Compania LucasFilm, dată în judecată pentru Craniul de Cristal

de Cristina Grigore în 10 Dec 2012
Compania LucasFilm, dată în judecată pentru Craniul de Cristal

Compania LucasFilm, aflată acum în posesia Disney, alături de distribuitorul filmelor Indiana Jones, Paramount Pictures, au fost date în judecată pe motiv că au folosit în o presupusă replică a unui craniu de cristal într-una din peliculele seriei, Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull.

În filmul lansat în 2008, legendarul personaj se luptă pentru posesia neobişnuitului artefact cu agenţii Uniunii Sovietice. Conform informaţiilor preluate de The Hollywood Reporter, Dr. Jamie Awe, director al Institutului de Arheologie din Belize, susţine că locul craniului din film este în Belize, acesta fiind de fapt o piesa originală, furată acum mai bine de 90 de ani de vânătorul de comori F. A. Mitchell-Hedges şi rămasă apoi în familia acestuia.

Deşi nu s-a stabilit dacă respectivul craniu este sau nu piesa originală, Dr. Awe pretinde că cei de la Lucas Film au folosit fără drept craniul în producţia lor şi au afectat astfel posibilele avantaje economice pe care Belize le-ar fi avut de pe urma posesiei şi expunerii lui. Procesul vizează şi familia lui Mitchell-Hedges, al cărei gest de a scoate din Belize artefactul este considerat ilegal şi trebuie corectat.

Există doar patru asemenea cranii în toată lumea, trei dintre ele fiind expuse în muzee. Sculpturile din cuarţ ce redau perfect craniul unui om au rămas în credinţa populară prin unele istorii potrivit cărora ar avea puteri supranaturale.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 10 decembrie 2012 15:00
Iar o acuzatie dupa parerea mea putin deplasata,pentru ca in primul rand vine atat de tarziu(din 2008 a aparut filmul),iar in al 2 lea rand mi se pare o aberatie.
Bayard pe 10 decembrie 2012 18:14
Sa-i stoarca de bani!!
Andrey92 pe 10 decembrie 2012 20:59
Au incercat si ei .... mititeii..
alex_il_fenomeno pe 3 ianuarie 2013 13:37
Americanii astia se judeca din orice... acolo cred ca traiesc cu adevarat bine avocatii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells