Columbiana, un omagiu adus lui Leon şi Nikitei

de Cinemagia în 6 Sep 2011
Columbiana, un omagiu adus lui Leon şi Nikitei

Un nume legendar al cinematografiei contemporane, Luc Besson îşi face spectaculoasa revenire pe marile ecrane, de această dată în calitate de scenarist al filmului Columbiana, un action thriller cu Zoe Saldana în rolul principal, care din 9 septembrie va avea premiera în România.

Pentru celebrul creator Luc Besson, Columbiana reprezintă împlinirea dorinţei sale de a aduce o continuare proiectelor sale faimoase, Leon: The Professional şi Nikita. Regizorul filmului Transporter 3, Olivier Megaton declară despre materializarea acestui proiect: ,,Luc Besson mi-a vorbit frecvent despre dorinţa lui de a face o continuare filmului Leon: The Professional, cam de vreo zece ani îmi vorbeşte despre asta," dezvăluie Olivier Megaton. "Filmul nu s-a materializat niciodată, dar s-a agăţat de de ideea unui film de acţiune cu o femeie în rolul principal şi rezultatul acestei idei a fost Columbiana".

"Eu unul mi-am dorit să fac un film de acţiune în genul trilogiei Bourne," continuă Olivier. "Voiam un film mai serios, mai puţin caricatural decât Transporter 3. În consecinţă, Columbiana a fost ideal. E un fel de omagiu adus filmelor Nikita şi Leon: The Professional. Voiam să explorez psihologia personajului principal şi să o aduc la limită." Columbiana este un action thriller în care o copilă este aruncată în lumea cumplită a crimelor, a violenţei fără limite şi, nu în ultimul rând, a răzbunării. La vârstă de numai 9 ani, Cataleya Restrepo (Zoe Saldana) este martoră la uciderea cu sânge rece a părinţilor săi, oribila crimă fiind ordonată de cel mai mare mafiot local. Printr-o ploaie de gloanţe, copila reuşeşte să scape de asasini şi se refugiază în Chicago, la unchiul său Emilio. Din acel moment Cataleya a crescut cu un singur scop: să-l găsească şi să-l extermine pe criminal. În ciuda eforturilor lui Emilio de a o ţine departe de o viaţă însângerată, tânăra devine repede un asasin profesionist cu metode unice şi începe să îşi caute dreptatea. Antrenată să ucidă, nu iartă şi nu uită. Acum, momentul ei se apropie.

O producţie semnată de scenariştii filmului Taken şi regizorul lui Transporter 3, care va rula în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Timişoara, Iaşi, Piteşti), Cityplex (Constanţa, Braşov), Patria (Bucureşti şi Craiova), Odeon Cineplex Cluj, Cinema Florin Piersic (Cluj), Cinema Phoenix (Paşcani), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 6 septembrie 2011 16:43
Apreciez mai mult originalitatea unor proiecte decat reluarea acelorasi teme.
Gebeleizis pe 7 septembrie 2011 01:22
Suna interesant. M-ati instigat, asa ca ca cred ca o sa il privesc la cinema.
sebybog pe 7 septembrie 2011 06:09
Cand vad o "asasin" carand o pusca cat ea de mare ( ca in cazul acestei tipe foarte "dure" ) ma apuca rasul.....
Sorin87 pe 7 septembrie 2011 10:41
ina nu am vazut filmul dar abia astept sa il vad cred ca merita vazut
alex_il_fenomeno pe 7 septembrie 2011 12:31
cred ca este un film uimitor , pe care trebuie sa il vedem cu totii !
Alico23 pe 7 septembrie 2011 18:04
pare destinat gibonilor din moment ce personajul principal este o tipa "foarte buna" , verosimilitatea filmului fiind 0 in cazul asta
SakuraBlack90 pe 7 septembrie 2011 20:30
Face parte din categoria (aviz cinemagia sa puna acolo "un buton") filme pe care nu vreau sa le vad. Auzi si tu un film omagiu... ha, ha, hahahaha...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells