10 pentru Oscarul pentru Cel mai bun film: avantaje şi dezavantaje

de Răzvan Boboc în 28 Iun 2009
10 pentru Oscarul pentru Cel mai bun film: avantaje şi dezavantaje

Anunţul făcut pe 24 iunie, despre modificările de regulament aduse pentru cea de-a 82-a ceremonie a Premiilor Oscar, a stârnit multe comentarii. Conform noului regulament, de anul viitor, numărul nominalizărilor pentru Cel mai bun film va creşte de la 5 la 10. Efectele vor fi pozitive, negative, dar mai ales frustrante pentru mulţi dintre cineaştii de la Hollywood.

Unul dintre avantajele cele mai importante este potenţialul de imagine de care vor profita mai multe filme de la Hollywood. Promovarea filmelor prin nominalizarea la Oscar va avea efecte imediate în rezultatele din box office-ul mondial.

Cursa pentru cel mai bun regizor va fi mai strânsă. Doar cinci dintre cei zece regizori ale căror pelicule se vor regăsi la Cel mai bun film, se vor afla şi pe lista pentru Cel mai bun regizor.

Marile studiouri vor investi bugete imense în campanii de promovare ale filmelor în preajma ceremoniei.

Cinefilii din întreaga lume au început să se joace de-a ce s-ar fi putut întâmpla anii anteriori dacă ar fi existat regula cu 10 filme pentru Cel mai bun film. Astfel, printre candidaţi s-ar fi regăsit The Incredibles, The Passion of the Christ, Dreamgirls, The Dark Knight sau WALL-E.

Pentru membrii Academiei de Film Americane va fi o muncă dublă faţă de anii anteriori. Ei vor fi nevoiţi să completeze lista cu zece filme.

Totodată, noua regulă oferă şanse sporite, să ajungă să fie nominalizate la cea mai bună categorie, filmelor de animaţie, documentarelor, filmelor în limbi străine, filmelor independente.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dragosh02 pe 29 iunie 2009 01:25
Dar noi nu vrem sa se investeasca mai mult in campaniile de promovare a filmelor,deja e prea mult ! Sa se investeasca in filme, nu in publicitatea filmului.Din parerea cinefililor,despre filmele care ar fii putut fi nominalizate, nu sunt de acord decat cu "The Passion of the Christ",restul nu mi-sau parut ca ar merita o asemenea onoare. Wall-E,desi si-a luat un premiu oscar si alte 5 nominalizari,l-am urat din tot sufletu.Mi-sa parut ce-a mai mare cretinitate de film,o porcarie,dar... multi (defapt ft multi ) l-au apreciat,si la criticile mele mi-au raspuns k sunt eu lipsit de imaginatie si incapabil de a aprecia o capodopera in arta filmului (am acceptat si m-am resemnat cu acest lucru).Dar aceasta marire exagerata ( dupa parerea mea ) ,nu v-a face bine in lumea filmului,si v-a fi mult mai usor sa ai un film cu o nominalizare la categoria Cel Mai Bun Film (una ft importanta),si sunt sigur ca in urmatorii 3-4 ani standardul filmelor v-a scadea considerabil.
t4nk pe 29 iunie 2009 10:27
dragoshe... mai taci dreaq k ma plik...
rafanadal pe 29 iunie 2009 15:20
cred ca e o scimbare buna pentru ca promoveaza mai multe filme
Nobody pe 29 iunie 2009 15:34
Dragosh = ratat paralel cu filmele !!
abcde pe 29 iunie 2009 20:32
ma dragosh02 tu la toate stirile de pe siteul acesta lasi comentarii? ma jur nu este stire pe care sa nu o citesc si sa nu vad un comentariu de la tine, nu ai altceva mai bun de facut toata ziua?
Codrutz pe 3 iulie 2009 01:18
:)) Lasati-l fratilor in pace, ca am gasit stiri si fara comentariul lui.

1. Ceilalti care au zis partea cu Wall-E. cei drept, au avut dreptate. Poate ca nu ti-a placut filmul dar sa zici ca a fost "ce-a mai mare cretinitate de film,o porcarie"? Aici ai sarit calul (Si vezi ca se scrie "cea").

2. Ai perfecta dreptate la faza cu 10 Oscaruri, ca se va scadea standardul respectivului film. Dar, n-avem ce face acum. S-a luat hotararea. :)

Radu1711 pe 2 mai 2010 09:49
toate filmele au avantaje si dezavantaje, nu este film perfect

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells