Indragostitii de la Cercul Polar, seara aceasta la cinema

de Gloria Sauciuc în 28 Feb 2009
Indragostitii de la Cercul Polar, seara aceasta la cinema

Otto si Ana s-au intalnit intamplator, in copilarie. Intr-un loc magic precum Cercul Polar, intre ei se tese povestea unei iubiri fara sfarsit, asemenea zilelor si noptilor polare.

Aceasta este, pe scurt, descrierea filmului Los Amantes del Círculo Polar/Indragostitii de la Cercul Polar, proiectat seara aceasta, de la ora 20.30, la Eurocinema Tinerimea Romana (Bucuresti), in cadrul evenimentului Portret de regizor: Julio Medem (Spania).

Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Filmotecii Ministerului de Externe si Cooperare Internationala al Spaniei, si in colaborare cu Eurocinema Tinerimea Romana prezinta, in cadrul ciclului de proiectii de film intitulat Portret de regizor, doua lungmetraje din creatia regizorului spaniol Julio Medem, dupa urmatorul program:

Sambata, 28 februarie, Ora 18:30

La Ardilla Roja/Veverita Rosie, regia Julio Medem, 1993, 114 minute. Intr-o noapte de vara, Jota, disperat ca fusese parasit de marea iubire a vietii lui, incearca sa se sinucida aruncandu-se In mare. Moment in care vede o fata care cazuse de pe motocicleta pe plaja. Ca urmare a accidentului, fata sufera de amnezie totala, incat nu-si mai aminteste nici macar cum se numeste. Jota, profitand de situatie, ii induce sugestia ca s-ar numi Lisa si ca sunt impreuna de patru ani. Dupa ce o externeaza din spital, cei doi se retrag intr-un camping care se numeste Veverita Rosie. Acolo Lisa va incerca sa-si recupereze memoria, iar Jota, la randul lui, va face tot posibilul ca ea sa nu-i descopere inselatoria. Filmul a obtinut Premiul Goya pentru cea mai buna coloana sonora, acordat lui Alberto Iglesias, Premiul Asociatiei Spaniole de Critici de Film pentru cea mai buna actrita, acordat Emmei Suarez.

Sambata, 28 februarie, ora 20:30

Los Amantes del Círculo Polar/Indragostitii de la Cercul Polar, regia Julio Medem, 1998, 114 minute. Filmul a obtinut Premiul Goya pentru cel mai bun montaj si pentru cea mai buna coloana sonora.

De 1 Martie, la Eurocinema Tinerimea Romana (vizavi de Teatrul Bulandra) va fi proiectat de la 18.00 si 20.00, filmul FOUR EYED MONSTERS, o comedie de Arin Crumley si Susan Buice, despre doi artisti multimedia care se intalnesc online si incep o relatie de munca si iubire. Despre productie s-a spus ca "revigoreaza genul filmului romantic cu o premisa originala, imagini vii si pline de stil, cat si foarte multa pizza". (NYC Movie Guru)

Pretul unui bilet este de 10 RON. Elevii si pensionarii: 7 RON, iar cineastii, ziaristii si studentii la facultatile de film au intrarea gratuita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells