Articole Gamer

(2009)

Gamer - Jocul supraviețuirii

Despre echipa de producție

MARK NEVELDINE (scriitor/regizor/producator executiv) s-a nascut in Watertown, New York, si s-a specializat in drama/psihologie la Colegiul Hobart, unde a fost un sportiv eminent si preferat al decanului. Si-a inceput cariera ca actor si regizor de teatru in afara Broadway-ului, lucrand la peste 25 de piese in NYC, pentru ca apoi sa treaca in spatele camerei, ca director de imagine la documentare, videoclipuri muzicale si episoade-pilot pentru productii de televiziune. Printre proiectele la care a lucrat ca director de imagine se numara si This Beautiful Life, cu Ned Beatty. Cel mai recent, impreuna cu Brian Taylor, Neveldine a scris, a regizat si a produs Crank High Voltage/ (Crank: Tensiune Maxima), avandu-l in distributie pe Jason Statham.

BRIAN TAYLOR (scriitor/regizor/producator executiv) s-a nascut in Pasadena, California, si a fost director de imagine la o varietate de scurtmetraje premiate si filme independente. Munca depusa ca regizor si operator cinematografic la The Man Who Loved Elevators (un scurtmetraj care are la baza piesa lui Charles Bukowski) l-a impus pe Brian ca un pionier al formatului HD si subliniat calitatile DigitalxDigital de la Cinequest.
Cei doi si-au unit fortele la "The Keys" (un film de actiune suprarealist) filmat in Maroc, inventand una dintre multele lor tehnici de filmare, "roller-dolly". Prima parte a anului 2002 si-a petrecut-o in republica Dominicana, finalizand documentarul despre familia Fuentes, producatoare de trabucuri.
Dupa intoarcerea in Statele Unite, echipa de regizori a fost contactata imediat de @radical.media pentru spoturi publicitare si videoclipuri muzicale. Prin intermediul @radical.media au regizat reclame premiate pentru for Nike, Motorola, Bud Light, Powerade, KFC, Michelob si Honda.
Neveldine si Taylor au abordat filmele artistice cand au scris, au regizat si au filmat Crank/ (Razbunare si adrenalina), cu Jason Statham, impreuna cu Lakeshore Entertainment si cu Lionsgate. Au scris si au produs thrillerul Pathology/ (Patologie), cu Milo Ventimiglia. In continuare, au facut iarasi echipa cu Statham pentru Crank High Voltage/ (Crank: Tensiune Maxima). Echipa are contracte cu 20th Century Fox, Warner Brothers si cu Mandalay Pictures. Neveldine & Taylor a mai produs si regizat Brand X (un episod-pilot pentru FX).

TOM ROSENBERG (producator) este presedintele companiei Lakeshore Entertainment, pe care a fondat-o in anul 1994. A produs Million Dollar Baby/ (O fata de milioane), care a castigat Oscarul in 2004 la categoria "Cel mai bun film". Clint Eastwood a jucat si a regizat filmul, din distributie mai facand parte Hilary Swank si Morgan Freeman. Filmul le-a mai adus Oscaruri lui Eastwood ("Cel mai bun regizor"), Swank ("Cea mai buna actrita") si lui Freeman ("Cel mai bun actor intr-un rol secundar"). Rosenberg a fost de curand producator al filmelor The Ugly Truth/ (Adevarul gol-golut), cu Katherine Heigl si cu Gerard Butler, in regia lui Robert Luketic; Crank / (Razbunare si adrenalina) si Crank High Voltage/ (Crank: Tensiune Maxima), cu Jason Statham si al remake-ului dupa clasicul Fame. A mai produs Elegy/ (Elegie), adaptarea dupa romanul lui Philip Roth, The Dying Animal, cu Penelope Cruz si cu Ben Kingsley; Henry Poole Is Here, cu Luke Wilson si in regia lui Mark Pellington; Midnight Meat Train/ (Metroul groazei), cu Bradley Cooper; si Pathology / (Patologie), cu Milo Ventimiglia.
Intre filmele recente la care a participat ca producator se numara Underworld 3: Rise of the Lycans/ (Lumea de dincolo: Revolta lycanilor), cu Michael Sheen; Untraceable/ (Crime online), cu Diane Lane si in regia lui Gregory Hoblit; Feast of Love/ (Sarbatoarea iubirii), cu Morgan Freeman si cu Greg Kinnear, in regia lui Robert Benton; The Dead Girl, care a fost nominalizat de trei ori la Premiile Independent Spirit, intre care si la categoria "Cel mai bun film", in regia lui Karen Moncrieff; si The Last Kiss/ (Ultimul sarut), cu Zach Braff si cu Jacinda Barrett, regizat de Tony Goldwyn.
Alte proiecte ale lui Lakeshore includ primele doua filme Underworld, The Exorcism of Emily Rose/ (Un caz de exorcizare), The Cave/ (Pestera), Wicker Park/ (Carari intortocheate), The Human Stain/ (Culoarea minciunii), The Gift/ (Prezicere fatala), Autumn in New York/ (Toamna la New York), Passion of Mind/ (Viata dubla), The Mothman Prophecies/ (Profetiile omului-molie), Runaway Bride/ (De bunavoie si nesilita de nimeni), Arlington Road, 200 Cigarettes/ (200 de tigarete), Kids in the Hall: Brain Candy/ (Secretul fericirii), 'Til There Was You/ (Pana sa apari tu), Box of Moonlight/ (Gustul libertatii), The Real Blonde/ (O blonda adevarata) si Going All the Way/ (Pana la capat).
Rosenberg si-a inceput cariera cinematografica in calitate de cofondator al Beacon Communications, sub egida careia a fost producator executiv la filme precum The Commitments, Sugar Hill/ (O lupta pierduta), A Midnight Clear/ (Ultima noapte senina), Princess Caraboo/ (Printesa Caraboo), The Hurricane/ (Carter, zis Uraganul) si The Road to Wellville/ (Drumul spre Wellville).

Maiestria creatoare a lui EKKEHART POLLACK (director de imagine) a inceput odata cu studiile. Mai intai absolvent al Academiei de Design (Darmstadt, Germania), cu o specializare in Film & Imagine si cu diploma in Comunicare Vizuala, a continuat cu studii avansate de Desen si Pictura, la Academia de Arte Frumoase din Karlsruhe, Germania. Ekkehart a urmat o cariera de succes in film incepand cu anii '90. Cel mai recent proiect al lui a fost Pathology/ (Patologie), in distributia caruia a fost Milo Ventimiglia. Alte filme recente includ I Love You Baby, The Dead Diver in the Wood, Killer si Bodyguard. Pollack a mai lucrat si la o serie de documentare, intre care Michale Petrucciani - Non Stop, King Hussein of Jordan si Roy Black. Si-a demonstrat talentul si in reclame, pentru clienti ca Audi, Volkswagen, Marlboro, Nestle, Nivea, L'Oreal, McDonalds, Deutsche Bank si American Express pentru a numi doar o parte dintre ei. Pentru a-i distinge stilul unic de filmare, Pollack a primit o varietate de premii, intre care mai multe Medalii Mondiale de Argint, premii ADCD si un premiu pentru "Cea mai buna imagine".

Absolvent al Scolii de Film din cadrul Universitatii din Texas, Jerry Fleming (scenograf) si-a inceput cariera alaturi de cineastul Robert Altman si a asigurat scenografia la serialul marca HBO al lui Altman Tanner '88, precum si la filmele acestuia The Player/ (Cluburi si baruri) si Shortcuts. Dupa ce a asigurat decorurile filmului de succes Bottle Rocket/ (Destine incrucisate), Fleming s-a indreptat spre cariera de scenograf cu filmul Live Nude Girls/ (Petrecerea burlacelor). Intre filmele la care a lucrat, se numara Permanent Midnight, Jawbreaker/ (Strategie), Things You Can Tell Just by Looking at Her/ (De cinci ori femeie), Breakin' All the Rules/ (Maestrul despartirilor), Pathology/ (Patologie), Crank/ (Razbunare si adrenalina) si Crank High Voltage/ (Crank: Tensiune Maxima) , al patrulea proiect al sau cu regizorii Neveldine si Taylor.

Doobie White (editor) este un editor premiat la Los Angeles. Este cofondator la Therapy Studios, o companie de postproductie care realizeaza reclame, filme, videoclipuri muzicale si clipuri online. Filmografia recenta a lui Doobie include Crank High Voltage ("Crank: Tensiune Maxima") si Transcendent Man.

Cariera lui ALIX FRIEDDBERG (designer de costume) include atat filme artistice, cat si productii de televiziune. Filmografia ei include Sunshine Cleaning in regia lui Christine Jeffs, avandu-le in distributie pe Amy Adams si pe Emily Blunt; alte proiecte recente sunt Dan in Real Life in regia lui Peter Hedges, debutul regizoral al lui Ben Affleck Gone Baby Gone/ (Disparuta fara urma) si A Lot Like Love/ (Din prea multa dragoste) in regia lui Nigel Cole. O mare sansa pentru Alix a fost cand producatorul Jerry Bruckheimer a angajat-o pentru filmul Glory Road, ca rezultat al muncii ei la doua dintre serialele lui de televiziune Without a Trace/ (Disparuti fara urma) si CSI: Crime Scene Investigation. In prezent, lucreaza la noul serial marca HBO Hung, asteptand lansarea filmului Extract, cu Jason Bateman.

Compozitorul premiat la Emmy GEOFF ZANELLI (compozitor) a scris muzica pentru o serie de cineasti distinsi, intre care Steven Spielberg, Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski, Jeffrey Katzenberg, DJ Caruso, David Koepp, Ed Zwick, Ridley Scott, John Woo, Mark Neveldine, Brian Taylor, Howard McCain si Michael Bay.
Zanelli e cunoscut pentru versatilitatea lui, combinand adesea muzica din diferite genuri si culturi, pentru a da nastere unui rezultat original si contemporan. Aduce cu el o combinatie incredibila de talent muzical, tehnica si dragoste pentru toate genurile muzicale.
Nascut in sudul Californiei, Zanelli si-a inceput cariera cantand la chitara si compunand muzica pentru numeroase piese locale. In timpul bursei obtinute la Colegiul de Muzica Berklee, Zanelli s-a specializat si in Productie de Muzica de Film/Inginerie. A fost distins atat cu Premiul Doug Timm pentru creatiile muzicale din filme si Premiul Music Production and Engineering Scholar.
In 1994, compozitorul premiat cu Oscar Hans Zimmer l-a recunoscut pe Zanelli ca un tanar talent promitator, invitandu-l la L.A. pentru a se alatura grupului lui de talente in muzica. Zanelli si-a castigat repede reputatia, devenind specialist in mai multe stiluri de muzica, in timp ce a lucrat la albumul de debut de la Goldfinger precum si la filmul care i-a adus lui Zimmer Oscarul, The Preacher's Wife/ (Dragoste de inger).
Experienta si dorinta de munca a lui Zanelli l-au ajutat sa colaboreze cu compozitorul britanic John Powell la primul lui film de la Hollywood Face/Off / (Fata in Fata). De-a lungul anilor care au urmat, si-a construit o cariera de succes, fiind chemat sa compuna, impreuna cu Powell, Hans Zimmer, Harry Gregson-Williams si Steve Jablonsky, coloane sonore pentru mai multe filme, intre care: Pirates of the Caribbean 1, 2 si 3/ (Piratii din Caraibe 1, 2, 3), filmele premiate la Globurile de Aur The Last Samurai/ (Ultimul samurai) si Pearl Harbor, Hannibal, Live From Baghdad/ (In direct din Bagdad), Antz/ (Furnicutze) si Chicken Run/ (Evadare din cotet), Shark Tale/ (Povestea unui rechin) si Madagascar: Escape 2 Africa.
Experienta lui Zanelli s-a desavarsit in timpul colaborarii cu o serie de compozitori importanti din industrie, care l-au pregatit pentru un debut in forta in cariera lui solo. Unul dintre primele lui proiecte la care a lucrat singur a fost miniseria lui Steven Spielberg Into The West / (Pamantul eternei tinereti), care i-a adus un Premiu Emmy.
Demonstrandu-si versatilitatea, Zanelli a reusit intr-un singur an sa lucreze la filme precum Disturbia/ (Suspiciunea), Hitman/ (Hitman: Rau necesar), Outlander, Delgo si Ghost Town/ (Orasul fantomelor), cu o abordare unica. revenind la inceputurile lui de compozitor, a colaborat si el la melodia "Don't Make Me Wait" pentru Disturbia.
Avand reputatia unui compozitor foarte expresiv, Zanelli continua sa fie implicat in multe proiecte. In prezent, lucreaza la The Pacific, care inseamna a doua lui colaborare cu Steven Spielberg.

Sinopsis Despre distribuție
Film - Gamer

Gamer

(2009)
Gamer - Jocul supraviețuirii
6.8 1033 voturi 79 păreri
jinglebells