Nap Toader, în preproducţie cu Bypass

de Ştefan Dobroiu în 20 Aug 2013
Drama psihologică îi are pe Medeea Marinescu, Alexandru Potocean şi Gabriel Spahiu în rolurile principale

După ce a câştigat în 2011 finanţare de la CNC, Nap Toader (foto) se apucă în octombrie de cel de-al treilea lungmetraj al său, Bypass. Bazat pe un scenariu scris de Alin Ludu Dumbravă în colaborare cu Dan Sorin Stăiculescu, filmul prezintă evenimente ce au loc pe parcursul unei nopţi din viaţa unui echipaj de ambulanţă.

Medeea Marinescu, Alexandru Potocean şi Gabriel Spahiu interpretează cele trei personaje principale, doctoriţa de pe ambulanţă, asistentul şi şoferul. Ei sunt chemaţi chiar la începutul turei lor de noapte în casa unui bătrân, dar nu reuşesc să-l resusciteze după ce acesta suferă un infarct. Ceea ce pare a fi doar începutul unei ture dificile se transformă într-o experienţă ce le va schimba vieţile protagoniştilor: ei descoperă o saltea plină cu dolari în apartamentul bătrânului şi trebuie să decidă cum şi dacă vor profita de ocazie.

Subiectul ne atrage cu atât mai mult atenţie cu cât Nap Toader, contactat de Cinemagia şi întrebat despre tonul filmului, l-a asemănat cu cel al unui "Funny Games mai soft". Deja nerăbdarea noastră a crescut în ceea ce priveşte posibilităţile filmului şi ale evenimentelor ce acoperă, "cu happy-end!", 12 ore din viaţa protagoniştilor. După ce ne-a explicat că relaţiile dintre doctoriţă, asistent şi şofer sunt mai complexe decât par la prima vedere, Toader a devăluit că miza filmului este observarea "descompunerii prieteniei" dintre cei trei eroi şi "conflictualitatea emoţională" a relaţiei lor.

Nap Toader a petrecut două săptămâni cu un echipaj pe ambulanţă pentru a se familiariza cu limbajul, dar şi cu provocările activităţilor lor. Filmările vor începe la jumătatea lui octombrie şi vor continua, noapte de noapte, timp de trei săptămâni. În acest moment proiectul se află în preproducţie, regizorul urmând să definitiveze castingul şi apoi să înceapă o intensă perioadă de repetiţii cu actorii, repetiţii obligatorii din cauza perioadei scurte de filmări.

Compania producătoare este Clandestino Productions, al cărei fondator Silviu Stavilă se ocupă şi de imaginea filmului. Proiectul a câştigat 725.000 de lei la ediţia din 2011 a concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Vom vedea Bypass cândva în 2014.

Bypass este al treilea lungmetraj al lui Nap Toader, cunoscut anterior sub numele de Napoleon Helmis, după Italiencele (2004) şi Nuntă în Basarabia (2010).

Exploreaza subiecte similare:

Italiencele, Nuntă în Basarabia, Medeea Marinescu, Alexandru Potocean, Gabriel Spahiu, Funny Games, Bypass

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 27 august 2013 17:34
Se anunta un film interesant, mai ales prin ideile revolutionare de care incearca sa dea dovada.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells