Articole The Ugly Truth

(2009)

Adevărul gol-goluț

Cum vede ea lucrurile

Katherine Heigl este Abby Richter în căutarea lui Mister Perfect

Pentru rolul lui Abby, realizatorii căutau o actriță care să aibă capriciile și excentricitatea unei comediene clasice, un fel de Carole Lombard sau Lucille Ball din secolul XXI, capabilă de replici usturătoare, cascade de râs, dar în același timp și de gesturi ce dezvăluie o sensibilitate vulnerabilă. Asemenea actrițe nu se întâlnesc la tot pasul, așa că lista concurentelor nu a fost prea lungă, iar în scurt timp ea s-a redus la un singur nume. Gary Lucchesi își amintește că: “Într-o zi, unul dintre scenariști ne-a întrebat: ‘Ce ziceți de Katherine Heigl?’ În acel moment mi-am dat seama că exact ea era cea pe care o căutam. A fost o idee genială; ea era cea mai potrivită pentru rol, știam asta, așa că am căutat-o cu insistență.”
Heigl, câștigătoarea premiului Emmy pentru rolul din serialul TV de mare succes “Grey’s Anatomy,” a apărut recent în mai multe comedii, dintre care cel mai savuros rol a fost cel al femeii gravide din comedia aclamată de critică a lui Judd Apatow, Knocked Up. Toată echipa artistică a fost convinsă că ea are calitățile necesare pentru a o interpreta pe Abby, cu sensibilitățile și gafele ei.

Heigl nu are rețineri când o descrie pe Abby. “E o tipă cam rigidă,” admite ea. “E super-organizată, face pe șefa, își dirijează fiecare pas în viață, iar asta îi face pe cei din jur să se teamă de ea. La întâlnirile amoroase e un coșmar, pentru că e prea voluntară, îi place să conducă și vorbește prea mult. Ca să fiu sinceră, mi s-a părut extrem de distractiv să joc partea asta, probabil cea mai haioasă partitură pe care am jucat-o vreodată! ”Confuzia și haosul sporesc și mai mult atunci când Abby îl roagă pe Mike să o ajute să-l cucerească pe cel pe care ea îl vede ca pe Mr. Perfect: proaspătul ei vecin Colin. Asta o pune pe Abby în situații neobișnuite, pentru că Mike devine un fel de Cyrano modern, care o consiliază în legătură cu toate tehnicile de seducție, începând cu atingerile întâmplătoare și terminând cu mâncatul unui crenvurști de la două capete. Dar predarea acestor tehnici un face decât să mărească atracția magnetică dintre profesor și elevă.

Cea mai mare plăcere a lui Heigl era să se dueleze verbal cu Gerard Butler. “Iubesc genul ăsta de ping-pong verbal care se practica odinioară la Hollywood și pe care nu prea îl mai întâlnești acum,” spune ea. “Mie și lui Gerry ne-a plăcut enorm dialogul acesta spumos, care era o sursă permanentă de amuzament. Chiar și în viața de zi cu zi, dacă ieși în oraș cu un cuplu de oameni haioși, care-și dau replica în felul acesta, te simți extrem de bine cu ei și-ți face plăcere să participi la conversația lor. Cam așa ceva s-a întâmplat și între noi, în modul cel mai firesc.”

Punctul lui de vedere Adevărul despre bărbați și femei: o perspectivă comică
jinglebells