La mulţi ani, Rachel Weisz!

de Ştefan Dobroiu în 7 Mar 2012
La mulţi ani, Rachel Weisz!

Ne-a atras atenţia în Mumia, în 1999, iar de atunci a reuşit să-şi atragă simpatia cinefililor în filme precum Enemy at the Gates, About a Boy, Constatine, The Fountain şi The Constant Gardener, reuşind să câştige un Oscar şi un Glob de Aur. Află mai jos mai multe detalii despre cariera lui Rachel Weisz, dar mai ales despre proiectele ei de viitor.

Şi-a făcut debutul pe micul ecran exact acum 20 de ani, în Advocates II, iar ulterior au urmat roluri în seriale de televiziune. Debutul într-un film american a avut loc în 1996, când a împărţit ecranul cu Keanu Reeves şi Morgan Freeman în thriller-ul Chain Reaction. Acesta nu a fost bine primit, dar Weisz a mai avut o şansă în acelaşi an în Stealing Beauty, filmul lui Bernardo Bertolucci cu Liv Tyler în rolul principal. Următorii trei ani şi-i ocupă cu seriale de televiziune şi filme independente, iar în 1999 are parte de un succes internaţional răsunător cu Mumia lui Stephen Sommers. Alături de Brendan Fraser, actriţa îi fascinează pe amatorii de film de aventuri, Mumia reuşind să strângă nu mai puţin de 415 milioane de dolari.

Succesul lui Mumia este întrecut de cel al lui Mumia revine (433 de milioane), dar Rachel Weisz îşi dă seama că aventurile cu faraoni şi vrăjitori nu prea sunt genul ei. Schimbă tonul în Enemy at the Gates, apoi apare în dramedia About a Boy. Joacă în ecranizarea The Runaway Jury după un roman de John Grisham, iar în 2003 mai apare şi The Shape of Things.

Marele succes al carierei îl obţine în rolul Tessa Quayle, într-unul din filmele cel mai bine primite din 2005: The Constant Gardener al lui Fernando Meirelles. Este şi rolul pentru care a primit Oscarul, Globul de Aur şi un premiu al Asociaţiei Actorilor de la Hollywood.

Joacă pentru câţiva dintre cei mai apreciaţi regizori din lume, de la Darren Aronofsky în The Fountain, la Wong Kar-wai în My Blueberry Nights şi Alejandro Amenábar în Agora. Vine la noi în ţară pentru a apărea în The Whistleblower, drama care a debutat la festivalul din Toronto în toamna lui 2010. Anul trecut înregistrează un eşec răsunător cu thriller-ul Dream House, în care apare alături de Daniel Craig. După ce divorţează de Darren Aronofsky, Rachel Weisz se mărită pe 22 iunie 2011 cu Daniel Craig, partenerul ei din Dream House.

Anul acesta o s-o vezi în The Bourne Legacy, alături de Jeremy Renner şi Edwart Norton, iar recent a terminat filmările la cel mai recent proiect al lui Terrence Malick, regizorul laureat cu Palme d'Or anul trecut pentru The Tree of Life. În 2013 o s-o vedem în Oz: The Great and Powerful, în rolul vrăjitoarei Evanora.

Care este rolul tău preferat din cariera lui Rachel Weisz?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
JohnnyAddams pe 7 martie 2012 11:13
Absolut fantastica ! Una dintre cele mai bune actrite britanice ale momentului. Sper ca va ramane asa mult timp, avand in vedere ca este printre putinii/putinele carora le pasa de calitatea filmelor. Va juca si in filmul lui Malick.
alex_il_fenomeno pe 12 martie 2012 19:32
mult prea simpatica aceasta britanica .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells