Marea mahmureală 2: şapte motive ale succesului

de Gloria Sauciuc în 3 Iun 2011

Hangover Part II a devenit în primele patru zile de premieră comedia live action cu cele mai mari încasări în week-endul de debut din câte s-au înregistrat vreodată, patru zile fiind suficiente ca studiourile Warner Bros. să-și acopere toate cheltuielile de producție, ba chiar să mai rămână cu o diferență de aproape 6 milioane de dolari.

Cu 85, 9 milioane de dolari adunați în perioada 26-29 mai și un total de încasări până acum de 209.165.509 de dolari, conform BoxOfficeMojo, la un buget de producție de 80 de milioane de dolari, Marea mahmureală 2 ajunge vineri în România, având toate aceste recorduri la activ.

Dar succesul celei de-a doua parți se ține pe picioarele primului film Hangover. Să vedem, în continuare posibilele motive ale acestui succes-record.

Afișează:
1 din 8
Marea mahmureală 1 - o comedie aproape genială

Hangover a obținut Globul de Aur pentru cea mai bună comedie în 2010, deci aprecierea presei, dar s-a bucurat şi de popularitate în rândul spectatorilor, fiind nominalizat la People's Choice Award ca filmul favorit.

Succesul primei părți a fost rampa pentru sequel, iar continuarea a profitat de asta importând aproape tot de la primul film. Punctele tari ale Hangover au fost - FORMATUL, ADRESABILITATEA generoasă, MESAJUL ESCAPIST, PERSONAJELE, GENUL FILMULUI, NUDITATEa şi SEXUL (neexplicit).

În continuare vedem de ce aceste elemente combinate reprezintă o formulă de succes şi cum Hangover Part II culege laurii, pe principiul bulgărelui de zăpadă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Gebeleizis pe 3 iunie 2011 13:42
Prima parte a fost geniala, al doilea film a fost un pic mai slab, dar oricum este un film foarte bun. Recomand cu placere!
legiune pe 3 iunie 2011 13:53
maimuta a avut cea mai buna performanta din tot filmul, daca nu era ea ...
RuxandraRadu pe 3 iunie 2011 15:54
Buna ziua tuturora,
Prima parte a filmului mi-a placut, dar cea de a doua mi s-a parut foarte proasta. Inceputul a fost promitator, dar apoi nu s-a mai intamplat absolut nimic pe toata durata filmului. Am tot asteptat sa intre in actiune....dar apoi s-a terminat. Nu il recomand nimanui. Este un film foarte prost.

Dragomara pe 3 iunie 2011 17:45
Cinci elemente care necombinate sunt... şapte!! :-))) Ar trebui să deduc că n-ai să "dezbaţi" NUDITATEa şi SEXUL (neexplicit), sau ce?! :P
Dragomara pe 3 iunie 2011 17:59
MESAJUL ESCAPIST?!
Aha, care va să zică astfel stă treaba: ESCAPÍSM s. n. concepție filozofică și etică ce preconizează evadarea din cotidian prin contemplarea „esențelor spirituale”, căutarea unui refugiu în atemporalitate. (< engl. escapisme)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza | Greșeală de tipar | Permalink
Chiar începe să devină interesant... :-)))

xerses pe 3 iunie 2011 18:04
Da, sunt de acord ca succesul se bazeaza pe impactul de amuzament in doze mari produs de primul film, insa nu va fi justificat dupa vizionarea partii a doua.
Faenor pe 3 iunie 2011 22:05
@ruxandraradu...esti sigura ca n-ai intrat la alt film? Eu l-am vazut si chiar daca reteta este aceeasi, umorul e la fel de bun si inspirat...poate nu erai intr-o stare de spirit potrivita...
ovibug pe 3 iunie 2011 22:45
PRIMA PARTE E GENIALA,O COMEDIE INSPIRATA SI PLINA DE FAZE SPUMOASE. .AM ASTEPTAT CU NERABDARE SI A DOUA SI SINCER,AM FOST DEZAMAGIT.CATEVA CHESTII DRAGUTE VIS A VIS DE CUIBUL DE PAIANJENI,MAIMUTA SAU ACTUL SEXUAL AL STOMATOLOGULUI..DAR IN REST...MONOTONIE TOATALA.PUN PARIU CA TOATE INCASARILE SE DATOREAZA PRIMEI PARTI ,CEI CE AU VIZIONAT A DOUA PARTE NU VOR RESIMTI NEVOIA DE A O REVEDEA,ASA CUM SE INTAMPLA CU PRIMA...PACAT,CHIAR SE PUTEA MAI MULT SI PRESIMT CA A TREIA PARTE,CARE CRED VA AVEA CA ELEMENT PRINCIPAL NUNTA LUI ALAN,VA FI UN REAL SUCCES...
Eustake pe 3 iunie 2011 22:56
Am vazut azi filmul si e mai mult sau mai putin un remake decat un sequel... Principala motivatie pentru a face acest film a fost, evident, cea financiara...
Dragomara pe 4 iunie 2011 09:21
@Eustake - de parc'ar exista şi altfel de motivaţii! :-)))
Sorin87 pe 4 iunie 2011 14:56
abia astept sa il vad si eu am auzit ca e foarte tare :-)))
razsax pe 5 iunie 2011 06:54
Mult mai slab decat prima parte! Am ras cu pofta la poantle maimutei, altfel... dezamagire.
Andrei pe 5 iunie 2011 10:52
Doamne cat puteti exagera .... da adevarat nu este la fel de bun ca prima parte dar nici sa spui ca e film prost......
A pe 5 iunie 2011 10:54
Film prost e ala "Zombie cu tate mari" care are reclama pe prima pagina nu asta.
alex_il_fenomeno pe 5 iunie 2011 19:45
cred ca este cu o clasa peste prima parte !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells