Project X: Party cu năbădăi

de Ştefan Dobroiu în 5 Apr 2012
Project X: Party cu năbădăi

Cinemagia aşteaptă uneori cu mare nerăbdare vizionările de presă, dar cea la Project X recunoaştem că părea mai degrabă o corvoadă. De ce să ne pierdem 90 de minute din viaţă privind cum se dă în stambă o şleahtă de liceeni americani, ne întrebam, iar faptul că producătorul lui Project X este Todd Philips (mega-starul comediei hollywoodiene după seria Marea mahmureală) nu prea părea promiţător în context. Cu toate acestea Project X a fost mai amuzant decât ne aşteptam şi s-ar putea să reuşească să te amuze şi pe tine, dacă te duci cu cei mai petrecăreţi prieteni ai tăi şi laşi absolut toate prietenele acasă!

Cu o premisă aparent puţin ofertantă, oamenii din spatele Project X chiar au pus de petrecerea secolului. Nu vrem să-ţi dezvăluim tot ce se întâmplă în film sau unde se ajunge, prin urmare îţi prezentăm doar premisa: trei liceeni cam tocilari îşi dau seama că singura lor şansă la popularitate (unicul scop în high-school-ul american, se pare) este să dea o petrecere trăsnet. Cum tocmai vine ziua unuia dintre ei şi părinţii acestuia pleacă de acasă pentru weekend, planurile se fac imediat, sarcinile se împart (tu aduci băutură, eu invit tipe mişto), iar în seara de pomină surpriza e de proporţii: o petrecere cu 50 de invitaţi se transformă într-un mega-party care cuprinde (la propriu şi în moduri din cele mai neaşteptate) tot cartierul.

Nu te aştepta la profunzimi nebănuite, căci scopul principal al lui Project X este să-ţi arate dezmăţul în toate formele sale mai mult sau mai puţin exagerate, de la jocuri de petrecere până la fete sărind topless în piscină, dar asta nu înseamnă că personajele nu-şi învaţă, într-un stil cât se poate de hilar, lecţiile despre prietenie şi responsabilitate. Interesant este şi faptul că acest film din seria "casetei găsite" chiar are de câştigat de pe urma filmărilor haotice, dezordonate, realizate din mână: întotdeauna se întâmplă ceva interesant într-un colţ sau altul al ecranului, detalii care au toate şansele să-ţi scape şi care o să-i invite pe fanii filmului la o a doua vizionare.

Am apreciat şi traducerea în limba română, care a încercat pe cât posibil să facă dreptate argoului folosit de protagonişti, uneori cu rezultate chiar simpatice. Ce să mai spunem, ne e şi teamă să-ţi lăudăm prea mult filmul, ca să nu te duci cu aşteptări prea mari şi să fii dezamăgit. Mai bine să porneşti încet şi să te montezi pe parcurs, aşa cum fac şi puştii din Project X, care încep cu un bairam de tocilari şi sfârşesc pe canalele de ştiri din toată ţara.

Filmul se lansează pe 20 aprilie, o alegere inspirată, căci cine ştie, ideile din năstruşnicul Project X i-ar putea face pe spectatorii mai influenţabili să le distrugă părinţilor masa de Paşti!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 5 aprilie 2012 12:15
Eu am citit pe undeva cum ca filmul ar fi chiar insiparat dintr-o petrecere reala. Ceva pustani din Australia au dat anunt pe ceva site de socializare cum ca organizeaza un party si s-au trezit cu cuteva sute de invitati, peste 1000 daca nu ma insel.
byMaRyUs. pe 5 aprilie 2012 17:23
Am vazut si eu de curand stirea. O anume persoana a facut o invitatie pe fb pentru petrecerea aniversara de 16 ani si a uitat sa o faca privata. Au confirmat ca vin la pentrecere circa 15000 de persoane, iar in seara respectiva s-a trezit cu peste 1500 de invitati in fata casei.
Bayard pe 5 aprilie 2012 20:49
Filmul nu e inspirat dupa o petrecere reala, insa a inspirat el sute de petreceri dupa ce a aparut, si cum filmul este foarte dur, asa au fost si petrecerile. In general toate petrecerile au scapat de sub control, la unele chiar au murit oameni.... si filmul e de vina. In film casa unde se tine petrecerea e complet distrusa, asa ca acelasi lucru au facut si petrecerile astea copiate, singura lor problema a fost sa gaseasca o casa abandonata, cu proprietarul lipsa etc etc....
xerses pe 5 aprilie 2012 20:56
Astept filmul.Daca va fi amuzant, e un notiv in plus de vizionat.
cosmin742000 pe 6 aprilie 2012 01:51
Nu ma astept la nimic bun (daramite la profunzimi nebanuite , unde s-or fi vazut profunzimi mai mult sau mai putin nebanuite la comediile americane din ultimii 30 de ani nu stiu , daraminte la comediile cu adolescenti , sa nu mai zic la cele despre petreceri) de la autorul seriei Marea Mahmureala film (nu am vazut decat partea 1 , nu eram asa masochist incat sa o vad si pe a 2-a) care mie mi s-a parut mai mult decat jenant.
alex_il_fenomeno pe 1 mai 2012 09:24
pare o productie buna , care sigur nu va fi ratata de catre mine .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells