Totul despre Wreck-It Ralph!

de Ştefan Dobroiu în 5 Aug 2012
Totul despre Wreck-It Ralph!

Dacă faci parte din generaţia celor care pierdeau o mulţime de ore în sălile de jocuri video în anii '90, ai toate şansele să fii interesat de Wreck-It Ralph, noua animaţie a celor de la Disney. În primul rând, ştii probabil că ideea filmului este una originală. Adio prinţeselor fraţilor Grimm, vrăjitoarelor malefice şi muzicalurilor inspirate din basme, căci acum ai de-a face cu o poveste care omagiază câteva dintre cele mai cunoscute jocuri video din toate timpurile, întreţesându-le în jurul lui Wreck-It Ralph. Află cine e acesta şi ce visuri are în materialul de mai jos.

Wreck-It Ralph (vocea îi aparţine lui John C. Reilly) este eroul negativ din jocul Fix It Felix!. Ceea ce Ralph distruge, trebuie reparat de Felix, iar după trei decenii de făcut harcea-parcea totul în jur, lui Ralph i s-a cam acrit. El începe să se întrebe cum e posibil să-ţi iubeşti munca atunci când toţi cei din jurul tău urăsc ceea ce faci şi atunci se răzrvăteşte: ce-ar fi să devină, măcar o dată în viaţă, eroul pozitiv? Pentru a reuşi acest lucru, Ralph simte nevoia să evadeze din jocul său, dar lumea celorlalte jocuri s-ar putea să-l ia pe nepregătite pe "anchilozatul" erou, rămas în urmă în jocul său inspirat de popularul Super Mario Bros.

E imposibil să nu-ţi placă ideea acestui film, mai ales când te gândeşti că Ralph nu este decât un nemulţumit care îşi ia viaţa în mâini ca să arate că poate face şi altceva decât ceea ce toţi aşteaptă de la el. Poate crezi că Ralph nu e decât un oarecare, dar măcar are curajul să-şi urmărească visul, chiar cu riscul de a fi luat în râs de toţi cei din jur. Partea proastă este că Ralph, în disperarea sa de a deveni mai bun, dezlănţuie deasupra lumii jocurilor un inamic care ar putea să-i pună capăt acesteia.

Cea de-a 52-a animaţie Disney va fi lansată pe 2 noiembrie şi în România, în format 3D, iar formatul nu poate decât să ne bucure, din moment ce aşa poţi scoate şi mai mult, din punct de vedere vizual, de la ofertanta premisă a filmului. Te poţi aştepta la o adevărată evoluţie vizuală a lui Wreck-It Ralph, de la lumea în 8 biţi părăsită de erou până la violentele shooter-e unde Ralph se va folosi de statura sa gigantică (are trei metri înălţime şi 320 de kilograme) pentru a lupta, în sfârşit, pentru bine.

Printre jocurile care au influenţat aspectul lui Wreck-It Ralph se numără Super Mario Bros., Donkey Kong, Rampage, dar şi mult mai evoluatele Halo, Call of Duty şi seria Gears of War. Mario Kart şi Super Mario Galaxy pot fi şi ele incluse pe lista de influenţe. O mulţime de personaje de jocuri video cunoscute şi-au găsit loc în film (poţi vedea o parte în trailerul de la finalul acestui material) şi pentru un gamer adevărat va fi o adevărată încercare să le recunoască şi localizeze pe fiecare. Cei de la Disney au spus că alegerea acestor cameo-uri s-a făcut după ce angajaţii companiei au pus numele personajelor lor preferate pe un panou, iar prezenţa în film a depins de acordul companiilor.

Dacă îţi vor plăcea jocurile din film, bucură-te, căci deja se află în producţie jocuri bazate pe acestea, şi anume Fix It Felix Jr., Sugar şi Hero's Duty.

Îţi poţi da seama încă de pe acum că Disney speră să transforme Wreck-It Ralph într-o franciză, lucru cât se poate de normal având în vedere cantitatea imensă de produse extrem de variate ce ar putea intra pe piaţă în urma filmului. Compania se pricepe nu doar să realizeze şi să promoveze filme, ci şi să vândă tot felul de obiecte şi jucării bazate pe acestea. Dacă ai un copil acasă probabil ştii ce fascinaţie exercită jucăriile Disney asupra celor mici... Ce mai putem spune este doar că sperăm din toată inima ca Wreck-It Ralph să se ridice la înălţimea aşteptărilor.

Filmul se lansează în România pe 2 noiembrie. Iată mai jos trailerul, cum ţi se pare?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crisani pe 5 august 2012 21:27
Imi place foarte mult.Chiar este o productie Disney originala :))>Abia astept sa apara :D
IchigoWolf pe 6 august 2012 03:49
Am vazut trailer-ul cu ceva timp in urma si m-a captivat ! E o idee extraordinara , abia astept sa-l vad :D .
alex_il_fenomeno pe 18 august 2012 13:03
promite extrem de multe , cel putin din teaser .
stefanmihaela pe 23 octombrie 2012 11:43
wow..arata bine trailerul..trebuie sa negociez cu baietelul meu sa vad ce zice si el
stefanmihaela pe 23 octombrie 2012 11:44
dar cred ca va fi incantat de supereroii din aceasta animatie
Claudiaco pe 13 noiembrie 2012 12:22
L-am vazut si mi-a placut la nebunie. Personajele sunt super funny si actiunea este originala. Lumea de acolo este metaforizata si totul este diferit, inclusiv limbajul, care este plin de metafore si comparatii. Mi-a placut la nebunie!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells