Americanii au ales: Barack Obama, acum pe DVD

4 Mar 2010
Americanii au ales: Barack Obama, acum pe DVD

În noiembrie 2008, o lume întreagă urmărea finalul apoteotic al celei mai strânse curse pentru preşedinţie din istorie: după aproape doi ani de confruntare electorală, democratul Barack Obama îl învingea la voturi pe republicanul John McCain, devenind primul preşedinte de culoare al Statelor Unite. Acum, descoperim culisele campaniei sale în documentarul Sony Pictures “By The People: The Election Of Barack Obama”/“Americanii au ales: Barack Obama”. Disponibil, în premieră, pe DVD.

Documentarul prezintă campania electorală a lui Barack Obama începând cu discursul în care acesta îşi anunţa candidatura la preşedinţia Statelor Unite până la învestirea sa în funcţie şi prima zi în Biroul Oval.

Camera de luat vederi pătrunde în culisele campaniei electorale a actualului preşedinte pentru a ne dezvălui imagini şi informaţii inaccesibile la vremea aceea: de la pregătirile minuţioase şi nesfârşitele ore de muncă, zi şi noapte, până la impactul emoţional pe care odiseea către Casa Albă a avut-o asupra familiei Obama. O filă “vie” şi un moment unic în istoria recentă a Statelor Unite în care, pornind de la şanse aproape nule de izbândă, Obama şi echipa sa au surmontat munţi de scepticism, convingând zeci de milioane de americani să dea o şansă schimbării.

Rezultatul campaniei nu s-a măsurat doar în rate generoase de audienţă, ci în cifre record de voluntari şi de voturi, în manifestări spontane de entuziasm şi încredere - trăiri tot mai străine americanului de rând, după declinul economic şi politica militară agresivă din anii precedenţi. În ziua scrutinului, americanii formau cozi uriaşe la urne, iar rezultatele votului transmiteau lumii întregi că Obama era schimbarea aşteptată de cei mulţi. Cum a fost posibil şi ce s-a întâmplat aflăm pe îndelete din “Americanii au ales: Barack Obama”.

Filmul se lansează pe DVD împreună cu imagini în exclusivitate din culisele campaniei electorale a lui Obama şi materiale bonus speciale: scene tăiate, comentariile regizoarelor Amy Rice şi Alicia Sams, making of - producţia documentarului şi accesul la informaţiile din culise, interviuri cu Obama şi apropiaţii săi: de la echipa care l-a susţinut pe parcursul celor aproape doi ani de campanie până la soţia, copiii, fraţii şi prietenii, voluntarii, susţinătorii şi chiar adversarii săi. Documentarul îl are ca producător executiv pe actorul nominalizat la Oscar Edward Norton (“Primal Fear”, “Fight Club”) şi este disponibil în hypermarketuri, în magazinele de specialitate şi pe www.mymovie.ro, la un preţ recomandat de 39,9 lei. Documentarul este distribuit de Audio Visual România.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
LaUrA pe 4 martie 2010 14:52
nu e prea interesant
Adina pe 5 martie 2010 10:43
Foarte interesanta ideea...poate asa daca lumea cumpara dvd-ul, il iau acasa si il asculta in linistea propriului camin or sa inteleega mai bine politica lui Barack Obama.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells