Danila Prepeleac

(1996)

Danila Prepeleac

Poster Danila Prepeleac Poster Danila Prepeleac

Sinopsis Danila Prepeleac

Fanita, un tanar dornic sa castige bani in urma unor initiative personale, va esua in toate aceste intreprinderi, lasandu-se in cele din urma convins sa intre in C.A.P.-ul din sat. Umor. Dragoste și poezie. Suspans. Ecranizare dupa nuvela "Padurea" de Dumitru Radu Popescu.
"Fanita, eroul intamplarilor din film nu este decat Pacala al zilelor noastre sau mai bine zis un Danila Prepeleac." - Dinu Sararu - 1965

A contribuit la sinopsis-ul filmului: Andreea2101
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7

Caseta tehnică

Produs de

Studioul "Buciumul"

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Cahill33 pe 13 Octombrie 2009 23:05
ajutama
ajutati-ma va rog .spunetimi unde trebie sa apas ca sa fac download caci nu ma pricep .Va multumesc anticipat
13 5
efim pe 20 August 2009 12:07
danila prepeleac
super imi place foarte,mult vreau sal vad chiare este un film ce trebuie vizionat
super si as dori sal descarc

4 3
cezarika21 pe 16 Februarie 2016 08:21
Interpretări bune, film modest
Ecranizarea moldo-română a poveștii omonime a lui Ion Creangă a fost plină de intenții mari, dar realizarea nu s-a ridicat la nivelul dorit. Moartea regizorului Ion Popescu-Gopo care lucra la această coproducție a adus producția într-un impas, văduvind-o de spiritul creator plin de fantezie care putea combina stilul narativ și umorul lui Creangă cu imaginația fantastică a cineastului obișnuit să vadă imagini cinematografice în textul literar.

Ce a ieșit în final: un film asemănător cu producțiile cinematografice naive ce erau prezentate în emisiunile matinale pentru copii de la începuturile anilor '90 gen Arlechino cu Mihai Gruia Sandu sau Abracadabra cu Marian Râlea. Singurul plus îl constituie doar interpretările bune ale actorilor și coloana sonoră cu ecouri folclorice autohtone, pentru că în rest se simte doar o lipsă de inspirație… citeşte

3 0
Cretzulynne pe 12 August 2014 15:17
Greseala la sinopsis !!!
Nu este corect "Ecranizare dupa nuvela "Padurea" de Dumitru Radu Popescu.", ci de fapt este asa: "ecranizare dupa "Danila Prepeleac" de Ion Creanga."

De fapt, acelasi sinopsis exista si la filmul Un suras in plina vara 1963

1 0
carmen_angelus_romila pe 02 Octombrie 2018 12:03
Iatal intr-o interpretare foarte reusita pe cunoscutul nostru actor Mircea Diaconu, dandu-i viata legendarului si popularului personaj "Danila Prepeleac", impreuna cu aventurile sale fantastice si pline de umor.
0 0
Iulidesprefilme pe 30 August 2017 19:25
Ecranizarea poveștii lui Ion Creangă, Dănilă Prepeleac, beneficiază de interpretarea unor actori români valoroși, precum: Mircea Diaconu, Dem Rădulescu, Draga Olteanu Matei...Transpunerea cinematografică surprinde prin redescoperirea valorilor folclorice, a istețimii țăranului român care se pune cu ...dracul ! Finalul este moralizator, conceput pe o secvență tragi -comică...Banii (ochiul dracului) proveniți din vistieria Necuratului se duc la...dracu' !
0 0
monicastoian pe 14 Ianuarie 2012 15:26
ajutor va rog
cum pot vedea sau descarca acest film, as dori sa-l vad! Multumesc!
0 3
Snayper pe 13 Noiembrie 2009 18:57
Ajutor va rog
va rog ajutatima cineva da ca puteti si spunetimi de unde pot descarca filmul danila Prepeleac var og frumos va voi fi foarte recunoscator
0 5

Spune-ţi părerea despre Danila Prepeleac

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Danila Prepeleac
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells