Regina Marii Britanii, emoţionată de Discursul Regelui

de Cristina Grigore în 5 Feb 2011
Regina Marii Britanii, emoţionată de Discursul Regelui

Cu o lungă serie de nominalizări şi premii câştigate, The King's Speech a primit şi aprecierea „regală”, din partea celei ce se află în fruntea monarhiei britanice, Elisabeta a II-a.

După vizionarea privată la care a participat alături de alţi oficiali britanici şi membri ai familiei regale, aceasta a spus că i-a plăcut filmul, pe care l-a găsit „emoţionant”, a scris Daily Mail, citând o sursă anonimă. În plus, a fost clar amuzată de unele din scenele mai „degajate”.

Regina a fost impresionată în mod special de felul în care a fost portretizat tatăl său, regele George al VI-lea, de către Colin Firth, câştigător, în acest rol, şi al unui Glob de Aur. Copila Elizabeth a fost interpretată în film de către Freya Wilson, iar mama sa, Elizabeth Bowles-Lyon, de către Helena Bonhan Carter.

Scenaristul David Seider a declarat că, deşi ideea filmului i-a venit acum mai bine de 30 de ani, a aşteptat până acum la rugăminţile fostei regine, pentru care retrăirea acelor evenimente din viaţa soţului ei ar fi fost copleşitoare şi chiar dureroasă.

Discursul regelui spune povestea prieteniei care se leagă între George al VI-lea şi logopedul său, Lionel League, care reuşeşte să îl facă pe acesta să îşi depăşească handicapul, bâlbâiala care îl împiedica să ţină discursuri, şi să facă astfel faţă îndatoririlor regale.

Filmul va debuta vineri, 11 februarie, şi pe marile ecrane din România.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alexaa pe 5 februarie 2011 12:47
normal ca a fost impresionata doar este vorba de tatal ei....oricum de la o varsta te emotioneaza orice....
angesa pe 5 februarie 2011 14:14
...... chiar are de ce sa fie: Colin Firth a fost exceptional in rolul lui George al VI, tatal reginei Elisabeta a II a.
Nu se putea astepta la o portretizare mai buna!

MULDER pe 5 februarie 2011 22:59
da sami xxxxx muarice c anam rezistat s ama uit la trailer dapi la film!
Midnite pe 6 februarie 2011 09:20
Filmul e magnific! Il recomand tuturor celor care vor sa traiasca cu adevarat o bucatica de istorie.
cinefil pe 12 februarie 2011 21:21
Exceptional film! Il recomand tuturor celor care vor sa traiasca cu adevarat doua ore de bun-gust in arta filmului, bucuria de a vedea talente adevarate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells