Lansare prima ediţie a festivalului Comedy Cluj

de Gloria Sauciuc în 9 Oct 2009
Lansare prima ediţie a festivalului Comedy Cluj

Comedy Cluj International Film Festival inaugurează sâmbătă, 10 octombrie 2009, de la ora 19, prima ediţie. Se va viziona filmul Vacanţa domnului Hulot/Les vacances de Monsieur Hulot (Jacques Tati), la Cinema Republica.

Pe parcursul celor nouă zile de festival vor fi proiectate 70 de filme de comede din 25 de ţări, grupate în şapte secţiuni: Competiţie, Comedy, Panorama cinematografiei franceze (14 filme din 1920 până în 2009), Focus Ungaria, Retro Romania ("toate comediile pe care le povesteau părinţii sau bunicii"), Medalion Jaques Tati şi Omagiu - Marin Moraru. Cinematografele Republica, Victoria, Arta şi Casa de Cultură a Studenţilor vor găzdui evenimentul.

Un Workshop despre restaurarea filmelor va fi ţinut de Gilles Duval (Preşedinte Fundaţia Groupama GAN pentru Cinema) şi Severine  Wemaere (Preşedinta Fundaţiei Thomson) luni, 12 octombrie, de la ora 12:00, la Bastionul Croitorilor.

Seria evenimentelor speciale continuă cu o proiecţie în avanpremieră a filmului Nuntă în Basarabia, în regia lui Napoleon Helmis, miercuri, 14 octombrie, ora 20:00, la Cinema Victoria. Lansarea oficială a acestei pelicule va fi în anul 2010

Publicul este şi el în centrul atenţiei şi i se oferă posibilitatea de a interacţiona direct cu regizorii, actorii, cu invitaţii Comedy Cluj. Criticul de film, Liana Tatos  este prezenţă la Cinema Arta, duminică, 11 octombrie, odată cu proiecţia Secretul armei secrete, în regia regretatului Alexandru Tatos. Îndrăgita actriţă Tora Vasilescu se va întâlni joi, cu publicul clujean la ecranizarea filmului Cuibul de viespi, în regia lui Horea Popescu.
Marin Moraru va răspunde întrebărilor o dată cu finalizarea proiecţiei Operaţiunea Monstrul, în regia lui Manole Marcus, de la cinema Republica, din ziua de vineri.
   
Centrul Cultural Francez găzduieşte o sesiune de Q&A, marţi, 13 octombrie, o dată cu Gala Filmului Francez de la cinema Republica. Aici cinefilii vor putea viziona proiecţia Ridicol/Ridicule, regia Patrice Leconte. Curtea Centrului Cultural Fancez, de pe str. I.C.Bratianu, va fi locul de desfăşurare a unui cocktail în cinstea invitaţiilor festivalului Comedy Cluj, miercuri, 14 octombrie, ora 18:30.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells