Martin Scorsese aduce pe marele ecran viaţa criticului de film Roger Ebert

de Cristina Grigore în 10 Sep 2012
Martin Scorsese aduce pe marele ecran viaţa criticului de film Roger Ebert

Scrie cronici de film de peste 45 de ani,  numele lui este inscripţionat pe Bulevardul Starurilor din Hollywood şi este primul critic de film onorat cu premiul Pulizer. Roger Ebert, unul dintre cei mai cunoscuţi cronicari de film americani, este pe cale să îşi extindă popularitatea datorită unui film biografic al cărui producător s-a angajat a fi Martin Scorsese.

Potrivit CriticWire.com, pelicula va avea la bază volumul de memorii publicat în 2011 de Ebert, intitulat „Life Itself: A Memoir” şi va descrie anii săi de luptă cu dependenţa de alcool şi cancerul tiroidian, care l-a lăsat în 2006, fără posibilitatea de se hrăni singur şi de a vorbi. Relaţia cu soţia sa, dar şi convingerile sale politice şi religioase, vor intra şi ele în panoplia de scene ce vor reface pe marele ecran, viaţa marcată de pasiunea pentru presă şi film şi personalitatea complexă a criticului.

De producţia filmului, ce se aşteaptă să demareze cât se poate de repede, se vor mai ocupa Steve James şi scenaristul premiat cu Oscar pentru Schindler’s List, Steven Zaillian.

„Cred că documentarul lui Steve James, Hoop Dreams, este unul dintre cele mai bune documentare care s-au făcut vreodată aşa că mă aştept doar la ce-i mai bun din partea lui. Eu nu mă bag aici. Indiferent ce va ieşi, cu siguranţă voi fi fascinat”, a ţinut să declare Roger Ebert.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Pavel.F pe 10 septembrie 2012 15:09
Roger Ebert este un cronicar foarte bun
alex_il_fenomeno pe 21 septembrie 2012 16:31
un subiect inca neexploatat. Bravo Scorsese!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells