Inland Empire

(2006)

Imperiul minții

Poster Inland Empire Postere Inland Empire

Sinopsis Inland Empire

Inland Empire

O actriță se pregătește pentru cel mai important rol al ei, dar, când se îndrăgostește de partenerului ei de pe marele ecran, își dă seama că viața ei începe să se asemene cu filmul în care joacă. Actrița devine tot mai confuză când află că filmul este de fapt remake-ul unui producții poloneze blestemate, 47, care nu a fost terminată niciodată din cauza unei tragedii de nedescris petrecute pe platourile de filmare: cei doi actori principali au fost uciși.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
Laura Dern Laura Dern Nikki/Sue Jeremy Irons Jeremy Irons Kingsley Stewart Naomi Watts Naomi Watts Suzie Rabbit (voce)
Julia Ormond Julia Ormond Doris Side Laura Harring Laura Harring Jane Rabbit Nastassja Kinski Nastassja Kinski The Lady
Mary Steenburgen Mary Steenburgen Terry Crews Terry Crews Street Person #3 David Lynch David Lynch Bucky J (voce)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Studio Canal

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Studio Canal

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

SUA

Site oficial

Inland Empire
Film disponibil pe DVD în România

Box office Inland Empire

Weekend premieră (09.07.2007)
  • Loc 12
  • Spectatori 285
  • Încasări (RON) 5.030,00
Total
  • Spectatori 1.044
  • Încasări (RON) 15.608,00
  • Încasări (USD) 6.834,24

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mariussabou pe 21 Noiembrie 2011 08:56
ALEGORIC!
Un film alegoric ,construit strategic in format "puzzle' marca DAVID LYNCH.un film " greu de digerat" si din punctul meu de vedere fara sens. sunt fan d.lynch, sau mai bine spus sunt un fan inrait twin peaks ( film + serial)..dupa fenomenul Twin peaks....cam in aproape toate filmele ,,dau exemplu Mulholland Drive,Lost Highway implicit Inland empire , se " repeta" acelasi nucleu fantezist, cu care ne am obisnuit deja ....nu e nimic rau , dar din pacate INLAND EMPIRE e construit , doar din elemente alegorice ...cum le numesc eu ' furtuni din creier" sau introspectii.Pentru fanii genului , e un alt film de colectie , pentru mine a fost o pierdere de timp...
5 3
mariussabou pe 22 noiembrie 2011 11:37
Un film alegoric ,construit strategic in format "puzzle' marca DAVID LYNCH.un film " greu de digerat" si din punctul meu de vedere fara sens. sunt fan d.lynch, sau mai bine spus sunt un fan inrait twin peaks ( film + serial)..dupa fenomenul Twin peaks....cam in aproape toate filmele ,,dau exemplu Mulholland Drive,Lost Highway implicit Inland empire , se " repeta" acelasi nucleu fantezist, cu care ne am obisnuit deja ....nu e nimic rau , dar din pacate INLAND EMPIRE e construit , doar din elemente alegorice ...cum le numesc eu ' furtuni din creier" sau introspectii.Pentru fanii genului , e un alt film de colectie , pentru mine a fost o pierdere de timp
mymanakarma pe 02 Ianuarie 2011 00:29
E foarte usor sa negi si sa ignori cand nu te simti stapan pe situatie! Pana si neuro-psiho-logic observam o activitate cerebrala mai intensa cand activam ariile ce tin de emotii negative :) Cand ceva devine ambiguu si greoi e prost, cand nu ai pic de mister e banal...in fond suntem oameni si habar nu avem ce cautam aici si acum- Imperiul mintii. Atat de sugestiv titlu si totusi atat de neinteles: it's all about our main issue: Subconstientul! Simboluri: doar cu asta opereaza creierul nostru; arhetipuri. Un film Jung-ian redat de Lynch in nebunia lui creatoare si de neinteles. si cand creierul tau pierde contactul cu realitatea se "trezeste" intr-o stare de amortire, alfa, beta si gata-se rupe filmul. That's the point: a reusit. e singurul care stie sa vorbeasca cu propriu-i subconstient. Lynch, veriga lipsa din orice cerebel :D
3 1
mvpsebi pe 17 Iulie 2011 02:05
La ce naiba de film m'am uitat, nici acum nu stiu! Lynch are "harul" de a te indobitoci prin creatiile sale, iar ce a facut aici a depasit limita palpabilului pentru mine. Tentatia e mare, tipic lui, isi invaluie scenele in mister, cu un estetic oribil, o atmosfera agasanta, imagini lipsite de valenta electrica, spre deosebire de mintea sa hiper stimulata.

Insa e o problema, esti tras pe sfoara, e o capcana, un labirint, un gard de inalta tensiune. Te pierzi in visele sale, ai parte de electrosocuri daca patrunzi in subconstientul sfantului, noroc ca eu am scapat viu si nevatamat. La o adica, am inteles mai o iota la suta din filmul asta, scenariu haotic, fara poveste de spus, fara mesaj de transmis, bine ca m'am obisnuit deja cu regizorul asta sa'si bata joc de mine, pozitiv like.

In ideea mea, la aceasta productie omul asta, pe platouri fiind, cu scaunelul… citeşte

2 2
Frank Booth pe 18 Iulie 2007 17:49
Un film pour le conaisseurs am putea spune in prima instanta. Precedentul Mulholland Drive pare acumun fel de ghicitoare de copii.In Inland Empire Lynch se dezalntuie si ne ofera o noua capodopera. Criticii sunt foarte subiectivi. Am vazut ca multi par depasiti de film si nu stiu ce sa zica. Mult spun ca e ok, lasandu-ne impresia ca au inteles filmul. Insa multi habar nu au despre ce vrea Lynch sa vorbeasca.
Pentru toti cei care vor sa inteleaga acest film le recomand sa vada in prealabil Mulholland Drive.

2 3
Pitbull pe 12 Decembrie 2010 01:08
Moşu' s-a senilizat
Inland Empire - Moşu' s-a senilizat
Snobul care se respectă exultă când vede câte-un film (sau spectacol de teatru, sau volum publicat, sau tablou, sau sau sau...) din care nu pricepe nimic - fiindcă atunci are prilejul să se declare singurul care-a penetrat adevărurile absconse încriptate imuabil în stratul ezoteric al respectivei mari opere. Daţi un Google cu Inland Empire şi veţi vedea căcălău-Măria-Ta de marţafoi cu ştaif declarându-l "filmul anului" şi că "ce puternic e" şi ce mult "dă de gândit" şi mamă ce-o să mai vorbească toată lumea despre el.

"Toată lumea", adică ei, ai lor şi ale lor, fiindcă lumea largă şi toată nu prea tinde să vorbească despre ceva din care n-a priceput nimic - da' chiar nimic; şi nu din vina ei, ci pur şi simplu pentru că pe autor îl doare-n pix de cei care-i văd filmul. E un adevăr ştiut… citeşte

2 5
savagecop pe 20 decembrie 2010 01:23
Intr-adevar a cam luat-o pe ulei aici Lynch. Mare branza n-am inteles nici eu din filmul asta si mi s-a parut extrem de plicticos per ansamblu (si eu care credeam ca-s singura si mi-era asa rusine si-mi ziceam in mintea mea ' cum dracu sa te plictisesti la un film de Lynch?' :D). Si nu mai zic ca multe secvente / situatii inutile si nejustificate. Cine stie ce-o fi fost in mintea lui regizoru' cand l-a turnat. Asa tind sa faca toti dupa un numar de ani de experienta: vor sa faca filmu' filmului filmologiei sensului suprem. Unora le iese, altora mai putin. Pentru mine Lynch ramane Eraserhead si Twin Peaks. In primul rand Twin Peaks. Capodopera suprema.
daniel_florescu pe 6 ianuarie 2014 23:53
N-aș fi răspuns unui astfel de mesaj, unei astfel de persoane. Până la urmă cutez a ridica două vorbe împotriva acestui ”remarcabil” critic, doar pentru că încep să mă satur de astfel de predicanți cinici, infatuați care, despre mediocritate și snobism trâmbițeaza oriunde și oricât, doar, doar se vor simți mai elevați. Lăsând deoparte maliția și aroganța, credeți cu adevărat în pertinența comentariului dvs., legat de acest film?
DragonMaster pe 10 Ianuarie 2013 10:42
Unul din cele mai grele filme pe care nu le poate intelege oricine
Dupa ce am vizionat Lost Highway si Mulholland Drive am ramas uimit de ce filme poate face regizorul David Lynch care are un stil unic de filmare pe care il admir enorm.
Despre Inland Empire pot spune ca este unul din cele mai greu de inteles filme pe care le-am vazut vreodata chiar daca am cautat si pe internet explicatii si am inteles unele lucruri tot raman parti din film pe care cu greu iti dai seama.Are o nota mica pe imdb deoarece multi critici nu au inteles acest film si probabil nici regizorul nu stie exact dupa cate am inteles.Ofer nota 9 acestui film iar daca va plac filmele gen mister atunci acest film va este indicat.

1 2
into_the_labyrinth pe 17 Iulie 2011 01:42
Un film despre realizarea unui alt film.... si nu oricare, ci un remake dupa o productie neterminata, din cauza unei crime... Mai vazusem ceva de genul acesta in I love your work si Don t look up, dar nu sub bagheta extravagantului si sofisticatului David Lynch. Sunt mai multe planuri care se succed si trebuie sa fii foarte atent, pt. ca altfel actiunea risca sa-si piarda din inteles. O pelicula halucinanta, pana la un punct experimentala - si extrem de bine interpretata de actori foarte talentati. Poate ca regizorul exagereaza putin in tentativa de a face un film ”altfel”, dar prin comparatie cu alte productii (nu ma refer la cele ale sale), merita vazut! Original.
1 2
WEbster pe 16 Martie 2010 20:55
Ma recunosc depasit...
Iata un film la care ambiguitatea si dificultatea lui ma depaseste. Nu credeam sincer ca va fi asa, dar aici Lynch se dezlantuie si desi atmosfera si misterul creat este pe placul meu, filmul a iesit prea greoi prea ambiguu. Dar imi place prea mult pentru a ramane la o singura vizionare si sper ca la a doua sa descopar ce e de descoperit si sa-mi ramana intiparit ca alte filme ale lui Lynch
1 3
sweetyalexya pe 5 mai 2011 23:17
cred ca daca te uiti de vreo 2 ori cu atentie ai sa intelegi ideea sugerata de producator
WEbster pe 6 mai 2011 00:37
Recunosc ca m-am avantat cam tare cand am scris comentariul. Ma simteam ca la primul film de Lycnh (nu intelesesem mare lucru, dar ma chinuiau scenele si misterul). Ei bine, m-am uitat si a doua oara la film si i-am prins oarecum actiunea (o actiune absolut haotica, fir epic prea dezordonat). Dar sa inteleg ideea sugerata de regizor? Nu cred ca voi face asta, pentru ca Lynch s-a jucat cam mult cu filmul asta, l-a facut din distractie (gen "am niste idei, hai sa le aplic intr-un film dar sa-l fac in asa fel incat sa nu exprime nimic, pentru ca ideile pe care le am sunt prea banale"). Sunt unele scene regizate genial, sunt unele idei desi banale, par extraordinare; dar degeaba, sunt prea putine, iar filmul tine 3 ore. As vrea ca Lynch sa fi continuat cu filme ca Eraserhead, Mulholland Drive, nu cu un o productie egoista ca Inland Empire.
Carcotas pe 25 Iulie 2020 13:32
Sa faci din rahat bici,incercand sa si pocneasca
Lung,lent,cu Laura Dern omniprezenta dar fara ocupatie. Bla...bla...bla..intr-o lumina si atmosfera crepusculara. Un crampei de melodie,la sfarsit,care face cat tot filmul.
0 0
karenin08 pe 06 Iunie 2012 22:21
Dupa ce am vazut The Lost Highway si Mulholland Drive pretentiile mele la adresa acestui incredibil David Lynch era foarte mari.Din pacate aceste sperante s-au concretizat in nimic.
0 0
margott pe 03 Septembrie 2011 22:59
Cel mai enervant film al lui Lynch. La fazele in care lucrurile pareau sa nu aiba niciun sens imi venea pur si simplu sa-l dau pe repede-inainte, dar teama de a pierde definitiv firul actiunii m-a tinut captiva in fata ecranului. Am vazut Twin Peaks si mi-a placut. Am vazut Mulholland Drive si mi-a placut. Inland Empire insa m-a depasit, m-a pierdut Lynch chiar din prima ora de vizionare a filmului. Nu-l notez, n-are rost.
0 2
copila_satanista pe 23 Octombrie 2010 00:49
hellaaau! chiar trebuia povestit in asa hal in sinopsis?
0 2
aayana pe 13 Aprilie 2010 20:12
Ameţitor, fara pic de fir epic. Răbdare multă! Doar e Lynch. Trebuie sa te concentrezi mai degraba pe feţele filmate de aproape şi astea distorsionate, hâde, horror-istice. Inland Empire e un fel de coşmar, o exagerare a unei poveşti care, dacă ar fi fost prezentată altfel, ar fi fost banală.
0 2
alex_il_fenomeno pe 21 Ianuarie 2012 16:18
este un film uimitor , intrecand orice asteptare . daca inceputul se face intr-un ritm foarte lent , insa placut , totul incepe sa captiveze totodata cu temerile pe care actrita incepe sa le resimta , temeri care cresc curiozitatea foarte mult , incat nici nu mai tii evidenta timpului . desi nu se intampla nemaipomenit de multe lucruri , povestea este foarte ampla , desfasurata pe multe fire narative , ceea ce il face greu de inteles , insa valoros . merita urmarit cel putin o data .
0 5

Spune-ţi părerea despre Inland Empire

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Inland Empire
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells