Articole Gamer

(2009)

Gamer - Jocul supraviețuirii

Despre distribuție

GERARD BUTLER (Kable) s-a impus ca actor consacrat in rolul curajosului rege Leonidas din blockbusterul lui Zack Snyder 300. Filmul a daramat recordurile de box-office in weekendul de deschidere, cu incasari de peste 450 de milioane de dolari in toata lumea.
Vara aceasta, Butler joaca in comedia romantica a lui Robert Luketic The Ugly Truth/ (Adevarul gol-golut), alaturi de Katherine Heigl. In martie 2010, Butler isi va imprumuta vocea in animatia produsa de Dreamworks How to Train Your Dragon.
Pe langa actorie, Butler si-a lansat compania de productie, Evil Twins, impreuna cu managerul lui, Alan Siegel, in martie 2008. Primul film pe care il vor produce va fi thrillerul psihologic intitulat Law Abiding Citizen, impreuna cu The Film Department si Overture Films.
De curand, Butler a jucat in filmul lui Guy Ritchie Rocknrolla, alaturi de Thandie Newton si de Jeremy Piven.
Desi el este mai bine-cunoscut pentru filmele de actiune, Butler e un actor versatil, putand interpreta roluri apartinand tuturor genurilor de film. In martie 2008, Butler a fost vazut in filmul de aventura pentru copii Nim's Island/(Insula lui Nim), alaturi de Jodie Foster si de Abigail Breslin. In decembrie 2007, Butler a jucat in drama romantica P.S. I Love You/ (P.S. te iubesc) cu Hilary Swank.
A mai jucat in versiunea lui Andrew Lloyd Webber a The Phantom of the Oper/ (Fantoma de la Opera). A fost extrem de apreciat de critici pentru interpretarea alaturi de Emily Mortimer in filmul independent Dear Frankie, care a fost ecranizat la Festivalul de Film de la Cannes. Butler a mai jucat in Beowulf & Grendel, The Game of Their Lives/ (Meciul vietii), Timeline/ (Prizonierii timpului), Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life/ (Lara Croft Tomb Raider: Leaganul vietii) si Reign of Fire/ (Regatul de foc).
In 1997, Butler si-a facut debutul in lungmetraje in drama lui John Madden Her Majesty, Mrs. Brown, alaturi de Judi Dench. In filmografia lui sunt incluse rolurile de la inceputul carierei, in Fast Food, One More Kiss, Harrison's Flowers/ (Destine in razboi) si adaptarea pentru marele ecran din 1999 a piesei lui Cehov The Cherry Orchid/ (Livada cu visini).
Nascut in Scotia, Butler si-a facut debutul pe scena la varsta de 12 ani, in musicalul "Oliver", la celebrul Kings Theatre din Glasgow. In tinerete, visurile lui au fost deturnate temporar de la actorie, si a studiat Dreptul timp de sapte ani inainte sa se intoarca pe scena, la Londra. In 1996, a primit un rol in productia de succes Trainspotting/ (Trainspotting - Din viata scapa cine poate). Mai tarziu a jucat pe scena londoneza in piese precum Snatch si punerea in scena de catre Donmar Warehouse a piesei lui Tennessee Williams Suddenly Last Summer, alaturi de Rachel Weisz.

Trecand cu usurinta de la meseria de antreprenor de pompe funebre din serialul de televiziune Six Feet Under/ (Sub pamant SRL) la chimist care analizeaza probele de sange si criminal in serie in serialul marca Showtime Dexter, MICHAEL C. HALL (Ken Castle) continua sa uimeasca publicul cu personajele lui provocatoare si inteligente.
Avand la baza romanul lui Jeff Lindsay "Darkly Dreaming Dexter", Dexter reprezinta o incursiune neobisnuita in mintea ucigasului sociopat, care are ca tinta criminali cu metode mai conventionale de pedeapsa. Sezonul 4 din "Dexter" va avea premiera pe data de 27 septembrie, la Showtime. Pentru interpretarea din Dexter, Hall a fost nominalizat la Emmy si a primit trei nominalizari consecutive la Globurile de Aur si la Premiile SAG.
Fost actor de teatru, Hall a facut o impresie de neuitat in rolul fratelui mai mic David Fisher in serialul de succes, marca HBO "Six Feet Under" ("Sub pamant SRL"). Pe parcursul celor cinci ani de difuzare, Hall a fost nominalizat la Premiile Emmy la categoria "Cea mai buna interpretare a unui actor principal intr-un serial" si a fost distins de AFI Male Television cu Premiul "Actorul anului". Hall alaturi de distributia din Six Feet Under a primit in anii 2003 si 2004 premiul pentru "Cea mai buna interpretare a unei distributii de serial" din partea Screen Actors, categorie la care au fost nominalizati si in anii 2002 si 2005.
In domeniul cinematografic, Hall va aparea in continuare in productia lui Barry W. Blaustein Peep World alaturi de Sarah Silverman si de Rainn Wilson. Filmul prezinta relatiile dintre patru frati care explodeaza cand afla ca unul dintre ei a scris o carte ce divulga secrete de familie. Filmografia lui Hall mai include filmul lui John Woo Paycheck ("Cecul sau viata") in drama independenta Bereft ("Vaduva").
Originar din Carolina de Nord si absolvent al Universitatii din New York cu specializare in actorie, Hall a aparut in aproape 12 productii teatrale importante. Si-a facut debutul pe Broadway ca prezentator in Cabaret, regizat de Sam Mendes si, cel mai recent, a jucat rolul lui Billy Flynn in Chicago. In afara Broadway-ului, Hall a jucat alaturi de Alec Baldwin si de Angela Bassett in Macbeth, in regia lui George C. Wolfe si in Cymbeline cu Liev Schreiber, pentru Festivalul New York Shakespeare, in Timon of Athens si in Henry V la Public Theater, in The English Teachers pentru Manhattan Class Company, productia Manhattan Theater Club Corpus Christi, in regia lui Joe Mantello si cu Brian Cox in Skylight la Mark Taper Forum.

AMBER VALLETTA (Angie) este senzatia filmului. Este o actrita dinamica, in acelasi timp mama si model de succes.
Ultima data a putut fi vazuta in filmul independent produs de ThinkFilm's My Sexiest Year alaturi de Harvey Keitel si de Frankie Muniz.
In continuare, Amber va juca in The Spy Next Door alaturi de Jackie Chan, pentru Lionsgate. Aceasta comedie de actiune urmeaza sa fie lansata in 2010.
Amber a aparut in numeroase filme de succes cu buget mare, precum Raising Helen / (Mamica de ocazie), The Transporter 2/ (Curierul 2) si The Family Man/ (O alta sansa). Valletta mai poate fi vazuta si alaturi de Harrison Ford si de Michelle Pfeiffer in filmul What Lies Beneath / (Dincolo de aparente). Filmele ei au incasat peste 1,1 miliarde de dolari la box-office in toata lumea.
Crescand in Oklahoma, initial a vrut sa devina sociolog si sa lucreze in scopuri sociale, dar viata ei a luat o turnura diferita. Mama ei a inscris-o la o scoala de modeling cand avea 15 ani si, nu dupa mult timp, a aparut in paginile revistei italiene Vogue si pe coperta revistei frantuzesti Elle. De atunci, Valletta a aparut in numeroase campanii publicitare, cum ar fi Versace, Escape de la Calvin Klein, DKNY, Prada, Valentino, Jill Sander, Gucci si Chanel. A gazduit House of Style de la MTV impreuna cu modelul Shalom Harlow, si a devenit chiar imaginea casei Elizabeth Arden.
Amber se implica foarte des in actiuni de caritate. In 1995, a organizat o actiune de binefacere numita Supermodels Stepping Out Against Hunger, un spectacol de moda care a avut loc in orasul ei natal, in beneficiul Tulsa Community Food Bank. Sprijina, de asemenea, initiativele Green si Oceana. In prezent, ea locuieste la Los Angeles impreuna cu familia ei.

Despre echipa de producție Note de producție
Film - Gamer

Gamer

(2009)
Gamer - Jocul supraviețuirii
6.8 1033 voturi 79 păreri
jinglebells