pe 19 Ianuarie 2010 09:51
un film foarte bun. nu am chef de argumente ..uitati-va si gata...
10 10
iPaul pe 23 august 2010 15:20
fain m-ai convins!!
Elena1204 pe 1 august 2012 17:52
:))
cezarika21 pe 09 Februarie 2014 18:58
Revoltă faţă de o lume surdă şi necomunicativă
Conceput după acelaşi tipar ca şi filmele anterioare ale lui Alejandro González Iñárritu, "Babel" este un colaj de patru poveşti care se desfăşoară simultan în diferite părţi ale globului. Poveştile sunt interconectate şi ilustrează consecinţele unei acţiuni desfăşurate pe un continent asupra unor vieţii unor persoane de pe alte meleaguri. Multe secvenţe sunt de o plasticitate crudă şi halucinantă: momentele de groază trăite de soţul unei femei împuşcate, predarea dramatică a copilului marocan din dorinţa ca fratele său nevinovat să fie salvat de la moarte, încercarea eroică a femeii mexicane de a străbate un deşert pentru a salva vieţile a doi copii sau senzaţia trăită de o fată surdo-mută într-o discotecă.

Filmul prezintă o lume lipsită de educaţie, egoistă şi nepăsătoare, cu oameni indiferenţi unii faţă de alţii.… citeşte

9 2
Gabriela Sirbu pe 11 Februarie 2008 19:34
Un act de multumire fata de cineva facut din suflet si fara nici un gind ascuns(cadoul facut de vinator marocanului) poate avea repercusiuni nebanuite? Da, dupa cum urmeaza din derularea fireasca a evenimentelor din film. Nu e nimic tras de par sau denecrezut.
Deciziile pe care le luam de-a lungul vietii, in general pt. propria existenta, pot afecta intr-un mod benefic sau din contra pe toti cei cu care intram in contact. Paradoxul este ca nu vom stii niciodata in ca masura sau cum vor fi ceilalti afectati.

7 2
Aurelian Filip pe 05 Martie 2007 08:46
Un film plin de substanta regizat intr-o maniera aparte. Merita toata atentia din partea unui cinefil adevarat...
6 2
Ovidiu Cristian pe 05 Februarie 2007 11:25
Intens !
6 4
andyy pe 12 Ianuarie 2014 23:42
Trei colturi total diferite de lume, trei povesti de viata, unite de un gest inconstient, intr-o drama care te impresioneaza. Merita vazut!
5 2
Luca pe 12 Iulie 2007 15:53
Cinci stele cu felicitari din partea mea!
Si ii dadeau oscarul ( pe care il merita suta la suta) Daca nu era scorsese batran.
Chestia e ca filmul asta e chiar de 10.
Eu dau note la fiecare film pe care il vad si am dat in 2006 doar 4 de 10.
Asa ca...
Imi pare rau de cei care zic ca nu-i bun... n-au gusturi...
Sorry

5 2
aayana pe 23 Martie 2010 13:57
Alejandro González Iñárritu aduce în prim plan problema spinoasă a imposibilităţii comunicării.

Atunci când nu poţi vorbi şi auzi pe cel de lângă tine, când nu reuşeşti să vorbeşti limba celuilalt pentru că nu ştii araba sau când limbajul devine minciună omul este confruntat cu o mare dilemă. Mai poate el interacţiona cu cei din jurul său şi se mai poate face înţeles în mod coerent?

Folosind o analogie biblică, Innaritu îşi provoacă privitorul la o triplă analogie: la babel-ul interior (doi soţi care nu regăsesc puterea de a iubi decât atunci când unul dintre ei este rănit de un glonte rătăcit) babel-ul inter-relaţional (cazul unei japoneze surdo-mute care se regăseşte pe sine incapabilă să comunice cu cei din jurul ei deşi o prietrenă aflată în aceeaşi situaţie relaţionează fără probleme) şi babel-ul… citeşte

4 0
crin3l pe 02 Februarie 2007 17:17
Proabil cel mai emotionant si bun film al anului.Ca adrenalina este depasit de The Departed insa la punctele lui forte este peste The Departed.Un regizor de milioane (am vazut de curand 21 grams unde am ramas impresionat de talentul acestuia) shi actori de prima mana.Un singur lucru m-a cam dezamagit (sau nu prea l-am inteles), fiindca mi s-a parut tare ciudat...de ce plange japonezul ala dupa ce pleaca din apartamentul personajului interpretat de Rinko Kikuchi.Totusi trebuie sa spun ca e sub Crash shi cam la egalitate ca Magnolia dupa opinia mea.
4 2
ady05 pe 5 iunie 2010 20:24
un film foarte bun
into_the_labyrinth pe 31 August 2012 20:12
Genial! Da, într-adevăr, este unul dintre cele mai bune filme semnate de Inarritu. Sunt prezentate într-un mod realist, dur şi convingător, mai multe poveşti care se întrepătrund (într-un mod care va surprinde privitorul!), poveşti complicate în felul lor, dar având la bază un principiu simplu: viaţa ne este dată pentru a o trăi, cu bune şi rele. De altfel, regizorul ne sugerează indirect una dintre întrebările existenţiale care se pare că îl preocupă: dacă în viaţă există atâta suferinţă şi durere, de unde resursele necesare pentru a o trăi din plin, pentru a ne bucura şi chiar pentru a tinde către fericire? Poveştile lui Inarritu sunt încărcate de dramatism, chiar de tragism – şi se pricepe ca nimeni altul să le creioneze în acest fel, rămânând mereu veridice. Dar ne sugerează într-un anumit fel că viaţa merită trăită şi că nu… citeşte
3 0
Ammelie pe 10 Mai 2010 17:56
Babel
Inca un film al lui Alejandro González Iñárritu in genul care l-a consacrat: povesti impletite. Adevarul este ca isi face bine treaba; tot adevar e insa ca isi pierde din prospetime. Ca intensitate sub 21 Grams, ca mesaj, peste Amores Perros.
Insa da, un film bun; un scenariu bine tesut, firele se impletesc la fix si actiunile curg una din alta fara efort. O panza de paianjen, poate...
Frumos dezvoltata tema dificultatilor de comunicare in epoca comunicarii. SI chiar daca nu ne intelegem, cat de mult ne influentam!
8/10

3 2
matei iulia pe 17 Decembrie 2007 08:34
Este un film superb! Extrem de profund, axat pe detalii, cu actiuni si intervale de timp care se intrepatrund, coloana sonora potrivita cu subiectul. Filmul reflecta realitatea acestei lumi, fara nici o perdea, fara artificii, fara ipocrizii. Este un film pe placul celor care iubesc filmele europene, de aceea nu il recomand acelor persoane carora filmele europene nu le transmit nici un feed-back; il vor gasi plictisitor si lent.
3 2

Spune-ţi părerea despre Babel

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Babel
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells