Lecţie de duioşie la NCRR

26 Iun 2009
Lecţie de duioşie la NCRR

Miercuri, 1 iulie, de la ora 21:30, în curtea interioară de la Muzeul Ţăranului Român se va proiecta filmul documentar Constantin şi Elena, câştigător al Premiului pentru Debut la Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam 2008 şi la TIFF 2009. Filmul, nominalizat la Premiile Gopo 2009 pentru Cel mai bun Documentar, a fost selecţionat şi la Săptămâna Filmului Românesc de la Londra şi la festivalul „Parisul Cinematografiei Româneşti”.

Regizorul Andrei Dăscălescu ne va împărtăşi din experienţele lui cinematografice şi ne va povesti despre proiectele sale.
 
Urmărind timp de un an viaţa liniştită, de zi cu zi, a unui cuplu de bătrâni, Andrei Dăscălescu „vorbeşte” într-o manieră poetică despre timp, viaţă şi moarte. În ultimă instanţă, Constantin şi Elena devine o lecţie de inocenţă, fericire şi seninătate, ba chiar o fascinantă poveste de dragoste.

Născut în Piatra Neamţ în 1984, Andrei Dăscălescu este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti; a lucrat ca monteur şi sunetist la numeroase filme, printre care enumerăm Tinereţe fără tinereţe în regia lui Francis Ford Coppola; a produs şi regizat Fly, un scurtmetraj de 2 minute, selectat în 11 festivaluri internaţionale, incluzând Cinemed Montpellier. Constantin şi Elena este debutul lui în lungmetraj.

Proiecţia specială va avea loc în aer liber, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român. În caz de ploaie, evenimentul va avea loc în sala de proiecţii a muzeului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells