„Corupt până în măduva oaselor”

29 Feb 2012
„Corupt până în măduva oaselor”

Robert Pattinson revine pe ecrane într-un nou film de epocă, în Bel Ami, ecranizarea după opera lui Guy de Maupassant. Află din interviul de mai jos ce crede Pattinson despre personajul său Georges, dar şi cum a fost să colaboreze cu trei actriţe precum Uma Thurman, Kristin Scott Thomas şi Christina Ricci.

Cum iti alegi rolurile si ce anume te-a atras la acest proiect?
Poate parea un pic ciudat, dar pe mine ma atrag foarte mult personajele care ies din tipare. In Bel Ami interpretez un om corupt pana in maduva oaselor, dar care, in final, are numai de castigat. Face numai lucruri reprobabile, nu are nicio secunda de cainta si cu siguranta nu-si invata lectia. Nu ai ocazia sa prinzi prea des astfel de roluri si imi aduc aminte ca in ecranizarea precedenta, producatorii au luat decizia de a schimba finalul, astfel incat Georges sa fie impuscat, fiind convinsi ca spectatorii nu vor suporta sa-l vada scapand basma curata. Dar acum, il vor urmari in plina desfasurare ... indiferent pe cine calca in picioare, de fiecare data ii ies cartile.

Ati avut la dispozitie o perioada de acomodare cu rolurile, inainte de a incepe filmarile?
Acesta a fost al doilea aspect care m-a atras la film, am avut posibilitatea de a repeta o luna si asta nu se intampla in mod normal, decat daca este nevoie de o pregatire speciala.  Practic noi am exersat ca si cum am fi jucat o piesa de teatru, ceea ce pentru mine a fost o experienta foarte diferita de ce am facut pana in acest moment, am avut foarte multe lucruri de invatat. O experienta interesanta, dar in acelasi timp istovitoare, cel putin la inceput.

Ai cunoscut vreodata oameni care sa semene cu Georges?
Nu neaparat, adica nu in aceeasi masura. Si acum putem vedea in jurul nostru oameni care nu fac nimic cu vietile lor, dar in schimb isi imagineaza ca totul li se cuvine. Vezi tineri de 20 de ani care isi doresc joburi in domenii interesante, de exemplu in advertising, dar nu realizeaza ca trebuie sa muncesti mult pentru asta si abia undeva la 40-45 de ani poti ajunge la ce ai visat. La polul opus Georges gaseste  scurtaturile din sistem si intelege foarte repede ca nu e obligatoriu sa ai calitati sau aptitudini. Tot ce trebuie sa faci este sa ai multa determinare si sa VREI. Cu cat are mai mult succes, cu atat mai mult ii creste si dispretul pentru oamenii din jurul sau.

Ce anume crezi ca il transforma intr-un om atat de putred?
Personajul meu este un oarecare, un individ nascut in Franta rurala, care renunta la armata si vrea sa plece la Paris, pentru ca acolo stia el ca oamenii fac averi. Si odata ajuns in Paris, incepe sa inteleaga ca nu este chiar atat de simplu sa ai o viata de huzur, daca tu esti un nimeni si nu ai niciun fel de conexiuni. Cred ca acesta a fost momentul declicului, in care a inceput efectiv sa urasca pe toata lumea.

Printr-un noroc chior, a reusit sa intre intr-un cerc de oameni bogati si a mizat pe faptul ca ei toti vor vedea in el ceva special, ceea ce s-a intamplat in final. Dar asta nu a facut altceva decat sa contribuie la dorinta lui din ce in ce mai puternica de inavutire si sa-i alimenteze setea de putere. Pe scurt, l-a transformat intr-un monstru fara scrupule.

Cum ai descrie relatia lui cu femeile pe care le intalneste?
Din punctul lui de vedere este foarte simplu, le-a gasit imediat punctul slab. In ciuda luxului, a bijuteriilor si a petrecerilor glamuroase, femeile sunt tratate ca niste obiecte de catre barbatii din jurul lor si pentru ele Georges este o adiere de aer proaspat. Toate isi doresc sa ii acepte complimentele si faptul ca le face sa se simta unice in compania lui, le determina sa faca absolut orice pentru el.

Ai avut ocazia sa filmezi cu trei actrite extrem de talentate, cum a fost?
Uma, Kristin si Christina sunt geniale. Sunt extrem de diferite ca actrite, fiecare are stilul propriu si o cariera remarcabila in spate. Este foarte usor sa lucrezi cu ele, personalitatea lor puternica a dictat atmosfera fiecarei scene, tot ce aveam eu de facut era sa urmez tonul. 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 29 februarie 2012 14:59
Abia astept sa-l vad in acest film....
bubbles25 pe 29 februarie 2012 20:55
Haaaaaaaaaaaaaaaaaai sariti pe ele .E Pattinson din twilight vampirul ...aruncati cu rosii huuuuuoooo ! e urat nespalat stramb stralucitor vampirul imperfeeect aaa sariti =))))..nu vad nici o injuratura :-? ..ce s-a intamplat cu voi ?:))))))))
Din trailer nu pare ca joaca rau in Bel Ami ...;;)

HarryCineastul5 pe 29 februarie 2012 22:23
Chiar nu imi pasa ce zice Disco Ball, si da, am intrat aici doar ca sa spun asta! :P Haters gonna hate!
anca.2006 pe 29 februarie 2012 23:06
Auziti, ia sa mai lasam noi datul cu piatra... pana la urma si Di Caprio a facut "Titanicul" si uite ca, pana la urma, a iesit actor din el... nici macar nu s-a lansat filmul si unii s-au grabit sa-l eticheteze, fara ca macar sa aiba habar despre cum joaca omul asta in Bel Ami. Hai sa fim seriosi... mergeti la film si dupa aia, daca nu v-a placut, puteti comenta la infinit! Nu mi se pare normal sa vorbesti despre ceva ce inca nici n-ai vazut!!!
alex_il_fenomeno pe 1 martie 2012 17:12
merita urmarita pelicula , macar din curiozitate ...
milunitapopa pe 2 martie 2012 11:02
L-am vazut aseara. Pacat ca Robert nu poate sa iasa din imaginea de vampir (desi eu cred ca e vorba de ingustimea mintilor celor mai multi care comenteaza despre el), pentru ca e un actor bun. mie mi-a placut si in "Remember Me" si in "Water For Elefants".
revenind la film, mie mi-a placut.
vizionati filmele (in general) si apoi postati comenturi, fiti cinefili de calitate, lasati presupunerile.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells