Project X

(2012)

Proiectul X

Poster Project X Postere Project X

Sinopsis Project X

Mai mult
Project X

Proiectul X redă într-un mod mai mult decât realist povestea unor elevi anonimi de liceu, care pe final de an încearcă cu orice preț să-și câștige popularitatea. Ideea de la care au plecat a fost inițial una nevinovată: să dăm o petrecere pe care toată lumea o va ține minte, dar nimic nu i-ar fi putut pregăti pentru această petrecere!

Vestea că se pregătește un eveniment epic s-a împrăștiat repede și în timp ce haosul ia amploare, numărul de participanți crește văzând cu ochii, iar…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

AKA

  • Projet X
  • Project X - A buli elszabadul

Produs de

Green Hat Films

Distribuitorul international

Warner Bros. Entertainment

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Box office Project X

Weekend premieră (16.04.2012)
  • Loc 5
  • Spectatori 8.042
  • Încasări (RON) 141.714,86
Total
  • Spectatori 24.576
  • Încasări (RON) 398.206,81
  • Încasări (USD) 118.931,29

Părerea criticului

StefanDo pe 05 Aprilie 2012 13:29
Cinemagia aşteaptă uneori cu mare nerăbdare vizionările de presă, dar cea la Project X recunoaştem că părea mai degrabă o corvoadă. De ce să ne pierdem 90 de minute din viaţă privind cum se dă în stambă o şleahtă de liceeni americani, ne întrebam, iar faptul că producătorul lui Project X este Todd Philips (mega-starul comediei hollywoodiene după seria Marea mahmureală) nu prea părea promiţător în context. Cu toate acestea Project X a fost mai amuzant decât ne aşteptam şi s-ar putea să reuşească să te amuze şi pe tine, dacă te duci cu cei mai petrecăreţi prieteni ai tăi şi laşi absolut toate prietenele acasă!

Cu o premisă aparent puţin ofertantă, oamenii din spatele Project X chiar au pus de petrecerea secolului. Nu vrem să-ţi dezvăluim tot ce se întâmplă în film sau unde se ajunge, prin urmare îţi prezentăm doar premisa:… citeşte

19 32
AndreeaSimy pe 21 aprilie 2012 13:23
"..lasi toate prietenele acasa"-WHAT?! Partyurile sunt destinate ambelor sexe.Nu este un film destinat barbatilor, doar pt simplu fapt ca personajele principale sunt de sex masculin.
George_Kokujo pe 5 iulie 2014 11:23
cel mai tare film vazut vreodata de comedie!!!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
misscriss. pe 25 Aprilie 2012 02:39
Mie mi-a placut. Foarte mult chiar! E un film pe care trebuie sa-l vizionezi inainte de un party... ca sa te inspiri... :)) E amuzant si te lasa cu o dorinta acuta de petrecere "epica".
63 7
Harry1516 pe 28 aprilie 2012 23:52
exact...e genul de film care lasa o amprenta asupra ta
dorel_2013 pe 19 decembrie 2012 10:08
am dat nota 10 ! il consider o capodopera pentru ca mia placut cum a fost regizat nu de "marii regizori " si de "amatori" replicile sunt de nota 1000 multe de spus ! dar e greu in cuvinte :))
Kytta pe 25 Aprilie 2012 21:58
10 ca e inspirat din caz real
dau 10 stele pustilor care au facut acel party, chiar si pe jumate daca a iesti pe cat a fost in film, tot a fost ceva bestial.
NU E UN FILM CARE SA IL VEZI CU PRIETENA LANGA TINE. :)) cred ca si viceversa :))
ma doare fix in **** daca ma incarcati de dislike, petrecerea asta mi-a adus aminte de ani din liceu. iar cei care dati dislake cu siguranta erati genu de oameni care nu va invita nimeni :))

'Loosely based on the house party of Corey Worthington (Delaney) in Australia. The then-teenager posted the address of his house party on MySpace, attracting around 500 people and caused over $20,000 in property damage. His party attracted journalists and was widely disliked by the public, having been assaulted by a group of teenagers after the events."

50 26
Licurici75 pe 13 noiembrie 2012 00:53
Eu ti-am dat dislike si credema ca am fost cel mai cautat in liceu pentru bairame mai ales ca eu ma ocupam cu muzica (ca deh eram cu ea la zi ). Am distrus si eu incepand cu apartamentul parintilor de 2-3 ori pana la casele altora incepand cu rupt sau repictat tablouri, rupt de mese, spart de geamuri, aruncatul din balcoane a borcanelor cu muraturi si recuperat a doua zi varza murata de pe masini; turnatul bauturii in magnetofoane si casetofoane; taiatul mochetei cu toporul; sunatul pe la usile vecinilor la 3 noaptea in grup; stropit porcul din cotet cu spirt sau alcool si apoi dat foc; imbatatul cainilor papagalilor si pisicilor de apartament; ciocolax in mancare la multe persoane; stropitul aleilor si strazilor cu apa de revelioanele cele mai geroase si apoi primitul colindatorilor; plimbatul cu taxiul sau pe jos prin oras dezbracati complet si multe altele Si apropo multe alte petreceri le-am refuzat pentru ca preferam o simpla partida de sex cu cea care eram la momentul respectiv
Razvan1555 pe 31 mai 2015 17:20
Licurici75 si cand te-ai trezit era dimineata nu ? Auzi la el stropit porcul din cotet cu spirt sau alcool si apoi dat foc si plimbatul cu taxiul sau pe jos prin oras dezbracati complet =))) pe tine te bate ma-ta cu fieru de calcat daca intrii in casa la 8:01 prapaditule
mongolarix pe 19 Aprilie 2012 13:38
4 cu indulgenta
Daca nu arzi cel putin o casa la o petrecere ,categotic nu sti sa te distrezi , perceptia gresita a distractiei si involutia generatiei de adolescenti Americani o gasesti in acest film care nu transmite nici un mesaj ,nu spune nimic..bineinteles doar arata cat de retardati sunt adolescenti din America. si acestia care imi dau thumbs down:))
40 64
bornStubborn pe 30 mai 2012 20:52
Cel mai potrivit comentariu. Felicitari !
MirceaSweg pe 25 august 2023 19:04
omu meu pune Beethoven la petreceri =))
dayenutza pe 02 Mai 2012 23:06
superrr :)):))
superb filmul ! imi aduce aminte de majoratul meu :)) bine inteles fara incendi
25 18
alyn.alyn pe 9 decembrie 2012 15:20
da sigur :))=))))
zdraveius pe 3 ianuarie 2013 01:41
dayenutza, nu vrei tu sa lasi petrecerile si sa mai treci pe la scoala? Habar nu ai sa scrii corect dpdv gramatical. Macar stii unde ai gresit? Pariu ca nu si o sa ti se para neinteresant si deloc important ca la varsta ta sa stii gramatica limbii materne.
paro392 pe 20 Mai 2012 18:57
cel mai tare film!! merita vazut de 2-3 ori...muzica..regia este impecabila
19 7
buttercup03 pe 16 iulie 2012 02:48
in special muzicaaa xD
pavel73 pe 7 august 2012 22:50
eminem un pic pe acolo ;))
Apache95 pe 22 Martie 2012 19:51
Aceleasi filme cu adolescenti ....pe care hollywood ni le baga pe gat de la american pie incoace !
SIncer in afara de seria american pie ,not another teen movie ,si eurotrip ...nici unul nu a fost cine stie ce

16 41
MihaelAlexandra pe 2 iunie 2012 20:21
nu stiu ce aveti toti cu American pie... chiar nu vad legatura :) daca nu iti plac filmele cu adolescenti, de ce te uiti ? nu am inteles niciodata dc se critica un anume gen de film atata timp cat nu esti adeptul lui ! :)
alyn.alyn pe 9 decembrie 2012 15:21
Sincer, nu cred ca iti baga cineva vreun film pe gat :)) daca ai o problema cu un film, nu esti obligat sa-l vizionezi,dar asta nu inseamna ca toti oamenii sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine.
Harry1516 pe 28 Aprilie 2012 10:30
"Till the break of dawn yo"
Filmul a fost superb, a fost exact ceea ce ma asteptam sa fie, desi nu neg ca ar fi putut fi putin mai lung si poate si un pic mai bun, dar nu am ce sa-i reprosez. Nu vad de ce unii critica atat de mult acest film, pt ca nu le place genul sau ceva. Atunci nu va uitati la el! Oricum nu este pt niste adulti stresati de viata care nu stiu sa se distreze sau n-ar vrea. Fiti fratilor mai deschisi la minte! Mie sincer mi-a schimbat putin felul in care privesc lucrurile si asta este unul din cele mai rare aspecte la un film: sa lase o amprenta asupra ta! "Till the break of dawn yo" si nu-mi pasa ce cred altii despre acest film, traim o viata si aia scurta: eu astept cu nerabdare o continuare.
14 10
Tashy pe 22 septembrie 2012 20:13
Pana sa fii tu deschis la minte, ar trebui sa deschizi un pic manualul de gramatica sau sa te duci la scoala, ti-l vor da gratuit ... Btw, se scrie: sau* (ori), fiti* (voi sa fiti). Nu este pentru adulti stresati de viata, este pentru adolescenti care o sa-si rateze viitorul inca de pe la 17 ani, nu? P.S. Go to school!!!!!
Harry1516 pe 22 septembrie 2012 21:07
nu esti primul si nici ultimul care va identifica greseli in ceea ce scriu aici, pentru ca pur si simplu nu pot sa compun pe moment cateva cuvinte, sa bat in tastatura destul de rapid si sa stau si cu ochii in monitor (scuze, dar nu pot functiona multitasking in astfel de situatii....nu sunt special, sunt doar o simpla materie organica)...comentariul acesta a venit intr-un moment confuz si daca as revedea filmul azi probabil ca nu as mai fi la fel de uimit din pricina multitudinii de clisee specifice genului...probabil ca am apreciat acest film din pricina faptului ca eu muncesc pentru ceea ce vreau, daca am un ideal stiu ca trebuie sa lupt pentru el, am obiective mai reale, stiu ca viata nu e roz, din cer nu pica decat apa si nu imi petrec noptile sub mese calatorind in ceva lumi paralele produse de alcool, ci chiar ma lupt cu astfel de ,,pasageri intunecati'' care iti dicteaza pulsul...poate ca Tyler Durden nu are dreptate in ,,Fight Club'' cand spune ,,Self distructuion is the answer'' daca luam sensul mot-a-mot al frazei...si in ceea ce priveste greselile de gramatica, domnule doctor in litere, va rog sa ma scuzati, dar marea majoritate a acestora sunt omisii de litere...pur si simplu bat ca un analfabet in tastatura incercand sa-mi exprim cateva idei si uitand sa ma concentrez pe literele care apar pe ecran...nu toti am invatat sa scriem pe tableta, dar stiu ca asta nu constituie o scuza...si apropo se pare ca acum sunt in clasa a XI-a, slava domnului, la un liceu prestigios din Romania, invat poate mai bine decat ai facut-o tu, absentez doar din motive strict medicale sau in cazul in care o sa mor si o sa scap de tot...si manualele nu sunt gratuite pentru ciclul superior al invatamantului liceal...mai greu cu banii...
otonis pe 20 Aprilie 2012 14:19
Inca un film cu ratati care se fac de cakt incercand sa se infiltreze-n randul gastii populare din scoala. Acelasi cakt care se tot recicleaza-n fiecare an. Cakt !! Sincer spun ca m-a luat somnu' la cliseul asta.
12 26
legolas05 pe 30 Mai 2012 16:38
ce petrecere au organizat,a fost tare filmul,merita vazut
11 4
psihologu pe 16 Mai 2012 09:54
Pentru: minori care reusesc sa pacaleasca vigilenta mall-urilor (filmul e interzis pe merit celor sub 18 ani)
Corey Worthington Delaney e numele care facea in 2008 inconjurul lumii. La 16 ani, cu parintii plecati in vacanta, australianul a dat o petrecere monstruoasa, anuntata pe Myspace, la care cei peste 500 de invitati s-au dedat la acte de vandalism prin tot cartierul. Interventia in forta a politiei a fost necesara pentru a limita daunele undeva la 20 de mii de dolari.

Prin comparatie, la acest capitol seria American Pie pare dedicata unui target de pensionari cu placa dentara. Regizorul la debut Nima Nourizadeh imparte pentru Project X camere de filmat (telefoane mobile, camere de amatori) intregii echipe. Rezultatul: 10 ore de material video din care incropeste apoi o jumatate de ora de videoclip amatoristic, ametitor, vulgar si mizer. Exact cum zice manualul: white trash party. Se remarca totusi prezenta inspirat educativa a unei toalete ecologice.

Lipsit de… citeşte

11 6
Letolas pe 5 iunie 2012 06:43
'' In spatele aparentei unui ingeras adolescentin se agita zdravan un cocktail de hormoni si adrenalina '' . Foarte tare spus,bv ;)
Beastmaster pe 14 decembrie 2013 02:27
"seria American Pie pare dedicata unui target de pensionari cu placa dentara" :))))
xerses pe 14 Mai 2012 16:41
Nu mi-a placut.M-am cam saturat de subiecte din care sa rezulte doar goana dupa petreceri dezmatate si adolescenti iesiti din minti dupa o partida fierbinte....
10 7
tonymaestrul pe 28 Mai 2012 17:21
Mi-a placut ideea de a incerca sa dai si tu o petrecere modesta ca sa te faci cunoscut si sa ajungi dimineata sa distrugi jumate de cartier :)) Dragut.
9 6
C3rise pe 18 Aprilie 2012 15:59
Din nou filme cu adolescenti care dau numa petreceri gen american pie, dupa mine numa el a fost foarte bun in rest unele lasa de dorit ,poate o sa fie ceva de acest film o sa vedem ..
5 13
Rau pe 22 Aprilie 2012 21:49
nedumerit..inca
L-am vazut azi la cinema:
nu stiu ce sa zic : a fost fain sau nu.
Vazusem trailerul cand am fost la AMERICAN PIE, si a parut super.
E vina mea ca m am dus la acest film cu niste asteptari prea mari...
Nu e rau, dar nici nu sparge norii. American Pie e mult peste
nota6-7

5 15
DanyMarica pe 25 Aprilie 2012 14:07
L-am vazut ieri la cinema, si nu pot spune ca a foast ceva iesit din comun, ci mai mult banal, scenariul urmand calea batatorita de alte filme cu liceeni americani semi-retardati care vor popularitate cu orice pret (chiar si al casei, automobilului, cartierului). In afara de faptul ca au fost in sala maxim 15 persoane (de multe ori mai putini decat la American Reunion, lumea nici nu s-a amuzat, foarte putine momentele funny. Plictiseala mare si nervi intinsi la maximum cand vezi ipocrizia, prostia americana la cote maxime.
4 16

Spune-ţi părerea despre Project X

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu Project X
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells