Exotica Salma Hayek

de Ștefan Dobroiu în 19 Nov 2012
Exotica Salma Hayek

Este fără îndoială cea mai celebră actriță a Mexicului și probabil cea mai puternică actriță latino de la Hollywood. După mai bine de două decenii de carieră în Cetatea filmului, combină comediile ușurele cu aparițiile dure (precum cea din Savages), iar de vineri o poți vedea în Here Comes the Boom/Categoria grea în acțiune, o comedie cu Kevin James în rolul principal. Află din materialul de mai jos cum a reușit Hayek la Hollywood și ce alte roluri o așteaptă în viitor.

S-a născut în 1966, iar la sfârșitul anilor '80 avea deja rolul titular dintr-o telenovelă mexicană de succes, Teresa. Din 1990, Hayek se mută la Los Angeles și călătorește între Mexic și SUA, încercând să lanseze și o carieră americană. Sunt toate șansele s-o fi văzut prima oară în Desperado, 1995, filmul lui Robert Rodriguez în care apare alături de Antonio Banderes, și el într-unul din rolurile sale de început la Hollywood. Nici că se putea început mai bun pentru Hayek: lansat în afara competiției la Cannes, filmul lui Rodriguez (pe atunci iubitul actriței) o prezenta lumii întregi pe extraordinar de frumoasa mexicancă. Regizorul o distribuie și în From Dusk Till Dawn, debutul în lungmetraj al lui George Clooney, unde scenariul o obligă pe Hayek să danseze într-un bar misterios, cu un boa înfășurat în jurul trupului.

Următorii ani nu sunt ușori pentru actriță. Cunoscută acum în toată lumea, se va trezi acceptată numai în roluri de imigrantă, Hollywood-ul neștiind cum s-o folosească altfel. Apare în Fools Rush In, o comedie cu Matthew Perry, pe atunci foarte popular datorită rolului din serialului Friends. Urmează Wild Wild West, Dogma și Traffic, iar în 2003 va relua rolul Carolinei, personajul ei din Desperado, în sequelul Once Upon  a Time in Mexico.

Pe atunci Hayek era deja cunoscută în lumea întreagă datorită a ceea ce se anunță a rămâne rolul carierei ei, cel al pictoriței Frida Kahlo din filmul biografic Frida al regizoarei Julie Taymor. Nu există cronicar care să nu laude interpretarea perfectă a lui Hayek, dar și sensibilitatea fenomenală a filmului. Salma a fost nominalizată la Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rolul principal, dar cum ar fi putut să câștige împotriva extraordinarei Nicole Kidman din The Hours? În orice caz, apariția ei în Frida face uitate rolurile de bombă sexy și o prezintă publicului mondial ca pe o adevărată forță a marelui ecran.

Puterea lui Hayek crește la Hollywood o dată ce actrița se implică și în producție. Este răspunzătoare de succesul serialului Ugly Betty difuzat de ABC, serial câștigător al unui Glob de Aur în 2007, iar de la începutul anilor 2000 toate filmele în care apare o au atașată și ca producător. Cântăreață amatoare, și-a împrumutat vocea animației de succes Puss in Boots, unde interpretează rolul principal feminin Kitty Softpaws, alături de vechiul ei partener Antonio Banderas, în rolul titular. În 2012 o poți auzi și în apreciata, dar puțin cunoscuta animație The Pirates! Band of Misfits. Mai apare în Savages, dar și în Here Comes the Boom, comedia lui Kevin James în care o interpretează pe Bella, ajutorul durduliului Kevin James în inițiativa sa de a câștiga o competiție de wrestling pentru a salva programul de muzică al liceului unde este profesor de biologie.

La un deceniu după Frida, Salma Hayek nu are în pregătire decât un nou rol, acela al Roxanei din Grown Ups 2, continuarea comediei distruse de critică, dar extrem de populare, Oameni mari și fără minte. O vom vedea și noi pe 26 iulie 2013.

Poți s-o vezi pe Hayek în rolul carierei în trailerul la Frida:

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 19 noiembrie 2012 21:26
se descurca magistral in orice ipostaza! felicitarile mele.
cosmin742000 pe 20 noiembrie 2012 01:34
Salma Hayek e o actrita exotica si cam atat . Cam atat pt ca are un rol foarte bun (Frieda) si un film foarte bun (Ask the dust) restul filmelor//rolurilor ori sunt de divertisment , ori sunt catastrofe , parerea mea.
monicarusu25 pe 13 ianuarie 2013 13:54
extraordinara actrita!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells