Cele mai fioroase creaturi din lumea filmului

de Razvan Boboc în 29 Ian 2008
Cele mai fioroase creaturi din lumea filmului

Cineva sau ceva monstruos a pus stapanire pe oras… Incepe lupta pentru supravietuire! In timp ce “Cloverfield” a facut ravagii la box office in America, publicatia Telegraph.co.uk a realizat un top al celor mai terifiante creaturi care au atacat de-a lungul vremii pe... ecran. Se regasesc in acest clasament lungmetraje din diverse perioade: de la 1933 pana in zilele noastre. Vedem in continuare cele zece creaturi care au speriat generatii intregi si au inregistrat in acelasi timp mari succese din punctul de vedere al incasarilor. Iata clasamentul:

1 The Alien (“Alien”, 1979) Artistul elvetian Hans Ruedi Giger s-a inspirat din pictura sa ”Necronom IV” si a creat un monstru cu acid in loc de sange care se dezvolta in trupul uman. Filmul din 1979, regizat de Ridley Scott, este considerat de catre critici una dintre cele mai puternice creatii science fiction din toate timpurile. A castigat un premiu Oscar pentru efecte speciale.

2 Medusa (“Clash of the Titans”, 1981) Jumatate femeie, jumatate sarpe, Medusa se confrunta cu Perseus, fiul lui Zeus, plecat sa infrunte zeii in incercarea de a schimba destinul frumoasei Andromeda. Regizorul Stephen Norrington va realiza un remake dupa acest film, iar premiera este programata pentru vara lui 2010.

3 King Kong (“King Kong” - 1933, 2005) Este aproape singurul monstru bland din topul realizat de Telegraph. A avut un imens succes atat in 1933, in productia clasica regizata de Merian C. Cooper si Ernest B. Schoedsack, cat si in 2005 in remake-ul lui Peter Jackson. Povestea apropierii dintre blonda Ann si gorila singuratica a facut inconjurul lumii.

4 Creatura (“The Thing”) Regizorul John Carpenter, maestru al horror-ului, a creat un remake al peliculei din 1951, in care a utilizat efecte speciale extrem de elaborate, unele dintre cele mai infricosatoare facute vreodata. O nava spatiala se prabuseste pe Pamant si este ingropata sub gheata Antarcticii. Dupa ani de zile, oamenii de stiinta scot la lumina Creatura, dar isi dau seama prea tarziu ca aceasta traieste si poate imita orice forma de viata.

5 Varcolacul (“An American Werewolf in London”, 1981) In timp ce “Clash of trh Titans” facea furori in cinematografe, John Landis folosea efecte speciale asemanatoare pentru a da viata unui alt personaj malefic: Varcolacul. Fara sa stie ca sunt urmariti de o creatura mitica, insetata de sange, doi tineri se aventureaza in tinuturi pline de mister. Cei ce sunt muscati de acest monstru se transforma in varcolaci, sortiti fiind sa bantuie pamantul pentru totdeauna.

6 The Rabbit (“Monty Python and the Holy Grail”, 1975) “Asadar, bravi cavaleri, daca va indoiti de curajul sau de puterea voastra, nu veniti pentru ca moartea va asteapta cu colti periculosi si mari”, isi avertiza vrajitorul Tim oamenii, la intrarea in pestera. La aparitia unui banal iepure alb, nimeni nu este impresionat. Pana cand animalul se dezlantuie insetat de sange si sare de la beregata la beregata.

7 The id-monster (“Forbidden Planet”, 1956) Pelicula, nominalizata la Oscar pentru efectele speciale, este considerata una dintre cele mai bune productii SF ale anilor ’50. O naveta spatiala ajunge pe planeta Altair 4, unde sunt descoperite lucruri ciudate. Printre ele, o creatura terifianta.

8 Tyrannosaurus Rex (“Jurassic Park”, 1996) Steven Spielberg a marcat prin aceasta pelicula debutul unei noi ere in domeniul efectelor speciale. Filmul a obtinut trei premii Oscar inclusiv pentru Cele mai bune efecte speciale. O echipa de cercetatori populeaza o intreaga insula cu dinozauri obtinuti cu ajutorul unor experimente genetice. Dinozaurii scapa de sub control si incep sa-si devoreze creatorii.

9 Nomak (“Blade II”, 2002) Guillermo del Toro concepe in aceasta pelicula un nou tip de vampir, mult mai periculos decat cel... "clasic". Blade (Wesley Snipes), un supererou vampir care reuseste sa-si infraneze setea de sange cu ajutorul unui ser, face tot posibilul pentru a scapa societatea umana de aceasta plaga. El trebuie sa ii faca fata de aceasta data lui Nomak, cel mai de temut vampir.

10 Sil (“Species”, 1995) Intr-un laborator secret din Utah, o echipa de savanti condusa de doctorul Xavier Fitch creeaza un hibrid umano-extraterestru, folosind urme de ADN dintr-un meteorit. Rezultatul se numeste Sil, o creatura cu aspect de supermodel (Natasha Henstridge), dar instincte si apetit de animal de prada. Cand Sil evadeaza si porneste in cautarea unui partener de imperechere, sansele ei de a se reproduce pun viitorul umanitatii in pericol.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
margott pe 27 aprilie 2012 18:13
Sunt de acord cu clasamentul in privinta locului 1, insa pe King Kong l-as fi scos din lista, mie nu mi s-a parut fioros.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells