Articole The Ugly Truth

(2009)

Adevărul gol-goluț

Adevărul despre bărbați și femei: o perspectivă comică

“Nimeni nu va ieși învingător din bătălia sexelor.
Taberele fraternizează prea repede cu dușmanul.”
--Secretarul de stat Henry Kissinger

De secole, marii gânditori au filozofat pe tema prăpastiei dintre bărbați și femei și dintre modul cum văd ei lumea, încercând să afle dacă vor reuși vreodată să se înțeleagă cu adevărat. Pentru Mike Chadway, fenomenul care a făcut senzație la posturile de cablu TV și care lucrează acum la matinalul televiziunii Sacramento, răspunsul este extrem de simplu: nu fi tâmpit! Bineînțeles că bărbații și femeile se pot înțelege… dar mai ales între cearșafuri, și numai dacă femeile vor începe să accepte că bărbații sunt niște ființe primare, carnale, simpliste, care nu caută decât sexul.

Riscantul punct de vedere al lui Mike a ridicat enorm rating-urile emisiunii, dar a iritat-o la culme pe producătoarea Abby Richter, care susține o poziție complet diferită. În lumea lui Abby există dragostea adevărată, iar modul de a o obține este să găsești un bărbat care să prețuiască sufletul. Ea e gata să se bată cu Mike pentru a-i dovedi că bărbatul romantic există în realitate, un adevărat cavaler în armură strălucitoare.

Dar este oare adevărat că soluția se găsește chiar la mijloc, între punctele de vedere ale lui Abby și Mike? Aceasta este întrebarea și provocarea jucăușă, cu rezultate incredibile, din comedia Adevărul gol-goluț, care îi reunește în aceeași echipă pe regizorul Robert Luketic (21, Monster-In-Law, Legally Blonde) și cuplul neîntrecut de actori de comedii Katherine Heigl și Gerard Butler.
Luketic afirmă: “Cred că ne dăm seama cu toții că bărbații și femeile sunt construiți diferit, iar asta îți dă libertatea de a te juca cu concepte cum ar fi diferența sau apropierea dintre sexe, într-un film care este onest și franc, dar totodată obraznic și ireverențios. Cu siguranță că suntem egali, dar adevărul este că bărbații vor ceva, iar femeile vor altceva – și că asta îi face să se ciocnească uneori, și totuși... diferențele dintre ei fac ca dragostea să fie atât de incitantă și minunată.”

Deîndată ce a fost scris, scenariul i-a încântat pe producătorii de la Lakeshore și i-a atras interesul lui Robert Luketic. “Primul meu film a fost Legally Blonde, așa că mi s-a părut extraordinar să revin la cooperarea cu scenaristele pe care le cunoșteam pentru a ne distra din nou împreună,” spune regizorul. “Apoi am auzit că cei de la Lakeshore se aflau în tratative cu Katherine Heigl pentru rolul principal, așa că mi-am spus pe dată ‘Dacă joacă ea, atunci intru și eu în horă.’”

Cum vede ea lucrurile
jinglebells