Articole The Ugly Truth

(2009)

Adevărul gol-goluț

Punctul lui de vedere

Gerard Butler este Mike Chadway, un bărbat care știe ce vrea... sau nu?

Pe celălalt taler al balanței iubirii se află Mike Chadway, interpretat de Gerard Butler, care a cucerit publicul în calitate de războinic în filmul de acțiune 300, în rolul romantic, alături de Hilary Swank din P.S. I Love You sau în cel al aventurierului din filmul de familie Nim’s Island. Aici, starul scoțian se află într-un rol cu totul nou pentru el – un expert în dragoste fără prea multe scrupule și cu o limbă ascuțită ca o sabie japoneză.

Butler s-a simțit imediat atras de scenariu. “Sinergia dintre bărbați și femei din această povestire este un pic mai deocheată decât am fost obișnuiți să vedem până acum, dar tocmai acest lucru reușește să transmită mesajul pentru că e extrem de veridic,” spune el. ““Este ceva foarte franc și oarecum mai neobișnuit, despre ceea ce se întâmplă în relația dintre o femeie și un bărbat. Exact asta m-a atras cel mai mult. Asta le permite personajelor să spună lucruri în legătură cu care oamenii gândesc de obicei: ‘Nu-mi vine să cred că a spus așa ceva și totuși e adevărat.’”

Mike Chadway i-a stârnit interesul lui Butler, nu numai pentru că este opusul personajului interpretat de Katherine Heigl, ci și pentru că, îndărătul unui comportament vulgar el ascunde, deși n-ar recunoaște niciodată, o personalitate complexă. “Ai putea spune că Mike Chadway este sexist și misogin, sau oricare dintre acestea, dar e un tip isteț, are umor și o fire extrem de naturală și sinceră,” comentează Butler. “Cu siguranță că e cam încrezut. Dar, pe măsură ce se derulează filmul, constați că el se dezvoltă, transformându-se într-o persoană la care nu te așteptai.”

Distribuția Cum vede ea lucrurile
jinglebells