Noi stiri despre B-EST 2006!

9 Feb 2006
Noi stiri despre B-EST 2006!
B-ucharEST International Film Festival (B-EST 2006) va prezenta publicului bucurestean o serie de filme, inedite, semnate (unele dintre ele) de regizori celebrii, altele de tineri care se afirma in lumea cinematografica din diverse colturi ale lumii.
Unul dintre filmele din competitia oficiala, pe care avem bucuria sa-l prezentam in premiera absoluta in Romania este “L’enfer” “Infernul” sau “Hell” in regia lui Danis Tanovic.
La patru ani dupa succesul obtinut cu No Man’s Land, primul sau lung metraj, laureat al unui premiu OSCAR si a numeroase alte premii importante (Palme D’Or pentru Scenariu),  etc., tanarul bosniac Danis Tanovic revine cu al doilea sau film L’Enfer. Salutat in 2001 pentru originalitate, umor si pentru stilul sau cand “lejer” cand “ serios” , Tanovic revine in forta cu un film dur si sumbru, dupa un scenariu scris de Krzysztof Kieslowski impreuna cu Krzysztof Pieslewicz, in cadrul trilogiei  “Paradis, infern, purgatoriu”, inspirata de “Infernul” lui Dante. Filmul aduce pe ecran pe cunoscutele actrite franceze Emanuelle Beart, Marie Gillain,  Karin Viard, acompaniate in mod cu totul surprinzator de aparitiile fantomatice ale lui Carole Bouquet, Jacques Perrrin, Jacques Gamblin, Jean Rochefort.
L’enfer descrie destinul tragic a  trei surori, una dintre ele ascunzand un teribil secret de familie, care o data destainuit, explica compartamentul ciudat al celor trei femei.
Toti cei care il asteptau pe Tanovic cu un nou film in care tragicul si drama se impletesc cu usurinta cu umorul vor fi contrariati de acest film inspirat de cinematograful francez,  in speta de Claude Chabrol .
Un alt film pe care il anuntam publicului bucurestean este “Garpastum” in regia tanarului rus, Alexey German Jr., cel mai  mediatizat regizor din  noul  val al cinematografiei rusesti. Filmul va fi prezentat in competitia oficiala a Festivalului, in premiera absoluta in Romania.
Dupa ce filmul sau Ultimul tren / Last Train a fost in competitia oficiala a Festivalului de la Venetia, unde a obtinut Premiul Pentru Cel Mai Bun Debut., anul acesta tanarul Alexey German Jr., in varsta de numai 26 de ani, si-a vazut filmul Garpastum invitat in competitiile oficiale de la Venetia si Toronto.
In pragul primului razboi mondial si al revolutiei ruse, Garpastum (foto) traseaza pritenia dintre patru tineri in Sankt Petersburgul anilor 1914. Ambele sale filme sunt fixate pe acelasi fundal; razboiul dintre rusi si nemti.
“Cand traiesti intr-o tara in care au pierit 35 de milioane de oameni, cand, inca din copilarie ai vazut nenumarate documentare despre regimul fascist, nu poti sa nu fi miscat. Ceea ce ma ingrijoreaza este cat de repede a uitat publicul aceste tragedii. Este important sa ne amintim daca dorim ca istoria sa nu se repete” Alexey German.
Garpastum este un film despre tineri, despre visuri marete, dragoste, fotbal si prietenie pe fundalul infricosator al razboiului care destrama tot.
“Este povestea generatiei mele, care se potriveste pefect generatiei inceputului de secol XX. “Alexey German Jr.
Garpastum va fi prezentat la Bucuresti in prezenta regizorului care a acceptat cu placere invitatia organizatorilor B-EST. Este o onoare sa il avem printre noi pe tanarul rus care a cucerit cele mai importante festivaluri ale lumii.
Vom reveni cu informatii noi despre filmele care vor fi prezentate in festivalul B-EST si despre invitatii acestuia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells