Nuntă în Basarabia

(2010)

Nuntă în Basarabia

Poster Nuntă în Basarabia Postere Nuntă în Basarabia

Sinopsis Nuntă în Basarabia

Mai mult
Nunta in Basarabia

Un tânăr dirijor din București și o pianistă din Chișinău s-au căsătorit recent în România. Cei doi sunt nevoiți să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament. Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiție între rudele tinerilor însurăței, iar situația e tensionată în plus de diferențele de obiceiuri și tradiții în astfel de ocazii. Deși în spatele discuțiilor despre ritualuri se…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
3 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Mediana Communications

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Asociatia Film Romania

Site oficial

Nuntă în Basarabia

Taguri

Box office Nuntă în Basarabia

Weekend premieră (20.09.2010)
  • Loc 14
  • Spectatori 973
  • Încasări (RON) 17.006,00
Total
  • Spectatori 11.457
  • Încasări (RON) 113.852,00
  • Încasări (USD) 36.761,66

Părerea criticului

Pitbull pe 10 Mai 2010 15:08
Ideea scuză mijloacele
"Nuntă în Basarabia" - Ideea scuză mijloacele
Dar... care-i ideea?
NOTĂ: Întrucât editorul de texte al acestei secţiuni din site nu conţine italice, iar în analiza de mai jos le-am folosit de foarte multe ori pentru sublinieri necesare bunei receptări a argumentaţiei, recomand lectura cronicii şi pe forum, unde le-am putut menţine:
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1516886#post1516886

Aberaţia geopolitică numită "Republica Moldova", ale cărei origini istorice mai mult decât dubioase sunt prea cunoscute ca să le reluăm aici, şi relaţia ei bizară cu patria din care a fost smulsă, au făcut şi încă vor mai face subiectul multor scrieri şi filme (de ficţiune sau nu). E firesc - soarta ingrată a Basarabiei noastre conţine toate elementele de generalitate şi individualitate proprii unei sinteze organice în categoria… citeşte

4 14
Frank pe 7 iunie 2010 10:59
dar cine-i criticul?
lynx pe 12 mai 2016 21:01
pornografie infantila am vrut sa zic. partea cu jenant pentru site-ul Cinemagia ramane.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mteodorescu pe 03 Octombrie 2010 13:08
O parere
"Nunta in Basarabia" un film ce aparent este o comedie, ceea ce si este fara doar si poate... dar care ascunde multe subtilitati... pana si denumirea filmului nu este intamplatoare...NUNTA IN BASARABIA, ducandu-ma cu gandul ca poporul roman este in viziunea dvs. mirele iar Republica Moldova mireasa...la un moment dat spre finele filmului, Nasul (cu reale valente rusesti) il intreaba pe mire...o iubesti ?! la care mirele... dar tu ? cumva intrebarea avand o conotatie istorica, politica, etc..."mireasa" fiind agreata atat de partea ruseasca cat si de cea romana... numai ca asemeni filmului dvs. "Nasul" adica Rusia avand ce sa-i ofere Republicii Moldova, acest lucru evidentiindul prin situatia buna financiara a Nasului...(Republica Moldova fiind dependenta de resursele energetice ale Rusiei). Un film exceptional ! care de fiecare data cand l-as vedea as mai descoperi un mic amanunt care… citeşte
18 1
mym pe 22 noiembrie 2011 20:30
+1
onuca28 pe 26 Mai 2010 16:43
Mi-a placut f mult filmul, l-am vazut in cadrul Timishort. Il recomand, are un scenariu bun, replici comice, bine gandite. O adevarata supriza.:)
18 1
GabrielaSirbu pe 26 Septembrie 2010 18:17
Mie mi-a placut mult filmul nu numai pentru ca este foarte dinamic de la inceput pana la final, iar fiecare secventa are hazul sau dramatismul ei, dar mai ales pentru faptul ca intreaga poveste este sustinuta de un text destept, plin de umor dar si de numeroase aluzii diverse, unele usturatoare, dar adevarate.
Dar pana cand moldovenii de peste Prut vor obtine scuzele pe care le doresc...de la cine trebuie sa le ofere...filmul asta merita vazut.

10 2
sabinalin pe 2 decembrie 2010 07:57
Sincer,am asteptat mai mult de la el. N-am prea reusit sa rad...
byndiy pe 11 August 2010 16:58
Eu am ajuns să văd filmul din întâmplare , anul trecut la Cluj și mi-a plăcut foarte mult. Ce-am mai râs!!! ( și mărturisesc că nu sunt tocmai genul de persoană care râde ușor.) Abia aștept sa apară și să îl vadă și prietenii mei pentru că l-am lăudat de l-am zăpăcit:)). Felicitări pentru un film foarte bun!!!
9 1
natalia sava pe 04 August 2008 10:45
De fapt eu mam filmat in acest film ca actor figurant!Filmul Nunta in Basarabia este un film cu adevarat Comico-Dramatic si este bazat pe realitate!Despre actorii principali pot spune ca sunt in realitate niste persoana dragute!In ceea ce este vorba despre regizor acesta este nervos (ca totii regizorii)Pentru unii o sa para o suroriza cind o sa_l vada acolo pe Nicu Tarna solistul grupului Gindul Mitei!!!Despre parerile proprii pot spune ca filmul va avea succes in lumea showbizului...Sa stiti ca e super sa va filmati intr-un film cu niste cooperatori foarte atenti!
9 4
gsk pe 27 septembrie 2010 11:53
incredibil! esti actor figurant (fara nici o urma de ironie) dar faci greseli de ortografie... genial...
Dacianus pe 2 iulie 2011 21:35
S-au gasit si astia cu cine sa faca pe corectorii. Data viitoare incercati si cu cineva din Cernauti sau Voievodina ca sa faceti turul complet.
myrrkhoos pe 22 Mai 2010 19:34
"Acest Pitbull ar trebui sa ii fie pusa lesa sa nu mai poata latra aberatii cu pretentii de critica cinematografica" sau " Ce ar spune Pitbull despre el insusi"
7 1
MotanBun pe 1 februarie 2019 00:06
"Pitbull" e cea mai calificata persoana care este in masura sa critice un film...prostovane !! Nu esti tu in masura sa comentezi parerea lui... Iti recomand sa latri in alta parte...
Frank pe 13 Mai 2010 12:12
si totusi forma
Pitbull, ai dreptate intr-un aspect: majorităţii spectatorilor le va transmite un alt mesaj, mai SIMPLU si mai ONEST, după cum o dovedesc si aceste comentarii ale unor spectatori care au placut filmul. De altfel, si mie filmul imi placu...
După parerea mea, tocmai ”mijloacele” /forma/ in care este tratata ”ideea” merită cel mai mult în Nuntă în Basarabia: filmul romanesc de comedie nu are prea multi profesionisti, regizorii romani preferand incrancenarea si dramoletele. Dintre regizorii care fac filme de comedie extraordinare l-as numi pe Nae Caranfil, dar si filmele lui Nap Toader promit si sunt pe gustul publicului. Este bine ca cinematografia romaneasca sa se orienteze si spre spectatori, pentru ca un film nevizionat este ca o carte necitita.
http://marele-ecran.blogspot.com/201...abia-2010.html
http://sirb.net/category/filme/
citeşte

5 1
Nunta In Basarabia – Un spectacol de film, ok?!
CoolRank: 9/10
- atmosfera & entertainment: 9/10
- regie: 8/10
- actori: 8/10
- scenariu: 7/10
- montaj: 7/10


Nunta in Basarabia este la suprafata povestea de dragoste dintre Vlad (interpretat de Vlad Logigan), un tanar dirijor din Bucuresti si Vica (interpretata de Victoria Bobu), o frumoasa domnisoara din Chisinau. Spun la suprafata pentru ca dragostea este doar una din temele acestui film. Este tema sub care celelalte se aduna si fac deliciul filmului atunci cand rabufnesc.

Vlad si Vica sunt tineri si se iubesc. S-au casatorit de curand in Bucuresti. Dar cum nu e usor sa ... citeşte

5 2
dieac pe 27 Noiembrie 2010 19:41
Foarte mi shto!
Replici amuzante, care iti raman in memorie, actori care joaca cu mare placere, se vede lucrul asta si un tema care obligatoriu trebuie redescoperita. Umorul moldovenesc, cred, il depaseste oleaca pe cel romanesc. ("Mancurti odihnindu-se" - am crezut ca mor de ras).
4 1
Radu1711 pe 16 Ianuarie 2011 19:43
radu1711
Nuntă în Basarabia este o comedie romaneasca bine realizata care starneste multe zambete pe fetele celor ce stiu ce inseamna comedia romaneasca.un film care merita nota 10 pentru efortul regizorului Napoleon Helmis care s-a descurcat foarte bine.
3 1
elenadragnea pe 02 Noiembrie 2010 11:31
mi-a placut foarte mult. scenariul este bun, actorii buni. il recoman cu placere
2 1
Anca Lazar pe 03 Octombrie 2008 16:56
Din cate stiu, filmul inca nu a fost lansat pe piata, asa ca mi se pare tampita interventia Angelei Paduraru din Sibiu.
2 3
silvia sargarovschi pe 13 Iulie 2008 20:01
super mi-ar fi placut sa joc si eu in filmul acesta,indeplinindu-mi dorinta de a deveni o mare actrita,sunt sigura ca filmul va fi super tare,si asteptcu mare nerabdare sa-l vad.cred ca e ceva super-tare
2 5
bunny_funy pe 08 Ianuarie 2011 15:16
jalnic
un film jalnic. a fost chiar penibil. asa zis regizorii nostri romani, dar si tineri actori mai au multe de invatat si de studiat
2 7
angela paduraru pe 13 Septembrie 2008 14:48
este un un film obisnuit,nimic palpitant, un film la mina a doua as putea spune...
2 11

Spune-ţi părerea despre Nuntă în Basarabia

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Nuntă în Basarabia
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells